در یکی از آخرین مطالبم در یک ادمین با عنوان « ۶ راه افزایش ترافیک وبلاگ بدون اینکه گوگل شما را جریمه کند » از روش هایی نام بردم که با استفاده از آنها می توانید به راحتی و به مرور زمان ترافیک وبلاگ خود را افزایش دهید. یکی از راه هایی که در آن مطلب ذکر شد، کامنت گذاشتن در وبلاگ های دیگر یا استفاده از روشی بود که در زبان انگلیسی به بلاگ کامنتینگ مشهور است.
اما پس از انتشار این مطلب با توجه به کامنت هایی که دریافت کردم به نظرم رسید که بسیاری از مخاطبان محترم یک ادمین به درستی متوجه این موضوع نشده اند. بنابراین تصمیم گرفتم در این مقاله به صورت جداگانه و به شکل کاملتر در مورد کامنت نویسی توضیح دهم تا از این پس اشتباهی صورت نگیرد. پیش از هر چیز یک بار دیگر مرور می کنیم که اصلا چرا کامنت نوشتن برای وبلاگ های دیگر مفید است.
همانطور که قبلا هم گفتم و شما هم در جریان هستید، نوشتن کامنت برای وبلاگ های معتبر دیگر فواید بسیار زیادی دارد. فرض کنید خود شما در وبلاگ خودتان یک مطلب ارزشمند در مورد موضوعی خاص نوشته اید و منتظر آن هستید که کامنت های خوانندگان آن مطلب را دریافت کنید. اگر من به عنوان مخاطب مطلب شما، به طور کامل مقاله تان را بخوانم و بعد چند خطی در مورد آن نظر بدهم، مسلما به افزایش ارزش مطلب شما و همین طور وبلاگ تان کمک کرده ام، چون در این صورت جنبه های دیگری از موضوع مورد بحث در کامنتی که من برای شما ارسال کردم باز می شود و دیگران هم می توانند در مورد همان جنبه های جدید نظر خود را در کامنت ها اعلام کنند و به این شکل توجه دیگر خوانندگان هم به این مطلب جلب می شود و در نهایت تعداد کامنت ها، ارزش مقاله و همین طور وبلاگ شما افزایش می یابد.
از سوی دیگر کامنت نوشتن برای من و وبلاگ من هم نتیجه مثبت دارد چون می توانم نام، برند و وبلاگ خودم را به وسیله این کامنت به اشتراک گذاشته و تبلیغ کنم و دیگر افرادی که به مقاله شما سر می زنند و کامنت من را می خوانند با من و وبلاگ من هم آشنا می شوند. حال اگر همین روند را ادامه بدهم و در دیگر مطالب وبلاگ شما هم کامنت هایی موثر بنویسم می توانم به عنوان یک کامنت نویس معتبر برای وبلاگ شما شناخته شوم و به این ترتیب اعتماد شما و مخاطبان وبلاگ تان را جلب کنم.
همانطور که می بینید کامنت نوشتن یک نوع معامله دو سر برد برای کامنت نویس و صاحب وبلاگ به حساب می آید. من با کامنت های تاثیر گذارم به ارتقاء کیفیت مطالب و وبلاگ شما کمک می کنم و در عین حال مخاطبان وبلاگ شما را با وبلاگ خودم آشنا می کنم و برای وبلاگ خودم ترافیک می سازم. پس نتیجه می گیریم که کامنت نوشتن یکی از موثرترین راه ها برای افزایش ترافیک وبلاگ و ارتقاء سطح برند وبلاگ شماست. اما آیا هر نوع کامنتی می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد؟
بگذارید باز هم یک مثال دیگر برای شما بزنم. فرض کنید شما چند ساعت یا حتی چند روز زمان صرف کرده اید تا یک مطلب برای وبلاگ خود بنویسید و برای نوشتن آن ساعت ها تحقیق کردید و زحمت زیادی برایش کشیده اید و حالا که مطلب را منتشر کرده اید، منتظر هستید تا نظر خوانندگان را در مورد آن بدانید. اما در پاسخ شما با تعداد زیادی کامنت دو کلمه ای یا حتی یک کلمه ای رو به رو می شوید، کامنت هایی همچون « عالی بود » یا « عالی » و یا « جالب بود » و کامنت هایی از این قبیل که با نام های مستعار هم ارسال شده اند.، یا کامنت هایی که لینک یک مطلب در یک وبلاگ دیگر را ارسال کرده اند. معمولا هر چه وبلاگ شما مطرح تر و معتبرتر باشد بیشتر با این نوع کامنت ها رو به رو می شوید.
من موارد مشابه زیادی از این نوع کامنت ها دیدم که متاسفانه بسیار هم متداول شده اند. مدیر یک وبلاگ ممکن است در ابتدا این کامنت ها را بپذیرد ولی کم کم این روند تغییر خواهد کرد چون اسپم کامنتینگ مورد رضایت هیچ کس نیست. این نوع کامنت ها که شکل اسپم گونه ای دارند ممکن است توجه مدیر وبلاگ یا نویسنده مطلب را به خود جلب کنند و آنها را نپذیرند و منتشر نکنند. در واقع این نوع کامنت نوشتن نه تنها نتیجه مثبتی ندارد بلکه نتیجه منفی هم به دنبال خود دارند. مدیر یک وبلاگ وقتی ببیند یک شخص چندین بار به این شکل کامنت می دهد، دیگر از او کامنتی قبول نمی کند و این می تواند به ضرر برند و وبلاگ آن شخص تمام شود و برای او بدنامی به وجود بیاورد. بنابراین همانطور که دیدید هر نوع کامنتی هم قابل قبول نیست. کامنت خوب ویژگی های مشخصی دارد که باید همواره رعایت شوند.
یک کامنت خوب کامنتی است که به اندازه کافی تاثیر گذار و پر محتوا باشد، با موضوع مقاله مورد بحث کاملا مرتبط باشد و ترجیحا مکمل آن بحث باشد. کسی که نظر متفاوت و قابل بحثی در مورد یک مقاله می دهد بیشتر مورد توجه مدیر و نویسندگان و مخاطبان یک وبلاگ قرار می گیرید. وقتی کامنت می نویسید مطمئن شوید که مقاله وبلاگ مورد نظر را به طور کامل خوانده و متوجه شده اید و سپس در مورد آن اظهار نظر کنید و عقیده خود را در مورد آن بیان کنید.
نکته مهم بعدی در زمان ارسال کامنت این است که از اطلاعات واقعی و درست برای کامنت استفاده کنید. این اطلاعات می تواند شامل نام شما، لینک وبلاگ و همین طور آدرس ایمیل شما باشد. بارها دیده شده که شخصی با یک نام مستعار و آدرس ایمیل نادرست کامنت خود را ارسال می کند و یا اشتباها لینک وبلاگ خود را نادرست می نویسد. استفاده از نام مستعار به هیچ وجه برای کامنت نوشتن مناسب نیست. کامنت هایی که با نام واقعی شخص نویسنده ارسال می شوند برای مدیر وبلاگ یا نویسنده مقاله قابل اطمینان تر هستند و احتمال پذیرفته شدن کامنت بیشتر است.
علاوه بر این استفاده از آدرس ایمیل صحیح هم بسیار مهم است. هر چقدر اطلاعات شما در زمان نوشتن کامنت صحیح تر و واقعی تر باشد احتمال حذف شدن و یا اسپم شناخته شدن آن کمتر می شود. گاهی اوقات هم احتمال دارد لینک وبلاگ اشتباه وارد شود. بنابراین همیشه قبل از ثبت کامنت خود همه این موارد را چک کنید. ضمنا بهتر است تصویر گراواتار شما یک تصویر قابل قبول باشد و از استفاده از تصاویر پیش فرض و یا تصاویر نا مرتبط با وبلاگ و برند خودتان خودداری کنید.
این موارد، نکات لازمی بود برای کامنت نوشتن به شیوه موثر که امیدوارم از این پس مورد توجه قرار دهید. کامنت های اسپم به هیچ وجه مورد پسند بسیاری از وبلاگ ها از جمله یک ادمین نیست و مسلما خود شما هم از انتشار چنین کامنت هایی در وبلاگ خود استقبال نمی کنید. اگر برای وبلاگ دیگری کامنت می نویسید حتما به نکات ذکر شده توجه کنید تا مطمئن شوید که کامنت شما حتما منتشر خواهد شد.
شما چه نظری در مورد این کامنت ها دارید؟ آیا تا به حال با آنها رو به رو شده اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، چه برخوردی با این کامنت ها داشته اید؟ آیا همه آنها را می پذیرید و یا آنها را حذف می کنید؟ خوشحال می شویم نظر شما را در این مورد بدانیم.
عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشتههای یک ادمین برایتان ایمیل شود
۶۳ دیدگاه
به نظر من این روش خیلی خیلی خوب و موثره !
من همیشه انجام میدم .
سلام
ممنون از سایت خوبتون + این مقاله مفید، من هم به همین هدف اینجا کامنت میذارم :)
این روش یکی از بهترین روش های افزایش بازدیده ممنون سردبیر
نظر در وبلاگ و وب سایت هایی که نو فالو هستن در سئو تاثیر داره ؟
بله بی تاثیر نیست، ضمن اینکه اکثر وبلاگ ها از جمله وبلاگ های مبتنی بر وردپرس معمولا نوفالو هستند.
یجورایی این مقاله رو به خودم میگیرم !!!
همیشه نمیشه منتظر موند که یکی حتما یه کامنت در مورد مطلب بذاره ممکنه اولین باری باشه که یه همچین خبری یا مقاله ای میخونه و هیچ حرفی جز تحسین کردن مقاله و نویسنده نداشته باشه … کسایی که فقط و فقط برای منتشر کردن لیتک سایت خودشون کامنت میذارن رو میشه خیلی راحت از بقیه تشخیص داد ، معمولا اینطور افراد خیلی کم مرتب به سایت سر میزنندو کامنت میذارن و لینکشونم چندان مرتبط با مقاله نیست .
البته مقصود مخاطبان محترمی مثل شما نبود، هدف بحث در مورد اسپم کامنتینگ بود که البته وجود دارد و نمی توان منکر آن شد. ضمن اینکه در خود مقاله هم ذکر شد کامنت های اسپم نه نام واقعی دارند و نه ایمیل و نه اطلاعاتی که نشان دهد این کامنت صرفا جهت تبلیغات نیست. ضمن اینکه اینگونه کامنت ها به صورت اسپم نمایان می شوند و در یک زمان روی چندین مطلب کامنت می گذارند. تشخیص این کامنت ها از کامنت های صحیح همانطور که شما اشاره کردید کار سختی نیست. سعی من در این مقاله این بود که بگویم چنین رویکردی در بلاگ کامنتینگ همیشه با شکست مواجه می شود.
سلام،
ممنون از پست خوبی که گذاشته بودین.
سوال، فرض رو بر این بزاریم که یک نفر برای یک پروژه ای مجبور باشه که لینک ایجاد کنه، درسته که راه های سالم هم وجود داره. منم خودم به شخصه با این موافق نیستم که طرف زیر یک مقاله تخصصی کامنت بزاره که “مرسی” بعد لینک بکنه به یک پیج کاملا بی ربط.
خوب پیشنهاد شما واسه این آدم ها چی هست؟
ببینید به طور کلی پیشنهاد من اینه که اصلا چنین کامنتهایی گذاشته نشن. هدف از کامنت گذاشتن اینه که کاربران با خوندن نظر اون شخص، بر روی اسمش کلیک کنن و وارد سایتش بشن؛ نه این که با دیدن کلماتی مثل مرسی، ممنون، خوب بود و .. کاربرها اون شخص رو به عنوان اسپمر بشناسن.
واقعا این کار جواب میده بهترینه
ممنون
عالی بود
با تشکر از مطلب خوبتون
یک سوال که به این پست ربطی نداره.
چرا url مقاله هاتون به انگلیسی هست؟ دلیل خاصی داره؟
بله.
آدرسهای انگلیسی به دلیل استاندارد بودن از نظر Charset برای اشتراکگذاری٬ دریافت مفهوم نوشته توسط کاربر بدون تبدیل شدن به کاراکترهای غیر قابل خواندن و .. از مزایای این کار است.
یه سوال، از نظر search چی؟
بهتر هست که URL ها فارسی باشه یا انگلیسی؟
در حال حاضر من دارم رو یه پروژه کار می کنم و به این مرحله رسیده که دایرکتوری ها همه نامشون انگلیسی انتخاب شده ولی آخرین بخش URL رو که در واقع عنوان مقاله هست نمی دونم انتخاب فارسی براش بهتره یا انگلیسی؟
پیشاپیش ممنون
مطلب اموزنده ای بود
یه سوال داشتم از کامت گذاری میشه به عنوان بک لینک استفاده کرد چه فالو چه نوفالو
ایا تاثیر منفی میتونه داشته باشه
برای مثال سایت ی رو میشناسم که با لینک گذاری تو کامنت ها و گذاشتن لینک تو سایت های web2 و اشتراک مطلب توی کلمات پر بازدید گوگل صفحه اول هست .
نوفالو که فکر نمی کنم بشه ولی کلا توی این مقاله به همین موضوع پرداخته بودم که کامنت نباید فقط جنبه بک لینک و لینک گذاری داشته باشه چون معمولا این جور کامنت ها حذف می شن و جنبه اسپم دارن
مثل همیشه مطالب مفیدی رو بیان کرید. با اینکه زیاد مطلب می خونم کم کامنت می دم. از این بهبعد بیشتر کامنت می دم.
سلام
با نظرتون موافقم و با چنین افرادی که اسم و ایمیل نادرست رو وارد میکنند مواجه شدم واقعا دلسرد کننده هستند.
۲ تا سوال داشتم که ربطی به پست شما نداره فکر کنم :
۱. چطور میشه تو وبلاگ شما آواتار بگذاریم؟
۲.چرا مطالب تون رو justifiy میکنید ؟
اگر توصیه های آقای کابلی رو مطالعه کرده باشین متوجه میشین که مطالعه کامنت ها تو همین صفحه راحت تره تا متن اصلی
۱- برای آپلود و یا تغییر آواتار باید به وبسایت گراواتار مراجعه کنید
۲- ممنون از تذکرتون، بررسی میشه و اگر لازم شد رعایت می کنیم.
ممنون بابات مطالبتون
من همیشه از این روش استفاده میکنم خیلی موثره
جالب بود.
با کامنت گذاشتن، در واقع لینک ما در وبسایت پذیرنده ثبت میشه و به رنک اکسا کمک می کنه، اما آیا این گونه لینک ها، بک لینک محسوب نمی شوند؟ گوگل رنک را خراب نمی کنند؟ اگر نه، آیا تاثیر مثبت دارند؟
در صورتی که کامنت خصوصیاتی که در این مقاله ذکر کردم رو داشته باشه بله تاثیر مثبت داره.
سلام
بسیار مفید واقع شد
ممنون
یک سوال
یعنی اگر فقط من یک کامنت ارسال کنم و نام سایتم رو توی قسمت مربوطه بنویسم بر روی سئو سایت تاثیر گذاره؟
شما وقتی یک کامنت خوب بنویسید دیگران هم که کامنت خوب شما رو می خونن به وبلاگ شما هم سر می زنن و به این صورت برای خودتون ترافیک ایجاد می کنید
ممنون. مطلب جالبی بود.
یعنی ما فقط آدرس سایت یا وبلاگمون رو بذاریم کافیه ؟
حتی اگر کسی روی لینک ما کیلیک نکنه تاثیر گذاره؟
حامد عزیز وقتی شما کامنت خوب و گیرا و با ویژگی هایی که در این مقاله ذکر شد بنویسید، دیدگاه شما مورد توجه دیگر مخاطبان وبلاگی که در آن کامنت گذاشتید قرار می گیرد و همین سبب می شود روی لینک وبلاگ شما کلیک کنند و به این ترتیب برای وبلاگ شما ترافیک ایجاد می شود.
از این جور مطالب بیشتر بنویسید…خیلی عالی و مفید بود
ممنون خیلی خوب بود فقط یک سوال تو بعضی سایت ها در بخش کامنت گذاشتن جایی برای لینک دادن وجود نداره در این سایت ها میشه لینک سایت رو در کامنت گذاشت؟
معمولا نه! بعضی از وبلاگ ها به دلایلی که البته اصلا دلایل قابل قبولی هم نیستن اصلا اجازه نمی دن تا فرد بتونه آدرس وبلاگ خودش رو در فرم کامنت وارد کنه و قطعا اجازه هم نمیدن که توی خود متن کامنت هم لینکی منتشر بشه. البته استثنا هم وجود داره و ممکنه یک وبلاگ زیاد با روش صحیح استفاده از فرم های کامنت آشنا نباشه و اشتباها این امکان رو در اختیار دیگران نگذاشته باشه، در این مورد که خیلی هم به ندرت پیش میاد شما می تونید تو کامنت لینک بدید. بهترین راه این هست که یک بار امتحان کنید.
بعد از حدود ۵ ماه از آشناییم با ۱ادمین، اولین مقاله ای بود که به طور خوندم چون موضوعش برام جالب بود.
در تکمیل صحبت های شما میخوام بگم نوشتن کامنت مناسب در سایت ها و وبلاگ های دیگران یک سرمایه گذاری مطمئن و پر سوده بدون اینکه بار مالی خاصی برامون داشته باشه. خیلی وقتا هست پول هزینه میکنیم برای تبلیغات وبلاگمون اما نتیجه مناسبی نمیگیریم
مقاله ای را که نوشتیدخواندم به نکات جالبی اشاره کرده بودین که اکثرا توجه نمی کنند از شما برای این مقاله خوب سپاس گزارم
ممنون از وقتی که برای خوندن این مقاله گذاشتید
خسته نباشید بهراد جان :
من هم در سایتم با این که بیست روزه راه افتاده ، تو روز هفتم یا هشتم بود که دیدم یک نفر میاد به طور اسپم لینک های سایتش رو به عنوان کامنت روزانه ۱۰ بار میفرسته به قدری عصبانیم کرد که شروع کردم سرچ کردن به افزونه های ضد اسپم کامنت ها در وردپرس تا این که در سایت اکسمیت یه api گرفتم و دیگه راحت شدم الان بیش از ۳۰۰ تا کامنت اسپم رو خوده افزونه تشخیص داده و سر ماه هم پاک می کنه.
بنابراین یکی از بهترین کارها در برابر کامنت های اسپم افزونه اکسمیت هست.
با سپاس فراوان از مطلب خوبتون
بله مسعود عزیز، افزونه قدرتمندی در این زمینه هست که به نظرم همه وبلاگهای وردپرسی باید بهش مجهز باشن. ممنون از اینکه تجربیاتت رو با ما در میون گذاشتی.
سلام.
ممنون از این مقاله. مدت ها بود می خواستم تو این زمینه مطلب بخونم اما فکر نمیکردم متن فارسی پیدا شه.
البته چند تایی مطلب انگلیسی خونده بودم ولی چیزی یادم نمونده بود.
کامنت گذاری اگر بدون دقت و حوصله انجام بشه نتیجه مثبتی نداره وبلاگ ها و سایت های زیادی در اینترنت هستند که وقتی کامنت هاشون رو می خونید به راحتی درک مییکنید هدف از کامنت فقط معرفی سایت دیگری هست و این کاملآ نتیجه عکس میده از مدیریت محترم میخوام از روش های افزایش بازدید در مورد سایت های اشتراک لینک مطلبی بزارند ممنون
سلام و احترام مدير عزيز
اين كامنتها يك منفعت ديگه هم داره اينكه بازديد كننده با خوندن كامنتهاي جذاب مدت بيشتري توي سايت ميمونه و خوب اين باعث افزايش اعتبار سايت و افزايش رتبه ميشه.
ممنون از مقاله خوبتون
مرسی مقاله خوبی بود ، فقط یه چیزی برای سایتی که داره توی اون کامنت داده میشه ، لینک های کاربران ضرری نداره ؟؟؟؟
جالبه
من همیشه اینکارو انجام میدادم
اما نمیدونستم اینقدر میتونه تاثیر گذار باشه
همچنان باید ادامه اش بدم
ممنون
سلام ، خیلی خوب بود ، استفاده کردیم
ممنون
با سلام
ابتدا ممنون از مطلب مفید و کاملتون.
بنده در سایت و وبلاگ هایی که دارم بطور میانگین روزانه یکبار با چنین کامنت هایی روبرو میشم. در ابتدا برای اولین بار تایید کردم. برای بار دوم از طریق ایمیلی که ثبت میشد اطلاع دادم که پیام تکراری است ولی بازهم آنرا تایید میکردم و برای دقعات بعد با اعلام به همان ایمیل در مورد حذف پیام اسپم تذکر میدهم و پیام را تایید نمیکنم و از آن به بعد بدون اطلاع کامنت را حذف میکنم.
باتشکر
والا واسه سایت ما اینقدر نظر اسپم میزاشتن که مجبور شدیم کلا بخش نظرات رو غیر فعال کنیم.نظراتی کاملا غیر مرتبط
و کاملا مشخص بود که اصلا مقاله رو نخوندن و فقط نوشتن (خوب بود و عالی بود و…،)
بله
دقيقا من هم همين كار را براي وبلاگم انجام دادم رو رشد خوبي داشت
در واقع با مطالب اینچنینی این واقعیت بیشتر معلوم میشه که اساسا وب نیز مثل دنیای واقعی دنیای بده بستونه یعنی باید به دیگران کمک کنی – حتی اگر یه نظر باشه- که خودتم بری بالا
مقاله خوبی بود ممنون، به نظر من هم نظر دادن به صورت درست تو سایتهای دیگه قطعا نتایج خوبی رو به دنبال میاره
این موارد اکثر وب مستر ها میداند ولی خوب خیلی از دوستان این موارد رعایت نمی کند.
سلام بسیار علی بود
فقط اینکه یک سری نرم افزار ها هستند که به صورت خودکار کانتینگ میکنند نظرتون نصبت به اونا چیه؟
طبیعتا اسپم محسوب میشن!
سلام مقاله خیلی خوبی بود استفاده کردیم دوست خوبم
مقاله بسیار آموزنده ای بود
همین طور که می دونید ارسال نظر یک حس دو طرف ایجاد می کنه چه بسا اگر شما کاربر همیشه گی یک وبلاگ و یا یک مجله اینتر نتی باشید و مدام پیگیر مطالب اون باشید و برای مدیر اون وب نظر ارسال کنید چه بسا این نظر یک نقد باشه هم شما از مطالب اون وب استفاده کردید و هم با عث میشید که اوم وب مستر به این کار علاقه پیدا کنه و سعی کنه مطالب هر چه بهتر تهیه کنه پس هم شما می تونید به هدفی که مورد نظرتون هست برسید و هم باعث پیشرفت بیشتر اون وب بشید
یک کامنت هم میتونه در نامشون لینک داشته باشه
و هم میتونه به مقالات اشاره مستقیم داشته باشه
ولی در هر صورت اگر به زبان نوشتاری اون سایت نباشه اصلا ارزش پذیرش هم نخواهد داشت ما در سایتمان روزانه بالای ۱۰۰۰ نظر اسپم هستیم که با یک افزونه حتی اجازه ذخیره شدن به آنها را هم نمی دهیم چه برسد به پذیرششان
سلام
ممنون از سایت خوبتون + این مقاله مفید، من هم به همین هدف اینجا کامنت میذارم :)
از مطلبتون در مورد کامن استفاده بردم. خواستم ازتون تشکر کنم. موفق باشید
آیا کوتاه یا بلند بودن کامنت هم در سئو تاثیر داره؟
بله طبیعتا دیدگاه بلندتر میتونه تاثیر بهتری بگذاره.
خيلي مزخرفين بابا همش چرتو پرت ميگين
نظر لطف شماست؛ میتونید نخونید و هرگز به اینجا سر نزنید. متشکرم.
خیلی مطالب مفیدی رو در اختیارمون قرار دادید ممنونم
واقعا من به این موضوع ایمان دارم.
و از شما و سایت خوبتون تشکر و قدردانی دارم که اینگونه مطالب مفید و ارزشمند رو در اختیار عموم میزارید.
امید وارم در تمامی مراحل موفق و پیروز باشید.
مقاله افزایش بازدید وبلاگ با کامنت گذاشتن در دیگر بلاگها خوب ، مفید و موثر بود
باور کنید جزئ به جزئ توضیح داده بودید و من به جرات میتوانم بگویم که نظیر این مقاله را هیچ جا ندیده بودم
خود من اکثر کامنت هام در دیگر بلاگها بی نام و نشان بود
ممنون
مقاله خوبی بود .ممنونم.فقط یه سوال؟
در صورتی که تعداد کامنت هایی که در سایت ها میزاریم زیاد بشه ولی اسپم نباشه.در واقع خود شخص بعد از خواندن هر مقاله کامنت بزاره ایا باعث بالا رفتن رتبه سایت و همینطور بک لینک گیری میشه؟
ممنون
راستی به سایت منم سر بزنید
شما چه دیدگاهی دارید؟