وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت سوم)

در مطالب گذشته به برخی از عناوین اصلی برای شروع وبلاگنویسی پرداختیم. البته صرفا توضیحات کوتاه و مفهومی بود تا دوستان عزیز را دچار سردرگمی نکند! در این مطلب به یکی از مهمترین نکات در وبلاگنویسی می پردازیم و آن هم جذب کاربر خواهد بود.

اگر شما بهترین وبلاگ را هم داشته باشید ولی از بازدید واقعی کاربر برای استفاده از مطالب شما خبری نباشد، قطعا آن وبلاگ هیچ حرفی برای گفتن در سطح وب ندارد. در این مطلب سعی می کنیم راه هایی برای جذب بهتر و بیشتر کاربر به وبلاگ را مختصر توضیح دهیم.

start-blogging-part-3

محتوای تاثیرگذار

اولین و مهمترین گزینه برای یک وبلاگ، محتوا محور بودن آن است. محتوای صحیح، نقش اصلی و تعیین کننده‌ای در برقراری ارتباط بین نویسنده و کاربر را ایفا می کند. این نقش بقدری مهم است که حتی اگر کاربری به یکی از مطالب وبلاگ شما علاقه نشان دهد؛ برای گزینش سایتها برای مطالعه در زمانهای بعد، یکی از انتخابهای آن، وبلاگ شما خواهد بود. حتی اگر مطالب بعدی در سطح مطالب قبلی نباشد!

موضوعات بروز

اگر در پی نوشتن همراه با جذب حداکثری کاربر هستید، حتما موضوعاتی را انتخاب کنید که در حوزه ی کاری شما بروز باشد. این بدین معنیست که محتوای روز و جستجوی کاربران براساس موضوعات مطرح در سطح وب، بهترین گزینه برای انتخاب موضوع و همچنین جذب کاربر خواهد بود. باید توجه داشته باشید که هیچ محدودیتی در این زمینه برای وبلاگ هایی که در زمینه های مختلف می نویسند وجود ندارد. زیرا کاربران مختلف با سلایق و علوم مختلف بدنبال موضوعات بروز در حوزه خاص خود در فضای وب هستند و وبلاگ هایی را انتخاب می کنند که در آن زمینه اطلاعات روز را در اختیارشان قرار دهد.

اصل موضوع بدون حاشیه

متاسفانه در بیشتر وبلاگ ها بجای پرداختن به اصل موضوع در نوشته ی هدف، به مقدمه چینی و نوعی زیاده روی در مقدمه می پردازند. در برخی اوقات این عمل در جای‌جای نوشته تکرار شده و باعث گم شدن اصل موضوع می شود. این زیاده‌روی در بیشتر اوقات بجای آشنایی دادن کاربر با نوشته، کاربر را از خود می راند. باید سعی بر این باشد در نوشته تا حدامکان کمتر به حاشیه پرداخته، و اصل موضوع نوشته را، محور نوشتن خود قرار دهید.

قسمت‌بندی نوشته

یکی از نکاتی که به قابل فهم‌تر بودن نوشته به کاربر کمک می کند، قسمت بندی نوشته است. ممکن است یک موضوع شاخه های دیگری را در برگیرد. همین امر باعث می شود بدانید قسمت‌بندی نوشته به عناوین و پاراگراف های مختلف، می تواند بار فهم مطلب را افزایش داده و خواننده را دچار مشکل نکند. این عمل باعث می شود شما در نوشته از حاشیه پردازی که در عنوان قبلی گذشت خودداری کرده و اصل موضوع را بیان کنید.

ارتباط دوستانه با کاربران

یک وبلاگ در زمینه ی نوشتار، محتوا محور و در بحث بازدید، کاربرمحور است. همواره ارتباط دوستانه با کاربر، باعث جذب بهتر و بیشتر خواهد شد. البته این موضوع در ایران زیاد برجسته نیست. دلایل چنین رفتاری را هم نمی توان به صورت قطع، یکسان بیان کرد اما وجه مشترک آن دلایل شخصیتی است. حال برای رفع چنین مشکلاتی بهترین راه برقراری ارتباط دوستانه با کاربران است. چگونگی آن هم رفع نیاز کاربر از جانب شماست! برای مثال: پاسخ به سوالات و مشکلات کاربران، ظرفیت پذیرش انتقاد و پاسخ دوستانه به آن، پذیرفتن اشتباه در مورد نظر یا ایده فرد و برگشت از آن و مسایلی از این قبیل نقش اساسی در ارتباطی محکم و پایدار بین نویسنده و خواننده را پایه گذاری می کنند.

شاید تا بدینجا با خود بگویید آیا جذب کاربر با این موارد امکان پذیر است؟! آری. شاید بتوان این موارد را اصول ابتدایی وبلاگنویسی دانست! اما این موارد به تنهایی نیاز یک وبلاگنویس برای جذب کاربر و خواننده را برطرف نمی کند زیرا راهکارهای دیگر نیز مکمل این موارد خواهند بود که در سطح وب مطالب گوناگونی راجع به آن نوشته شده است. برای مثال: سئو، طراحی، تبلیغ، استفاده از شبکه های اجتماعی و… در جذب کاربر!

در کنار بکار بردن بسیاری از راهکارها که ماهم پیشنهاد می کنیم؛ راهکارهایی هم هست که استفاده از آنها را منع می کنیم! زیرا بجای جذب کاربر به صورت مداوم، تاثیر زمانی متمرکز دارند. یعنی در زمانی خاص باعث افزایش کاربر شده سپس باعث نزول آن خواهد شد. البته به شرط آنکه کاربران ورودی واقعا کاربر و خواننده باشند!

نتیجه

در کنار تمامی مواردی که در بالا ذکر شد، باید به این موضوع هم توجه کنید که جذب کاربر کاری است که زمان می برد و نمی توان در مدتی کوتاه کاربران زیادی را به وبلاگ جذب کرد. بنابراین اگر روند پیشرفت شما در این مسیر کند بود ناامید نشوید و به کار خود ادامه دهید تا به ندرت به هدف خود که همان جذب کاربران بسیار است برسید. اگر قسمت های قبلی سری مقالات « وبلاگ نویسی را آغاز کنیم » را هنوز نخوانده اید توصیه می کنیم آنها را از دست ندهید:

اگر دیدگاهی در رابطه با این قسمت از این سری مقالات دارید، خوشحال می شویم اگر آن را با ما به اشتراک بگذارید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد. چون پیشرفت پله پله رخ می دهد و باید صبر داشت...

۶ دیدگاه

  1. مهدی گفت:

    سلام . ممنون از مطالب خوبی که میزاری ، مثل همیشه روان و بدون نقص و استفاده کامل کاربر می بره . یه سری سوال برام پیش اومده که خواستم اگر ممکنه بهش پاسخ بدید ::
    البته ببخشید شاید محل درستی انتخاب نکردم ،
    ۱- من کلمه کلیدی سایتم را انتخاب کردم ، داخل سایت هم مطالب مختلفی قرار دادم ، بروی آماربازدید کننده سایتم هم در الکسا فعالیت کردم از رتبه ۲۴ میلیون رساندم زیر یک میلیون نفر …حالا سوالم اینجاست که من چطور میتوانم به گوگل بفهمانم کلمات کلیدی من چی هستش و اینکه سایتم بر حسب این کلمات کلیدی در جستجو بالا بیار … و اینکه اصلا چطور می تونم بفهمم که گوگل بر حسب چه کلمات کلیدی سایت شناخته ؟
    ۲- در الکسا در قسمت کلمات کلیدی در وسط صفحه متاسفانه کلمات کلیدی شناخته که اصلا ربطی به اون کلمه کلیدی که دارم نداره !! چطور میتوانم این را تغییر بدهم ؟

    ۳- سی.ام.اس که در حال حاضر سایت بروی آن بنا شده جوملا هستش و من میخواستم اگر امکان داره بروی سی.ام.اس وردپرس پیاده سازی کنم اما می ترسم این ربطه ای که الان در الکسا بدست آورده ضربه بهش بخوره بهترین کار چی هستش که این مشکل پیش نیاد ؟
    بیشتر دلیل من بر عوض کردن سی.ام.اس سئو فرندلی بودن وردپرس نسبت به جوملا هستش ، مخصوصا از نظر سرعت لود سایت به مراتب وردپرس سریعتر از جوملا هستش و بیشتر بر مبنای سایت GTmetrix که ربطه پایین نشون میده میخوام تغییر سی.ام.اس بدم …

    ۴- و اخرین سوال اینکه اگر قرار باشه بروی همین سی.ام.اس یعنی جوملا کار کنم ، میخواستم از بیس قالب + کلا داده ها و کامپوننت ها و در کل دیتابیس اون را حذف و دوباره با ظاهر و سبک جدیدی بارگذاری کنم . پیشنهاد شما برای اینکه به سایت ضربه نخوره چی هست ؟؟؟

    ممنونم .

    • سلام
      ۱-در مورد الگوها و شاخص های گوگل در جستجو در یک ادمین مقالات متعددی است با مطالعه آنها به نتایج قابل قبولی می رسید. در مورد کلمات کلیدی ورودی به سایت از طریق گوگل هم می توانید با مراجعه به گوگل وبمستر و ثبت سایت خود در آنجا سایت خود را از همه ی جهات زیر نظر داشته باشید.
      ۲-برای ثبت کلمات کلیدی خود می توانید در الکسا ثبت نام کنید و با ثبت سایت خود در انجا و همچنین اطلاعات خواسته شده ی بلاگ شما مدیریت بهتری در الکسا داشته باشید.
      ۳-تغییر سیستم مدیریت محتوا معمولا طی مدتی قطعا به ضرر بلاگ خواهد بود چه ورودی از طریق موتورهای جستجو و یا ایندکس شدن مطالب و… ولی با کمک آموزش هایی که در یک ادمین و سایت های دیگر موجود است میتوانید آنها را جبران کنید. که البته توضیحات بیشتر در یک دیدگاه میسر نیست پس به مقالات مراجعه کنید.

  2. ashkan گفت:

    من الان سوم دبیرستان هستم……بنظر شما وقت مناسبی هست که وبلاگ بزنم؟؟؟؟

    • داشتن وبلاگ و نوشتن سن و سال نمی شناسد! اگر مطالب قبل را خوانده باشید در این مورد گفته شد که مهم علاقه و توانمندی شخصی، همچنین زمینه فعالیت در وبلاگ است. شما ابتدا مشخص کنید در چه زمینه ای علاقه به فعالیت دارید؛ سپس شروع به نوشتن کنید.

  3. فاطمه گفت:

    خیلی استفاده کردم….
    خسته نباشید

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود