وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت دوم)

اگر در مطالب ضرورت داشتن وبلاگ، مقدمه و قسمت اول از سری مطالب “وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم” با ما همراه بوده باشید حتما می دانید که این مطالب برای بالابردن سطح آگاهی من و شما و تعامل بیشتر با همدیگر برای رسیدن به هدفمان یعنی وبلاگنویسی اصولی است. در این مطلب نیز طبق روال گذشته تیتروار ابعاد مختلف وبلاگنویسی را توضیح داده تا به نتیجه ای مناسب برسیم.

وبلاگنویسی

عناوین این قسمت عبارت است از:

  • انتخاب موضوع وبلاگ (تعیین هدف)
  • انتخاب سرویس وبلاگ نويسی
  • انتخاب نام مناسب برای وبلاگ

درمورد موضوعات بالا به صورت گذرا در مقدمه ای بر وبلاگنویسی نوشتیم و این مطلب صرفا جهت تکمیل آن و همچنین فرض شروع کار است. 

انتخاب موضوع وبلاگ (تعیین هدف)

اصلی ترین گزینه برای شروع کار انتخاب موضوع مناسب جهت برپایی یک وبلاگ و نوشتن در آن است. یعنی تعیین هدف برای آینده ی وبلاگنویسی و یا شروع کار در وبلاگنویسی برای رسیدن به هدف! اینجا ما قصد نداریم به شما بگوییم چه موضوعی را انتخاب و یا چه موضوعی انتخاب نکنید! بلکه قصد ما راهنمایی برای بهترین انتخاب برای شماست؛ تا بتوانید از ابتدای کار قدرتمند ظاهر شوید و به علت تعدد موضوعاتی که در ذهن خود دارید به مشکل برنخورید.

باید توجه داشته باشید که همیشه بهترین موضوع پربازدیدترین نخواهد بود! حتما می گویید یعنی چه؟ یعنی اینکه صرف انتخاب موضوع مورد علاقه توسط شما به این معنی نیست آن موضوع مورد توجه ی همه ی افراد قرار بگیرد. برای مثال وبلاگ های آشپزی تنها قشر آشپز، وبلاگ های اقتصادی قشر اقتصاددانان، وبلاگ های فناوری علاقه مندان به فناوری و… را هدف قرار می دهند. پس برای انتخاب موضوع وبلاگ باید متوجه باشید که غیراز علاقه ی شخصی خود، به چه میزان می توانید کاربران را جذب مطالب خود کنید.

و در مقابل همیشه پربازدیدترین ها بهترین موضوع نخواهند بود! اگر قسمت قبل مورد توجه شما قرار نگرفت یعنی بازدید یک مطلب برای شما از موضوع و محتوای وبلاگ یا نوشته مهم تر است. پس در فکر موضوعاتی باشید که در بازه زمانی کم بیشترین بازدید را به خود اختصاص دهد. انتخاب موضوع آن هم بسته به شناخت روحیات کاربر توسط شما و میزان جستجوی آن موضوع در فضای وب دارد. البته معمولا بیشتر چنین موضوعاتی، دوره های خاص زمانی دارد و ممکن است بعد از آن دوره، بازدید افت محسوسی کند.

  • وبلاگ چند موضوعی

چند موضوعه بودن یک وبلاگ به هیچ عنوان چیز بدی به شمار نمی آید. البته تا زمانی که موضوعات مختلفی که انتخاب کرده اید با هم تناسب داشته باشند نه تناقض! برای مثال مطالب آشپزی، اقتصاد و فناوری با یکدیگر در تناقض اند!

  • انتخاب موضوع با توجه به توانایی

شاید مکرر توسط بنده تکرار شده است که دانش شما طی موضوعی که به آن می پردازید افزایش می یابد. این افزایش می تواند از راه مطالعه، تعامل، تجربه، آزمون و خطا و… باشد. اما آیا شما توانایی آن را دارید که طی بازه های زمانی مختلف اطلاعات خود را بروز کنید؟ اگر چنین توانایی در خود نمی بینید آن موضوع را انتخاب نکنید! چون رفته رفته باعث سرد شدن شما در نوشتن و بعد منصرف شدن از وبلاگنویسی است.

  • انتخاب موضوع و زمان

حتما فکر می کنید زمان چه ارتباطی به انتخاب موضوع دارد! باید گفت انتخاب برخی موضوعات برای نوشتن به معنی گذاشتن وقت کافی برای آن است. این زمان ممکن در یافتن منابع، ترجمه متون، انتخاب تصاویر، پاسخ به سوالات کاربر و.. صرف شود. وقتی شما زمان کافی برای تمرکز برای روی مطلب مورد نظر خود را ندارید قطعا از بار محتوایی آن کاسته خواهد شد. این یعنی پسرفت و با توجه به عنوان قبلی یعنی ضعف در توانایی! هرچند اگر توانایی شما بالا باشد اما اینجا توانایی شما در زمان خلاصه می شود. پس موضوعی را انتخاب کنید که بتوانید زمان کافی برای آن بگذارید.

انتخاب موضوع در این چند خط خلاصه نمی شود بلکه موارد بسیار زیاد دیگری را نیز دربر می گیرد که پرداختن به آن از حوصله ی این نوشته خارج است.

انتخاب سرویس وبلاگدهی

بهترین گزینه استفاده از سرویس های رایگان برای شروع کار است. به دلایلی که در مطلب مقدمه ای بر وبلاگنویسی گفته شد و دلایلی در ادامه خواهیم آورد.

در ابتدا شما زمانیکه شروع به کار می کنید به محیطی نیاز دارید که در عین ساده بودن امکانات مناسبی هم جهت برآورده کردن نیازهای اولیه شما داشته باشد. بدین معنی که شما زمان کمتری را صرف کلنجار رفتن با سیستم وبلاگدهی خود کرده و از طرفی ساده بودن این سیستم ها  کار را برای یادگیری آن آسانتر خواهد کرد. اما استفاده از سیستم های نیمه حرفه ای و حرفه ای در ابتدای کار جز سردرگمی برای شما چیزی به ارمغان نخواهد آورد.

کاربران مبتدی معمولا نیازهای اولیه خود را در یک سرویس وبلاگدهی رایگان پیدا خواهند کرد. مخصوصا زمانی که این سیستم ها امکانات بسیاری که بعضا در سیستم های حرفه ای دیده می شوند را در خود جای داده اند.

  • آزمون و خطا

خوبی سرویس های رایگان این است که شما قادرید تا بی نهایت وبلاگ برای خود بسازید! مطالب، بازدید، کاربران و… را مورد ارزیابی قرار دهید. یعنی به معنای واقعی می توانید آزمون و خطا انجام دهید و توانایی خود را بسنجید. گزینه ای که در هاست های شخصی به علت محدود بودن برخی امکانات و یا موارد مهم دیگر به خوبی امکان پذیر نمی باشد.

انتخاب نام مناسب برای وبلاگ

انتخاب نام برای وبلاگ مانند انتخاب موضوع یک گزینه ی انتخابی است. اما دست شما برای انتخاب نام بازتر است. این نام هم می تواند عنوان اصلی و یا آدرس بلاگ شما (دامین) باشد. معمولا مواردی که برای انتخاب نام در نظر گرفته می شود شامل زیر است:

  • انتخاب نام با توجه به موضوع
  • انتخاب نام با استفاده از کلمات کلیدی زمینه های فعالیت
  • قابل فهم بودن نام ( بسته به نوع زبان مطرح می شود تا نام وبلاگ در آن زبان، معنا و مفهوم داشته باشد)
  • ساده یا ترکیبی فرقی ندارد (مهم این است که بخاطرسپاری آن آسان باشد)
  • انتخاب نکردن نام های معروف (شاید در ابتدا انتخاب نام های بلاگ های معروف خوشایند باشد اما رفته رفته به ضرر بلاگ شما خواهد بود)

امیدوارم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر فکر می کنید مواردی جا مانده خوشحال می شویم تا در قسمت نظرات آن را مطرح کنید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد. چون پیشرفت پله پله رخ می دهد و باید صبر داشت...

۱۸ دیدگاه

  1. آپلود سنتر عکس گفت:

    دقیق و کوتاه بود
    موفق باشید

  2. نوید گفت:

    سلام،سپاس بابت این مطلب مفید؛
    لطفا فکری به حال قالبتون بکنید،دو تا اشکال اساسی داره
    اولیش اینکه حدود ۱.۵ سانت از نوشته ها زیر سایدبار قرار گرفته و دومیش اینکه در صفحه اصلی عکس نوشته سمت راست قرار داره و متن نوشته سمت چپ قرار گرفته
    باور بفرمایید من توی این یکی دو ماهی که به سایتتون سر میزنم هر روز احساس میکنم که قالب بهم ریختگی داره و اصلا نتونستم باهاش کنار بیام
    به نظرم اینجور ترتیب قرار دادن باعث گیج شدن کاربر میشه چون ذهن ما عادت کردن عکس وسط باشه و متن زیرش و یا عکس سمت راست باشه و نوشته ها رو به روی عکس باشن.
    اینجوری که در حال حاضر قرار داره به آدم حس بهم ریخته بودن میده .

  3. سعید محدی گفت:

    سلام خیلی سایت مفیدی دارید امیدوارم همین طور ادامه بدید

    ۲ تا سوال در مورد سئو وبلاگ ها داشتم

    ۱- برای گوگل منظم بودن زمان انتشار مهمه درست ولی اگه تعداد پست ها منظم نباشه مثلا هر روز ساعت ۱۱ ظهر یه بار ۲ تا پست دفعه دیگه ۳.۴ تا و… مطلب منتشر بشه توی سئو بازهم تاثیر داره یا فقط زمانش باید منظم باشه ؟

    ۲- برای بالا کشیدن یک کلمه در گوگل مثلا کلمه ” ادکلن” اگه این کلمه رو در جمله بلند خرید اینترنتی ادکلن اصل و ارزان قرار بدیم بهتر سئو میشه یا در جمله کوتاه خرید ادکلن ؟؟؟
    تاثیر این بلند یا کوتاه بودن جملات دقیقا چقدره ؟؟ و اینکه لازمه حتما رعایت بشه یا نه ؟؟

    خیلی ممنون

    • سلام
      ۱- بر روی رتبه کلمات کلیدی شما تاثیر ندارد و فقط بر روی ایندکس شدن سریع‌تر آن تاثیر دارد.
      ۲- بهتر است که به صورت Phrase یا عبارت استفاده شود. چون کاربران کلمات کلیدی را به صورت Phrase جست‌وجو می‌کنند نه به صورت کلمه کلیدی تنها.

  4. كيش وند گفت:

    ممنون
    مثل هميشه عالي بود
    آيا سيستم وبلاگدهي خاصي رو هم پيشنهاد ميكنيد؟

  5. حسینی گفت:

    ببخشید در موقع ثبت و بلاگ این پیام می اید لطفا راهنمایی کنید
    Google adds new sites to our index, and updates existing ones, every time we crawl the web. If you have a new URL, tell us about it here. We don’t add all submitted URLs to our index, and we can’t make predictions or guarantees about when or if submitted URLs will appear in our index.
    URL:

  6. چت روم گفت:

    سلام…مرسی از مطالب بسیار خوبتون
    من یه سوال داشتم اونم اینکه استفاده از سایت هایی مثل hitleap.com که بازدیدو افزایش میدن و هرگز ای پی تکراری به سایت نمیفرستن واسه افزایش رتبمون تو گوگل خوبه یا بد؟
    ممنون میشم به سوالم جواب بدید
    بازم تشکر

  7. 98love.ir گفت:

    من الان یه وبلاگم با رتبه زیر ۵۰۰ ایران!!!
    رزبلاگ بهترین سرویس دهنده هست!

  8. مشهدی گفت:

    مطلب مفيدي بود براي علاقمندان به وبلاگ نويسي
    ممنون از شما

  9. صبا گفت:

    بسیار مفید بود ممنونم

  10. متین گفت:

    مثل همیشه عالی هست مطالب تان

  11. مهسا گفت:

    ممنون عالی بود

  12. کافه تاریخ گفت:

    سلام!

    از خوانندگان ثابتتون هستم و به خاطر تولید محتوای ارزشمندتون هم ممنونم …

    نوشته بودید شاید مشهور نباشه ؛

    خب اگر تک باشه چی ؟
    مثلا من دارم روی مطالب یک وبلاگ کار می کنم که کلا به تاریخ می پردازه؛ خب تاریخ طرفدار های خاص خودش رو داره و اگر خلاقیت هم داشته باشم میتونه کمی بیش تر از مرز علاقه مندان تاریخ، مخاطب جمع کنه ولی تکه !

    یعنی ما حدود ۲ یا ۳ وبسایت تاریخی در ایران داریم ؛ که دوتاشون دولتی هست و یکی اش زیادی مطالبش کوتاه !

    حالا به نظرتون تاریخ موضوع مناسبی هست ؛

    با توجه به این که اطلاعاتم در این باره بالاست و مطالعه مداوم دارم .

    مرسی !

    • خوب موضوع وبلاگ می تواند موضوعی باشد که رایج باشد و کلی رقیب داشته باشد یا اینکه موضوعی خاص باشد که رقبای زیادی نداشته باشد. در مورد اول معمولا کار سخت تر هست و مطالب وبلاگ باید هم به روز باشند هم ویژه و چیزی داشته باشند که رقبا نداشته باشند. اما در مورد دوم که وبلاگ شما را هم شامل می شود کار ساده تر است چون رقیب کمتری دارید که البته این بدان معنا نیست که لازم نیست برای به روز بودن و ویژه بودن مطالب وبلاگ تلاش نکنید ولی چون رقبای کمتری دارید می توانید با آزادی عمل بیشتری به فعالیت بپردازید. در مجموع در انتخاب موضوع معمولا موضوعات بکر بهتر هستند و موضوعات متداول تر مثل تکنولوژی نیاز به رقابت جدی دارد. البته این نکته هم ذکر شود که موضوع نباید زیاد هم بکر باشد که مخاطبی نداشته باشد. تاریخ موضوع نسبت جذابی به نظر می رسد. برای شما آرزوی موفقیت می کنیم.

  13. arezu گفت:

    مطالب مفیدی بود

  14. […] وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (قسمت دوم) […]

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود