بهینه‌سازی و بالابردن سرعت وبلاگ‌های وردپرسی

این مطلب ترجمه‌ی آزادی است از مقاله‌ای که یکی از نویسندگان مهمان در وبلاگ Daily Blog Tips منتشر کرده و در آن سعی شده تا نکاتی برای بهینه‌سازی وردپرس‌هایی که روی هاست شخصی نصب شده‌اند، گوشزد گردد!

در اين مقاله شما ميتوانيد روش هاي را فرا بگيريد كه ميتواند به وبلاگ شما كمك كند تا بازديد بيشتر با مصرف پهناي باند كمتري را به شما آموزش دهد

قبل از آغاز: قبل از اینکه نکات ارائه شده در این مطلب را روی وردپرس‌تان اعمال کنید، توصیه می‌شود یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده و فایل‌های وردپرس‌تان تهیه نمائید.

۱- فقط از چند افزونه ضروری استفاده کنید.

هر چه تعداد افزونه‌هایی (پلاگین‌هایی) که روی وردپرس‌تان بکار می‌گیرید کمتر باشد، سرعت لود شدن وبلاگ‌تان بیشتر می‌شود. پس افزونه‌‌های غیرضروری را غیرفعال کنید و آن‌ها را از روی هاست‌تان حذف کنید.

۲- به جای بکارگیری ابزارک‌ها، از جاگذاری کدها در ستون کناری وبلاگ‌تان استفاده کنید.

این کار به نظر افراطی می‌آید، اما اجرا کردنش خیلی ساده است. با کمی جستجو می‌توانید انواع و اقسام کدها را برای نمایش دادن آخرین مطالب، دسته‌بندی‌ها، برچسب‌ها و… پیدا کنید و براحتی از آنها در سایدبار وبلاگ‌تان به‌جای ابزارک‌ها (Widget) استفاده نمائید.

۳- بازبینی مطالب (Post Revisions) را غیرفعال کنید.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که کد زیر را در فایل wp-config.php قرار دهید:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

۴- جداول اضافی را از پایگاه داده وردپرس پاک کنید.

وارد کنترل پنل هاست‌تان شوید و به بخش phpMyadmin بروید و پایگاه داده وردپرس‌تان را باز کنید. شما جداول پایگاه داده وردپرس‌تان را در این قسمت می‌توانید مشاهده کنید. جداول پیش‌فرض وردپرس اینها هستند:

wp_comments
wp_links
wp_options
wp_postmeta
wp_posts
wp_terms
wp_term_relationships
wp_term_taxonomy
wp_usermeta
wp_users

اگر غیر از اینها جداول دیگری می‌بینید (چنان‌که افزونه‌های فعال‌تان از آنها استفاده نمی‌کنند) آنها را پاک کنید. این جداول اضافی متعلق به افزونه‌هایی هستند که قبلاً آنها را نصب کرده و بعداً حذف‌شان کرده‌اید. بعضی از افزونه‌ها جداول اضافی در پایگاه داده می‌سازند و وقتی که آن‌ها را غیرفعال یا حذف می‌کنید، آن جداول همچنان در پایگاه داده باقی می‌مانند. هیچ نیازی به این جداول نیست، پس آن‌ها را حذف کنید.

۵- پایگاه داده وردپرس‌تان را پاکسازی کنید.

برای به انجام رساندن این گام شما نیازمند یکی از افزونه‌های بسیار مفید با نام Clean Option هستید. بعد از نصب و فعال‌سازی این افزونه، از ان برای تمیزکردن پایگاه داده وردپرس‌تان استفاده کنید. این افزونه رکوردهای به درد نخور و اضافی را از پایگاه داده حذف می‌کند.

بعد از اینکه کارتان با این افزونه تمام شد، آن‌را غیر فعال کنید و سپس حذفش نمائید. بعد از این‌کار وبلاگ‌تان و افزونه‌هایش را امتحان کنید. اگر احیاناً بعضی از آن‌ها مشکل دارند، کافیست که آن‌ها را دوباره نصب کنید.

۶- پایگاه داده‌ وردپرس‌تان را بازسازی و بهینه کنید.

دوباره به قسمت phpMyadmin در کنترل پنل هاست‌تان برگردید و در پایگاه داده وردپرس‌تان همه جداول را انتخاب کنید. سپس از منوی کشویی گزینه Repair را اجرا نمائید. بار دیگر همه جداول را انتخاب کنید و این‌بار از منوی کشویی گزینه Optimize را انتخاب و اجرا کنید.

۷- هر جا که مقدور است کدهای PHP را با کدهای Html جایگزین نمائید.

بدون شک این نکته از همه نکات دیگر قدرتمندتر است. معمولاً در سربرگ (Header) و گاهی هم در پانوشت (Footer) و ستون کناری (Sidebar) قالب وردپرس، کدهای Phpیی قرار دارند که هر بار با لود شدن وبلاگ‌تان، نام وبلاگ، محل فاویکن (favicon)، آدرس خبرمایه (Feed)، محل استایل قالب و… را فراخوانی می‌کنند.

این فراخوانی‌های Php موجب کند شدن زمان بارگذاری وبلاگ‌تان می‌شود. پس چرا آن‌ها را به کدهای استاتیک Html‌ تبدیل نمی‌کنید.

برای مثال این کد:

<link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”<?php bloginfo(’stylesheet_url’); ?>” />

می‌تواند به صورت زیر تغییر یابد:

<link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”http://your-domain-here.com/wp-content/themes/your-theme- folder-here/style.css” />

شما همچنین می‌توانید:

  • آدرس پینگ‌بک (PingBack) وبلاگ‌تان را استاتیک کنید؛
  • آدرس خبرمایه (Feed) وبلاگ‌تان استاتیک کنید؛
  • دستور برگرداننده‌ی نسخه‌ی وردپرس‌تان را حذف کنید؛
  • نام وبلاگ‌تان و توضیحات مربوط به آن‌را استاتیک کنید.

آسان‌ترین راه برای انجام دادن این تغییرات آن است که کد قالب وبلاگ‌تان را با سورس خروجی وبلاگ‌تان (روی مرورگر راست کلیک کنید و گزینه View Source را انتخاب نمائید) مقایسه کنید. با این مقایسه شما می‌توانید دریابید که کدام کدهای Php به کد html استاتیک تبدیل شده‌اند و همان کدهای استاتیک را می‌توانید جایگزین کدهای قالب‌تان کنید. لازم نیست از این تجربه هراس داشته باشید.

۸- و در انتها از افزونه WP-Supercache‌ استفاده کنید.

شاید خیلی از شما از این افزونه استفاده می‌کنید، اما برای آنهایی که از این افزونه استفاده نمی‌کنند باید بدانند که این افزونه با ذخیره کردن صفحات استاتیکی وبلاگ‌تان و ارائه آن‌ها به مرورگر به طور زیادی باعث بالارفتن سرعت لود شدن وبلاگ‌تان برای خوانندگان می‌شود. این کار همچنین موجب پائین آمدن فشار روی هاست‌تان می‌گردد.

۹- نکته اضافی:

فایل‌های‌تان (CSS، Java Scripts، تصاویر و ویدئوها) را بهینه کنید و لود کردن‌های خارجی (تبلیغات‌ها، اسکریپت‌ها و…) را حتی‌الامکان بکاهید.

هرچند این مطلب نحوه به انجام رساندن مراحل فوق را به طور کامل آموزش نداده است، اما شما با کمی جستجو کردن می‌توانید مراحل فوق را به راحتی به انجام برسانید. عمل کردن به این نکته‌ها، نتایج قابل ملاحظه‌های در برخواهد داشت و خواهید دید که سرعت لود شدن وبلاگ‌تان به اندازه‌ی زیادی بهبود می‌یابد.

منبع : بلاگ نوشت – dailyblogtips

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

۶ سالی هست که در زمینه‌های مختلفی همچون وبلاگ‌نویسی٬ سئو و آزادکاری در یک ادمین می‌نویسم و در حال حاضر مدیرعامل شرکت فرنیان هستم.

۱۰ دیدگاه

  1. metacafe گفت:

    می شه لطف کنی این هارو هم بزاری کداشو:
    آدرس پینگ‌بک (PingBack) وبلاگ‌تان را استاتیک کنید؛
    آدرس خبرمایه (Feed) وبلاگ‌تان استاتیک کنید؛
    دستور برگرداننده‌ی نسخه‌ی وردپرس‌تان را حذف کنید؛
    نام وبلاگ‌تان و توضیحات مربوط به آن‌را استاتیک کنید.

  2. hamid گفت:

    ممنون از آموزش های خوبی که می گذارید.
    اگر امکان داره آموزش مجازی سازی که این روزا بازارش گرم هست رو در سایت قرار بدبد؟
    ممنون

  3. hadad گفت:

    متفاوت ترین و جالبترین مطلبی بود که درباره سرعت سایت خوندم مرسی از شما

  4. سلام من اشتباهی یکی از جداول اصلی پایگاه داده رو پاک کردم و الآن سایت ارور می ده فایل بک آپ هم دارم می شه راهنماییم کنی چطوری می تونم سیستم رو ریستور کنم؟؟؟

    • اگر بکاپ رو دارید که بهتره دیتابیس جدیدی درست کنید، بکاپ رو در اون ریستور کنید و بعد در تنظیمات پایگاه داده اطلاعات دیتابیس جدید رو جایگزین کنید.

  5. یعنی دیتا بیس رو به همون اسم قبلی بسازم ؟؟؟ بعد اونوقت چطور توش جایگزین کنم؟؟؟ من از توی Backup wizard ، Fullbackup گرفتم با اون می شه مشکل رو حل کرد؟؟؟

    • فکر کنم اگر با پشتیبان هاستینگتون تماس بگیرید و بکاپ رو در اختیار اونها قرار بدید سریع‌تر مشکلتون حل بشه. توضیح این مسئله یه‌مقداری طول می‌کشه.

  6. خب می شه راهنماییم کنید چجوری باید این کار رو انجام بدم؟؟؟

  7. خب می شه بیای درستش کنی اگه خیلی وقتتو نمی گیره می شه با یه چیزی مثل تیم ویور بیای و درستش کنی اگه این لطفو بکنی خیلی ممنون می شم:)

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود