تنها در دو سال گذشته وبگردی کاربران با وسایل همراه مثل موبایلهای هوشمند و تبلتها پنج برابر شده است. افزیش تعداد کاربران موبایل به ما هشدار میدهد که به فکر وضعیت سایت موبایلمان باشیم. در این نوشته میخواهم سایت واکنشگرا و سایت مجزا برای موبایل را با هم مقایسه کنم و بگویم که چرا سایت واکنشگرا یا Responsive بهتر از یک سایت مجزا برای تلفنهای همراه است. ابتدا بگذارید مروری کنیم و ببینیم که سایت مجزا برای موبایل چیست و طراحی واکنشگرا به چه شکل است.
نسخه سبکتر شده و بهینه شده برای موبایل ها است که ظاهرش و ساختارش با سایت اصلی شما متفاوت است و بیشتر اوقات به صورت ۱admin.ir/mobile و یا m.1admin.ir است.
به زبان ساده طراحی واکنشگرا به نوعی از طراحی گفته میشود که سایت اندازهاش را با توجه به وسیله کاربر تغییر میدهد، اگر شما با موبایل، تبلت و کامپیوترتان یا مانیتورهای متفاوت وارد یک سایت شوید؛ طراحی آن تغییری نمیکند، اما سایت خودش را با اندازه صفحه نمایش شما وفق میدهد.
طراحی واکنشگرا، یک کد HTML دارد و بر روی یک آدرس میزبانی میشود. این به این معناست که گوگل به راحتی میتواند سایت را Crawl کند، صفحات را ایندکس کند و آنها را راحتتر دستهبندی کند. جهت اطلاعات بیشتر، صفحه Why responsive design از گوگل را بخوانید.
سایت موبایل، هزینه و زمان بیشتری را طلب میکند. برای ایجاد کوچکترین تغییر باید هم در سایت اصلی آنها را اعمال کنید و هم در سایت موبایل! بیشتر از این میتوانید زمانتان را هدر دهید؟ در واقع از نظر سئو هم سایت موبایل یک سایت مجزا محسوب میشود و باعث میشود اعتبار و قدرت لینکها هدر برود. مدیریت راحتتر، پیشنهاد شده توسط گوگل و ایجاد تجربه بهتری برای کاربران مهمترین دلایلی هستند که میتوانید با استناد به آنها، سایت خود را واکنشگرا طراحی کنید.
«طراحی ریسپانسیو یعنی یک طراحی برای همه ابزارها»
در پایان این نوشته کوتاه از شما میخواهم که اگر منبع خوبی برای یادگیری طراحی واکنشگرا میشناسید در بخش نظرات معرفی کنید که این نوشته تکمیل شود.
عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشتههای یک ادمین برایتان ایمیل شود
۲۱ دیدگاه
به نظرم این میتونه منبع خوبی باشه
http://bit.ly/ZdIV9H
ولی اگر کیفیت کار براتون خیلی مهمه بدید به افراد متخصص خودش بهتره
طراحی واکنش گرا هم موشک هوا کردن نیست, هرکی css بلده خیلی راحت میتونه این کارو انجام بده :)
البته خوب بعضی وبسایت اون قدر اجزا شونو با تف این ور اون ور چسبوندن که کد نویسی دوباره شون از واکنش گرا کردنشون راحت تره. :D
به همین راحتی نمیشه قضاوت کرد. اولویت با کاربران سایت هست نه گوگل. منظورم اینه که باید بسته به شرایط تصمیم گرفت. الان بسیاری از سایت های بزرگ مثل توییتر و فیسبوک نسخه واکنشگرا به شکلی که انتظار داریم ندارن و نسخه موبایلی دارن. اینکه کاربران یه سایت از کجا میان و سایت در حال حاضر دارای کاربر هست یا خیر هم فاکتورهای مهمی برای تصمیم گیری هستند.
بعضی موقع ها ساختن نسخه موبایلی کم هزینه تر از واکنشگرا هست. باید بسته به شرایط تصمیم گرفت و نظر قاطع نداد.
مقایسه با فیسبوک و توییتر اصلا کار درستی نیست. اون ها جز اپلیکیشن های تحت وب حساب میشن و به خاطر نیاز های فنی شون نمیتونند طراحی ریسپانسیو داشته باشن. اپلیکیشن های تحت وب هم مثل وبلاگ ها ورودی اصلی شون از گوگل نیست.
خود شما گفتین “اون ها جز اپلیکیشن های تحت وب حساب میشن و به خاطر نیاز های فنی شون نمیتونند طراحی ریسپانسیو داشته باشن”. قصد من از اون گفته این بود که نباید داخل متن نوشته به این قاطعیت از برتری طراحی واکنشگرا در همه حالات صحبت کرد.
در همین زمینه طراحی واکنش گرا یک اینفوگرافیک ترجمه کردم که به محض انتشار در وب آدرسش رو قرار میدم
اگر طراحی واکنش گرا خوبه , میخواستم بپرسم چرا سایت هایی مثل گوگل و فیسبوک , بینگ , یاهو , آمازون لینکدین ازش استفاده نمیکنن؟
برای برخی از سرویسها و سایتها امکان فنی ریسپانسیو بودن وجود نداره. مثلا بین گوگلی که روی کامپیوتر استفاده میکنیم و گوگلی که برروی موبایل وجود داره گاهی اوقات تفاوتهای بسیاری دیده میشه.
سلام
ممنون از نوشته خوب و مفیدتون
طراحی واکنشگرا هم خوبه ولی خیلی از مواقع یه پوسته جدا برای موبایل هم میتونه خوب باشه
چیزی که من روی سایتم که از وردپرس استفاده میکنه پیاده کردم
یک سایت با دو پوسته و یه افزونه کمکی که برای تشخیص مرورگر کاربر و تغییر پوسته عمل میکنه ، تا اینجای کار هم که تقریبا ۱۰ ماهی میشه استفاده میکنم کاملا راضی هستم (هرچند در بعضی مواقع در تشخیص و تغییر اشتباه میکنه) ، حجم کل سایت ۲۵۰ کیلوبایت و حجم نسخه موبایل کمتر از ۱۵۰ کیلوبایت
با این کار دیگه سایت به عنوان دو سایت مجزا هم شناسایی نمیشه
به نظرم واکنش گرا خیلی بهتره که بتونه در تمام سایزها تغییر کنه و برای تبلت ها هم قابل استفاده باشه
ممنون مثل همیشه کاربردی و مفید
خیلی ممنون از مطالب مفیدتون، پس میشه نتیجه گرفت طراحی واکنش گرا بهتر هست. درسته؟
مطلب مفیدی بود. لطفا بیشتر درمورد خصوصیات سایتها و ارتباطشون با سئو مطلب بذارید. ممنون
سلام
حوب بود. تو فکرش بودم …
توییتر بوت استرپ و دیگر هیچ …
سلام. البته شاید درست و جایز نباشه که در حال حاضر (امروزه) سایت مجزا برای موبایل رو با قالب واکنش گرا مقایسه کرد.
چون ایده ی سایت مجزا برای موبایل ، مال زمانی بود که طراحی ریسپانسیو زیاد مرسوم و معمول نبود و طراحان بالاجبار این کار رو میکردن!
سایت مجزای موبایل رو دیگه میشه منسوخ شده فرض کرد!
سلام خدمت دوستان
شاید تاریخ انقضای این صفحه منقرض شده باشه اما لازم بود چند نکته رو با توجه به تجربیات اندکم بگم.
با توجه به مطالعه مطالب شما توسط چند تن از کاربرانم و گزارش ایشان به من.
اولا هر طراحی متناسب با سایت صورت میگیرد.
شما درباره سایت هایی بیشتر صحبت میکنید که جنبه سیستم مدیریت محتوایی دارند و تغییر در کد های css و html عملیات ریسپانسیو انجام می شود.
اما سایت هایی همچون گوگل برای ارتباط میان سرور های خود باید در اساس سورس های خود تغییر ایجاد کنند که با توجه به سورس های پایتون و جاوا و غیره (معمولا گوگل از پایتون استفاده میکند)
کاری غیر منطقی است. چرا که ارتباط سرور ها را کاملا از هم میپاشد و در صورت درست شدن تا چندین برابر سرعت کاهش میابد.
البته ریسپانسیو کردن سایت های سبک به خصوص استاتیک ها و cms ها امری ضروری است چرا که تعداد گجت فوق العاده در حال زیاد تر شدن است.
آیا سایت هایی که قالبشون رسپانسیو میشه درآمدشون از طریق تبلیغ بنری کاهش پیدا نمیکنه ؟
ممکنه تاثیر داشته باشه.
سلام
منظور شما ازین حرف چیه؟
“برای ایجاد کوچکترین تغییر باید هم در سایت اصلی آنها را اعمال کنید و هم در سایت موبایل!”
منظور از تغییرات تغییر در کدهای back-end و کد های front-end سایته؟
سایت هایی هستن چندین سال در کدهای back-end و front-end خودشون تغییراتی ایجاد نمیکنن!
اصلا چرا باید کدهای front-end رو تغییر داد؟
مگه غیر اینه که ما نباید قالب سایت رو دائما تغییر بدیم؟
مهدی زمانی که شما دو سایت مجزا برای موبایل و دسکتاپ ایجاد میکنید یعنی دو کد مجزا رو نوشتید. پس هر تغییری در هر بخشی بخواید انجام بدید باید در هردو کد انجام بدید و این یعنی اتلاف وقت.
شما چه دیدگاهی دارید؟