با جدول اهداف آشنا شوید

مسلما همه ما برای خودمان اهدافی در زندگی داریم. زندگی بدون هدف معنایی ندارد و این هدف‌ها هستند که به زندگی ما معنا می‌بخشند. این اهداف برای هر فرد متفاوت است و هر شخصی با توجه به گذشته‌ای که داشته و آینده‌ای که برای خود متصور است، مجموعه اهدافی خاص و منحصر به خودش را دارد. البته معدود افرادی هم هستند که بی‌هدف زندگی می‌کنند که امیدوارم شما جزو این دسته معدود نباشید.

Goal_Plan

اگر شما بخواهید از خانه خودتان به خانه یکی از دوستان خود که از شما خیلی دور هست بروید، پیش از آغاز حرکت پیش خود فکر می‌کنید که از کدام مسیر بروید تا هم در ترافیک نمانید و هم زودتر به خانه او برسید. در ذهن خود نقشه شهر را مرور می‌کنید و با توجه به دانش و تجربه‌ای که از مسیرها و ترافیک دارید، بهترین مسیر را انتخاب می‌کنید و بعد حرکت می‌کنید.

همین موضوع در مورد اهداف زندگی شما هم صادق است، هر چند کمتر به آن توجه می‌شود. اگر بخواهید به اهداف خود در زندگی دست پیدا کنید باید یک نقشه راه داشته باشید تا به کمک آن نقشه از بهترین مسیر ممکن بروید تا سریع‌تر به اهداف خود برسید. در این مقاله یک نقشه راه کلی در مورد اهداف را به شما نشان می‌دهم تا بتوانید به کمک آن کمی هدفمندتر به سوی اهداف خود حرکت کنید.

جدول اهداف چیست؟

در یک توضیح مختصر می‌توانم بگویم که جدول اهداف همان نقشه راهی است که پیش از این در موردش کمی توضیح دادم. این جدول نقشه گنجی است که شما را به گنج مورد نظرتان که همان اهداف‌تان باشد می‌رساند. اگر در اینترنت تا به حال در این مورد جست‌وجو کرده باشید می‌دانید که تا کنون صدها مدل از این جدول طراحی شده که برخی از آنها بیش از جد مختصر و برخی دیگر بیش از حد پیچیده هستند. برای همین من تصمیم گرفتم جدولی را به شما معرفی کنم که نه زیاد پر جزئیات و گمراه کننده باشد و نه بیش از حد مختصر. در تصویر زیر می‌توانید جدول اهدافی که در این مقاله در موردش صحبت می‌کنم را ببینید.

Goal_Plan

البته خود جدول به اندازه کافی واضح هست که نیازی به توضیحات اضافه نداشته باشد، اما بد نیست نگاه دقیق‌تری داشته باشیم به هر بخش از این جدول.

اهمیت اهداف کوتاه مدت

حتما متوجه شدید که در این جدول، اهداف شما به دو بخش اهداف کوتاه مدت و اهداف بلند مدت تقسیم شده‌اند. اما اهداف کوتاه مدت چه اهدافی هستند؟ این اهداف که زیاد هم به آنها توجه نمی شود در واقع پل ارتباطی بین فعالیت های شما و اهداف اصلی شما یا همان اهداف بلند مدت شما هستند.

وقتی صحبت از برنامه‌ریزی برای رسیدن به اهداف می‌شود، اکثر افراد معمولا به این فکر می‌کنند که چه اهدافی برای زندگی خود در نظر دارند و بعد همان اهداف را دنبال می‌کنن،. ولی در کمال تعجب هر چقدر سعی و تلاش می‌کنند به اهداف خود نمی‌رسند. علت این ناکامی کاملا واضح است. علت این است که این افراد فقط به نقطه پایان فکر می‌کنند و به فکر راه رسیدن به نقطه پایان نیستند.

به همین دلیل است که تاکید می‌کنم در برنامه‌ریزی‌های خود به اهداف کوتاه مدت هم فکر کنید. گاهی ممکن است این اهداف کوتاه مدت زیاد برای شما جذاب نباشند ولی باید در نظر داشته باشید که برای رسیدن به اهداف بلند مدت باید از اهداف کوتاه مدت کمک بگیرید.

به عنوان مثال فرض کنید شما می‌خواهید در کار خود پیشرفت کنید، به همین خاطر پیشرفت در کار را هدف خود قرار می‌دهید و سعی می‌کنید با فعالیت‌هایی مثل زودتر رفتن سر کار یا بیشتر کار کردن به هدف خود برسید. در این صورت ممکن است اصلا به هدف خود نرسید یا خیلی دیر به آن هدف دست یابید. اما اگر برای خودتان اهداف کوتاه مدت در راستای هدف اصلی خود معین کنید و در جهت اهداف کوتاه مدت خود فعالیت کنید خواهید دید که خیلی زودتر به هدف اصلی خود می‌رسید. در این مثال اهدف کوتاه مدت شما می‌توانند مطالعه بیشتر و افزایش دانش کاری باشد. حالا اگر مثل قبل در همان زمان همیشگی در محل کار حاضر شوید و همان مدت زمان در دفتر کار خود به کار کردن مشغول باشید ولی به شکل موثرتر و بهتر کار کنید می‌توانید خیلی زودتر در کار خود پیشرفت کنید.

فعالیت در راستای اهداف کوتاه مدت

اکنون که متوجه اهمیت اهداف کوتاه مدت شدید، باید سعی کنید برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود، اهدافی کوتاه مدت معین کنید و بعد در راستای اهداف کوتاه مدت، به فعالیت بپردازید. بر همین مبنا ممکن است در یک نگاه سطحی فعالیت‌های شما هیچ ارتباطی به اهداف بلند مدت شما نداشته باشند ولی اگر درست برنامه‌ریزی کرده باشید می‌دانید که شما برای اهداف کوتاه مدت خود دست به انجام فعالیت‌های مختلف می‌زنید و این اهداف کوتاه مدت هستند که شما را به اهداف اصلی‌تان می‌رسانند.

نحوه استفاده از جدول اهداف

احتمالا متوجه دو پیکان کناری این جدول شده‌اید. با اینکه این پیکان‌ها در حاشیه جدول قرار دارند ولی همین پیکان‌ها هستند که به جدول معنا می‌بخشند. همین‌طور که در پایین این پیکان‌ها نوشته شده است، شما برای طراحی جدول برنامه‌ریزی برای خودتان باید از بالا به پایین پیش بروید، به این معنی که ابتدا باید اهداف بلند مدت یا همان اهداف اصلی خود را مشخص کنید که البته این مرحله زیاد هم سخت نیست. مرحله دوم تعیین اهداف کوتاه مدت است که سخت‌ترین مرحله این جدول به حساب می‌آید چون باید به دقت بررسی کنید که برای رسیدن به یک هدف بلند مدت به چه اهداف کوتاه مدتی نیاز دارید. مرحله آخر هم تنظیم فعالیت‌هایی در راستای اهداف کوتاه مدت است که این مرحله هم زیاد مشکل نیست.

اما در هنگام به‌کارگیری این جدول، روند کار کاملا برعکس می‌شود، یعنی مشخصا شما باید ابتدا از فعالیت‌ها شروع کنید تا به اهداف کوتاه مدتی برسید که شما را به اهداف بلند مدت می‌رسانند.

نتیجه

حتما از خودتان می‌پرسید که این جدول در چه مواردی کاربرد دارد. به جرات می‌توان گفت که شما از این جدول می‌توانید در هر موردی استفاده کنید. چه در وبلاگ‌نویسی و چه در آزادکاری و چه در هر کار دیگری، این جدول کمک زیادی به شما خواهد کرد. با اینکه موضوع بحث وبلاگ یک ادمین بیشتر به وبلاگ‌نویسی و آزادکاری مرتبط است و این جدول برای آزادکارها و بلاگرها هم می‌تواند بسیار مفید باشد، اما کارایی این جدول هیچ محدودیتی ندارد و در هر کاری می‌توان از آن استفاده کرد.

نظر شما در مورد این جدول چیست؟ آیا از این جدول در کارهای خود استفاده خواهید کرد؟ آیا برای شما مفید خواهید بود؟ ما را از نظرات خود آگاه سازید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

من بهراد جاود هستم، یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوا. از سال ۸۹ که فعالیتم را به عنوان یک وبلاگ نویس شروع کردم با وبلاگ‌های زیادی همکاری داشته‌ام و تجربیات و اطلاعات زیادی در این دوران در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا کسب کردم. اکنون سعی دارم شما را هم با لذت وبلاگ‌نویسی آشنا کنم تا شاید شما هم بتوانید وبلاگ‌نویس درون خود را بشناسید و در این حرفه پیشرفت کنید.

۲۸ دیدگاه

  1. سلام؛
    خیلی خیلی ممنون از بابت مطلب خوبی که قرار دادید.
    واقعا هم خلاصه هست هم کاربردی.

    متشکرم

  2. مجتبي گفت:

    با سلام
    آنقدر تصوير گويا بود که مي شد کل متن را با يک نگاه از تصوير حدس زد.
    معجزه اينفوگرافيک.
    با تشکر از ارائه عالي شما.

  3. عادل گفت:

    ممنون، واقعا عالی بود

  4. خسته نباشید
    مرسی میدونم که این جدول به من کمک میکنه که بتونم به بزرگترین هدفم یعنی افزایش بازدید برسم
    بازم ممنون خیلی مفید بود

  5. damavand گفت:

    وقتی شروع به انجامش می دی می بینی سختر از اونیه که فکرشو می کردی

    ممنون مطلب فوق العاده ای بود

  6. مطلب بسایر مفیدی بود , تصمیم گرفتم ازش استفاده کنم

  7. سلمان گفت:

    بهراد جان بابت مطلب فوق العادت ممنون.
    این مطلب می تونه تاثیر بسزایی در زندگی هر کس داشته باشه.
    اگه میشه مطالبی در مورد تولید محتوای ارزشمند و ارسال آن به بهترین گروه مخاطبان در بهترین زمان ممکن برام ارسال کن.
    ممنون

  8. محممد گفت:

    سلام آقا بهزاد

    ممنون مطلب عالی و کاربردی ای بود.من که خیلی استفاده کردم از این مطلب

  9. رضایی گفت:

    بهراد خان سلام
    مطلبت خیلی جالب بود
    من چند سالی هست با این مشکل درگیرم
    در زمینه کاری موفق نیستم با اینکه سخت تلاش میکنم
    لطفا در چهارچوب فعالیت کاری یک راهنمایی یا یک برنامه بهم بهم بده
    باتشکر

  10. جعفر گفت:

    ممنون عالیه
    در واقع در یک چشم انداز خلاصه میشه کل اهداف رو دید ولی برای ادامه و توقف نداشتن باید برنامه ای برای اهمال کار نبودن هم داشت که آفت همه برنامه ریزی هاست . من اخیراً با مطلب کاربردی بسیار خوبی مواجه شدم که لینکش رو میذارم امیدوارم مفید واقع بشه
    http://bahrampoor.com/product/%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D9%86%D8%A8%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA/

  11. وحید گفت:

    واقعا دستتون درد نکنه جدوله کاربردی و مفیدیه

  12. عالی بود من قانون اهم مهم رو نمی تونم درست رعایت کنم ای کاش میشد تو جدولت این رو هم درج کنی بهرادجان

  13. ehsan گفت:

    سلام دیدگاه عالی از برنامه ریزی دارید لذت بردم امیدوارم موفق باشی .منم با این روند برنامه ریزی میکنم

  14. حسین گفت:

    بابا اخرش ممنون مرسی

  15. خیلی ممنون از مطالب مفید و کاربردیتون.

  16. الهه گفت:

    عالی بود ممنون از راهنماییتون،باز هم منتظر نظرات سودمندتون در ایمیلم هستم با تشکر

  17. محمد گفت:

    سلام به شما آقا بهزاد و آقا محمد حسین عزیز
    جدول فوق کامل و با ارزش بود. من دارم سعی میکنم که اهداف خودم رو روی این جدول پیاده کنم.
    ولی در قسمت اهداف کوتاه مدت مشکل دارم که چگونه رابطی با اهداف بلند مدت پیدا کنم.
    لطفا اگر امکان داره با مثال این قسمت رو توضیح بدید.

    با سپاس و آرزوی موفقیت برای تمام اونهایی که به زندگی بهتر فکر میکنن

  18. mohammad گفت:

    سلام و خسته نباشید
    ممنون برای مطلب مفیدتون
    موفق باشین ♥

  19. مهدی گفت:

    تاپیک فوق العاده ای بود. یعنی آخر جوابی که از تمام تحقیق هام نتونستم بگیرم با این مطلب شما نتیجه گیری کردم. واقعا ممنونم

  20. رضا گفت:

    سلام خسته نباشین سپاسگذارم از همراهیتون ، ولی ببخشین یه مشکلی بود که تو خود همون تصویری که توش جدول هستش یه خطای نوشتاری هستش که تو هر دوتای جدول نوشتین که اهداف کوتاه مدت ( بجای اینکه نوشته میشد ، تو یکی کوتاه مدت و دیگری بلند مدت ) من بعد از اینکه مطالب پایینی رو خوندم متوجه شدم . و در ضمن ازتون راجب زحماتتون خیلی ممنونم دوست عزیز . سپاس ارزو و امید موفقیت

  21. فاطمه_و گفت:

    سلام با تشکر از مطلب مفیدتون
    میشه بگین قسمت های «جهت برنامه ریزی» و «جهت انجام دادن» با هم چه فرقی دارن؟؟

  22. فرزانه گفت:

    سلام دوست عزيز
    با سرچي كه تو نت داشتم ديدم اين مطلب جزو بهترين مقالات تو حوزه برنامه ريزي شخصي و هدف گذاري بود واقعا ممنونم ازتون

  23. محمدرضا گفت:

    سلام ممنونم از مطالب خوبتون
    امامن مشکل اقدام وعمل دارم کسی از دوره های اموزش برنامه ریزی
    خبر داره؟؟

  24. سمانه گفت:

    هدف و برنامه ریزی مهمترین مسئله برای هر ایرانی هست.
    ممنون از مقاله زیبائی شما.

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود