وبلاگ‌نویسی تا کجا و تا چه حد؟

بیشتر از ۶۶٪ وبلاگ‌ها کمتر از یک مطلب در یک ماه منتشر می‌کنند و بین ۶۰ تا ۸۰ درصد آنها بعد از نوشتن اولین مطلب کار خود را متوقف می‌کنند. معمولا وبلاگ‌ها خیلی راحت از یک ایده خوب به اسباب خجالت تبدیل می‌شوند.

Blogging

کار وبلاگ‌نویسی آن‌طور نیست که همه انتظار دارند

علت این است که وبلاگ‌نویسی خیلی بیشتر از آن چیزی که شما انتظارش را دارید کار می‌برد. اینکه بخواهید به صورت بلند مدت مطالب با کبفیت بنویسید واقعا کار دشواری است و به همین دلیل در خیلی از سازمان‌ها به صورت ادامه‌دار انجام نمی‌شود.

اغلب وبلاگ‌نویس‌ها با خودشان کشمکش زیادی دارند که مطالب را در جای درست منتشر کنند. آنها باید فشار زیادی را  برای حفظ کیفیت تحمل کنند. اخیرا شخصی به نام “ایمان” به من ایمیلی زده بود که فکر می‌کنم دغدغه این بلاگرها را به خوبی نشان می‌داد. او پرسیده بود:

تا جایی که من به یاد دارم همیشه این را شنیدم که راه موفقیت در وبلاگ‌نویسی این است که به صورت منظم مقاله بنویسیم. خوب این منطقی هست چون باعث می‌شود کاربران ما برای دیدن محتواهای جدید برگردند و وبلاگ را بازدید کنند. حالا این سوال برای من پیش آمده که در عصر خبرخوان‌ها (RSS)، آیا باز هم به طور منظم مطلب نوشتن مثل قبل مهم است یا اینکه باید بیشتر به کیفیت مطالب توجه کنیم؟

بگذارید به دو سوالی که مطرح شده نگاهی داشته باشیم.

آیا هنوز هم لازم است که منظم بنویسیم؟

من فکر می‌کنم ایمان حق دارد که این موضوع منظم نوشتن بین بلاگرها شایع شده. با این حال به نظر من موضوع منظم نوشتن فقط برای نگه‌داشتن بازدیدکنندگان نیست.

حجم و قاعده نوشتن مطالب به این بستگی دارد که کلا شما به چه دلیلی دارید می‌نویسید. اگر فقط برای سرگرمی یا تفریح دارید می‌نویسید، پس اصلا اهمیتی ندارد که هر چند وقت یک بار این کار را انجام می‌دهید. اما اگر دارید برای بیزینس و یا حتی ایجاد پروفایل شخصی‌تان می‌نویسید، آن‌وقت است که اهمیت دارد.

وبلاگ‌نویسی یکی از آن راه‌هایی است که باعث می‌شود برندتان را (چه شخصی و چه شرکتی) در ذهن دیگران نگه دارید. به عنوان مثال اگر من هر از چند گاهی یک بار یک مطلبی را بنویسم، احتمال این که شما برای پروژه وب خود من را فراموش کنید خیلی زیاد است. در مقابل وقتی به طور منظم می‌نویسید، طوری می‌شود که اگر چند هفته چیزی ننوشتید مخاطبان شما دل‌شان برای شما تنگ می‌شود. به عنوان مثال وقتی من بیشتر از دو هفته چیزی در وب ادوایس نمی‌نویسم، معمولا چند ایمیل دریافت می‌کنم که چرا دیگر چیزی نمی‌نویسید.

از طرف دیگر موضوع RSS هم درست است. در دنیای خبرخوان‌ها دیگر خیلی نیاز نیست که مرتب مخاطبان را برای برگشتن به وب‌سایت تشویق کنید. با این حال باید مواظب باشید که برای خودتان پیش‌فرض‌های ناصحیح نسازید. منظورم این است که اگر مخاطب شما یک کاربر حرفه‌ای باشد، دیگر لازم نیست مرتب برای‌ش بنویسید. اما هنوز RSS‌‌ها آن‌طور که باید فراگیر نشدند. هنوز خیلی از کاربران نمی‌دانند که چطور می‌شود از این فناوری استفاده کرد و از مطالب جدید مطلع شد.

در واقع یک جواب واحد و مشخص وجود ندارد که بگوید هر چند وقت یک بار باید مطلب بنویسید. این موضوع به فاکتورهایی مثل موضوع، سطح و نوع مخطابان و میزان محبوبیت وبلاگ شما بستگی دارد. اما به عنوان یک قاعده کلی من وبلاگ‌نویس‌ها را تشویق می‌کنم که حداقل یک بار در هفته بنویسند. البته اگر وبلاگ‌تان خیلی محبوب باشد، ممکن است این مقدار به روزی دو یا سه بار هم افزایش پیدا کند.

کمیت مهمتر است یا کیفیت؟

آیا ما باید بیشتر در مورد منظم نوشتن حساس باشیم یا کیفیت مطالبی که می‌نویسیم؟ شخصا من نمی‌دانم که این سوال خوبی برای پرسیدن هست یا نه. من فکر می‌کنم این سوال را بهتر است اینطور بپرسیم که: آیا من باید چیزی بنویسم که به مخاطبان من مربوط باشد؟

اگر دارید در وبلاگ‌تان مطالبی علمی و آکادمیک می‌گذارید، پس کیفیت مطالب مهمتر است. اما اگر دارید به این وسیله با دوستان‌تان ارتباط برقرار می‌کنید، برای آنها فقط مهم این است که شما بطور مداوم بنویسید.

پیشنهاد من این است که یک لیست از هر دو نوع مطالب داشته باشید. تعدادی که روی کیفیت‌شان حساس هستید، تعدادی هم مطالب کم حجم که قرار است به طور منظم و مداوم منتشر شوند. البته این بدان معنا نیست که نسبت به کیفیت مطالب کم حجم خود بی‌تفاوت باشید، اما مسئله این است که کارکرد واقعی آنها برای حفظ ارتباط با مخاطب است.

نتیجه

قطعا حرف‌های خیلی زیادی هست که می‌توان در مورد وبلاگ‌نویسی زد. اما در جواب سوالی که ایمان پرسیده بود، من فکر می‌کنم که نوشتن مداوم هنوز ضرورت دارد. ضمن این که داشتن مطالبی با استایل‌های مختلف می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

یه استراتژیست محتوا، طراح تجربه کاربری و بلاگر که از ۱۳۸۲ توی دنیای وب کار می کنه. موسس وب ادوایس و جامعه تجربه کاربری شیراز.

۱۹ دیدگاه

  1. Alireza گفت:

    واقعا عالی بود ..

    ایا وبلاگ نویسی میتونه اینده شغلی یک طراح وب رو تامیین کنه یا صرفا وبلاگ نویسی فقط یک تفریحه و هیچ آینده شغلی نداره ؟؟ چون بسیاری از وبلاگ نویس ها مجبورن برای تامیین هزینه های سایت و زندگیشون کار کنند !! طراحی وب و وبلاگ نویسی توی ایران اصلا اینده شغلی خوبی نداره …

    • ببخشید که من دیر متوجه کامنت شما شدم. این رو به حساب تازه وارد بودن من توی یک ادمین بزارید.

      من به شدت معتقدم که وبلاگ نویسی یکی از راه های بسیار کارآمد برای هر طراح و یا شرکت طراحی وبــه. تنها چیزی که شما نیاز دارید کمی صبر و حوصله و البته استراتژی و تاکتیکه.

      شما رو به خوندن مطلبی در این زمینه دعوت می کنم. http://goo.gl/9gr0N6

  2. خیلی حال کردم با این مطلبتون ! عالی بود !
    به این نتیجه رسیدم که لازم نیست روزی ۴-۵ تا مطلب کوتاه بنویسم ! بلکه بهتره هر روز یه مطلب پر محتوا بنویسم !

  3. مهم چیز در وبلاگ نویسی که البته شاید ۸۰ درصد وبلاگنویس های ایرانی بهش توجه ندارن ” صبر ” هست .
    یک مصاحبه از اقای شیرازی مدیر بلاگفا شنیدم . خیلی نکته جالبی گفت . گفت یکی از مشکلاتی که اغلب وبلاگنویس ها دارن اینه که جو گیر میشن و بعد از زدن یک وبلاگ فک میکنن خدای وبلاگ نویسی اند .

  4. behnam گفت:

    تشکر از مطلب خوبتون. اگه امکان داشت بازم بیشتر بنویسید تا ما فیض ببریم.
    با تشکر

  5. مریم گفت:

    سلام ببخشید سوال را ایجان مطرح می کنم چون نمی دونستم پست مربوط به این سوال کجاست بنظر شما بروز رسانی مطالب قدیمی که الان مثلا در صفحه ۱۰۰ من قرار داده را با بروز رسانی بیارم صفحه اصلی سایت بنظر شما از نظر سئو مشکلی داره امکان اینکه از طرف گوگل یا …. منفی بگیرم هست یا نه ممنون

  6. ممنون کاش یکمم درباره ی سئو در سیستم های وبلاگدهی ایران صحبت میکردید مثلا اینکه ما که تو رزبلاگ مثل وردپرس پینگ اتومات مطالب نداریم چطوری موتور های جستجو رو خبردار کنیم که وبلاگ ما بروز شده ایا بعد از ارسال هر مطلب باید سایتو تو سایت http://pingomatic.com/ ثبت کنیم یا نه ممنون میشم درباره ی این مسائلم صحبت کنید

  7. مسعود گفت:

    خیلی مطلب جالب و مفیدی بود،ممنون بابت این مطلب خوب

  8. 98 دیزاین گفت:

    ممنون خیلی مفید بود

  9. هادی گفت:

    سلام. ببخشید نمیدونم باید این سوالمو کدوم قسمت بپرسم اگر ممکنه جوابمو بدیدو راهنماییم کنید.
    من روزی ۳-۴ تا پست تو وبلاگم میذارم. ماهی ۴-۵هزارتا بک لینک میگرفتم چک هم کردم. اما از وقتی قالبم رو عوض کردم فقط تا الان ۲۰۰ تا گرفتم . مشکل از کجاست ؟ از قالبه یا جای دیگه ؟

  10. هادی گفت:

    شماها خیلی باحالین خداوکیلی. سالی یبار میایید به سایتتون سر میزند؟

  11. M2 گفت:

    من یک نرم افزار اندروید رو آپلود کردم اما نمیتونم لینک دانلودشو بزارم.مشکل چیه؟
    وقتی که عکس آپلود میکنم راحت کپی میکنم و تو سایت پیست میکنم ولی امکان کپی کردن برنامه ی آپلود شده نیست.
    آیا روش من درسته یا به جز کپی کردن راه دیگه ای هم هست؟
    در ضمن وقتی من عکس آپلود میکنم در قسمت لینک مستقیم تیک میخوره و من متوجه میشم که با لینک مستقیم هم آپلود کردم اما وقتی که برنامه یا بازی آپلود میکنم گرچه مطمئنم که با لینک مستقیم هم آپلود کردم ولی قسمت لینک مستقیم تیک نمیخوره

  12. هادی گفت:

    اره در ماه. تو سایت هایی که بک لینک رو محاسبه میکنند اما اینم بگم که بخش تبادل لینک رو هم حذف کردم که با کسی تبادل نکنم. اما بک لینک های ناچیزی میده این قالب

  13. مجید گفت:

    ممنون خوب بود

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود