تاثیر رنگ‌ها در رابط کاربری

هیچ کس نمی‌تواند این حقیقت را انکار کند که محتوی خوب و مفید، یکی از اصلی‌ترین راه‌های جذب کاربر می‌باشد، اما بدون شک، داشتن یک طرح و قالب خوب هم یک المان اصلی در پیشرفت یک وبلاگ است. یک طرح یا قالب زیبا و شکیل، بدون داشتن عنصری به نام «رنگ» معنی پیدا نمی‌کند! رنگ‌ها را می‌توانیم به سه دسته «سرد» و «گرم» و البته رنگ‌های «خنثی» تقسیم کنیم. گذشته از طرح‌های شلوغ و بدون نظم، استفاده از رنگ‌ها در طراحی رابط کاربری، لازمه داشتن مهارت و قدرت کنترل و به کارگیری آن ها می‌باشد زیرا ترکیب‌بندی رنگ‌ها در حال حاظر یکی از مباحث حرفه‌ای در این زمینه است، و همیشه طراحان بر سر انتخاب‌های بسیاری قرار میگیرند. در این مقاله نکاتی را جهت بکارگیری طیف‌های زیبا و مناسب رنگی برای طرح شما ذکر میکنیم. لازم به ذکر است برخی از نکاتی که در این مطلب گفته شده، نه تنها برای استفاده در رابط کاربری وب هستند، بلکه عملکردشان در هر کجا یکسان خواهد بود.

Colors Stripes

 

رنگ‌های سرد و گرم

همانطور که در بالا گفته شد، رنگ‌ها به سه دسته تقسیم میشوند که دو دسته از آن‌ها، رنگ‌های «سرد» و «گرم» نام دارند.

رنگ‌های سرد: رنگ‌های سرد، یک طیف آرام از رنگ‌ها می‌باشد که می‌توانید نمونه آن را در اینجا مشاهده کنید. این رنگ‌ها، از آرام‌ترین رنگ‌ها می‌باشند و افرادی که به این نوع رنگ علاقه دارند، معمولا افرادی آرام و درون‌گرا هستند که کمتر اهل برقراری ارتباط با دیگران هستند و فعالیت فیزیکی کمتری دارند.

رنگ‌های گرم: رنگ‌های گرم، یک طیف هیجان انگیز و ناآرام از رنگ‌ها می‌باشند که میتوانید نمونه آن‌ها را در اینجا مشاهده کنید. این رنگ‌ها، باعث افزایش مقدار جریان خون و  ایجاد هیجان در انسان می‌شوند که همین مسئله سبب می‌شود معمولا افرادی که به این رنگ علاقه دارند، افرادی برون‌گرا باشند و پتانسیل فعالیت‌های فیزیکی بیشتری داشته باشند.

خصوصیت برخی از رنگ‌ها(منبع):

• قرمز برای تحریک بدن و ذهن و البته گردش خون بیشتر.
• زرد برای تحریک اعصاب و قوه تجزیه و تحلیل مغز.
• نارنجی نیز برای افزایش انرژی استفاده.

• آبی برای درمان و تسکین، همچنین آرامش بیشتر.

رنگ‌های خنثی

رنگ‌های خنثی(Neutrals) رنگ‌هایی هستند که به هیچ یک از دسته‌های «سرد» و «گرم» تعلق ندارند. رنگ‌های «سیاه»،«خاکستری»،«سفید»،«کرم»،«قهوه‌ای» در این دسته از رنگ‌ها قرار دارند. رنگ سیاه یک رنگ شیک و سنگین است که در صورت ترکیب با رنگ سفید(یک رنگ پاک و فوق‌‌العاده ساده) یک ترکیب زیبا و ساده و البته کابردپذیر را تشکیل میدهد. برای مثال، وبلاگ/وبسایت هایی که به صورت مداوم با مقاله و نوشته ارتباط دارند، این ترکیب رنگی، یک ترکیب رنگی ایده‌آل است! (متن سیاه و زمینه سفید، همانند وبسایت ویکیپدیا)

از ترکیب‌های مینیمال استفاده کنید!

ساده‌گرایئ یا مینیمالیسم یک نوع طراحی هنری‌ست که مهمترین ویژگی آن، مینیمال بودن یا ساده بودن است. اگر بخواهیم درباره‌ی این نوع طراحی توضیحی ارائه بدهیم، باید گفت به طرح‌هایی که دارای کمترین پیچیدگی هستند و با کمترین المان‌ها، طرح‌های زیبا و ساده را خلق میکنند، طراحی مینیمال و ساده میگوند. اگر بخواهیم مثالی از این نوع طرح ها بزنیم، وبسایت استدیو طراحی Rythm گزینه خوبی است. در طرحی که معرفی شد، اکثر رنگ‌ها در یک طیف خاص و آرام قرار دارند. البته، ترکیب‌بندی های مینیمال شامل یک طیف رنگی خاص نمیشوند، برای مثال اگر وبسایت طراحی Craig Coles مشاهده کنید، میبینید رنگ‌ها یک تفاوت کامل با یک دیگر دارند اما باز هم این وبسایت، یک طرح مینیمال به حساب می آید!

برای مشاهده وبسایت‌های مینیمال، گالری‌های بسیاری وجود دارند که من به شما MinimalSites را پیشنهاد میکنم. همچنین وبلاگ‌های زیادی در این زمینه، مطلب نوشته‌اند که میتوان در این بین به وبلاگ VandelayDesign اشاره کرد!

یک طرح مینیمال

 

انتخاب طیف‌ رنگی مناسب؛ راز موفقیت!

در بخش بالا گفتیم که که همیشه لازم به انتخاب فقط یک طیف رنگی خاص نیست، اما با یک طیف رنگی خاص هم می‌توان یک خروجی ایده‌آل را ارائه داد. شاید بتوانیم یکی از راه‌های انتخاب طیف مناسب را تقویت و حفظ خلاقیت بدانیم. دیدن وبسایت ها و گالری‌ها نیز میتوانند مفید واقع شوند و یک منبع الهام به حساب بیایند. یکی از معروفترین و مناسبترین منبع و گالری برای انتخاب طیف‌ها و گروه‌های رنگی جذاب، سرویس ColourLovers می‌باشد که هم اکنون دارای یک میلیون پالت رنگی است. این وبسایت با داشتن کاربران زیاد توانسته به یکی از بهترین گالری‌های محبوب گرافیست‌ها و طراحان وب تبدیل شود.

 

شما چه طیف رنگی را استفاده میکنید؟ طرح‌هایتان را همراه با اصول مینیمال طراحی میکنید یا خیر؟؟

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

۷ دیدگاه

  1. سعید گفت:

    ممنون از مقاله.سایت های خوب هم معرفی کردید.

  2. بسیار عالی بود ،مرسی رضا جان

  3. بعد از تغییر چندین و چند قالب برای سایتهای مختلف، دقیقاً این مورد رو تجربه کردم و تقریباً به این نتیجه رسیدم که برای زمینه کاری ما، اغلب رنگهای خنثی بهتر جواب میدن.
    ممنون از اطلاعات مفیدتون.
    موفق باشید

  4. حمیدرضا گفت:

    مرسی
    خیلی خوب بود

  5. عرفان گفت:

    استفاده کردیم… -;(@

  6. محمد گفت:

    سلام. فونت هم تاثیر داره توی رابط کاربری ولی من موندم فونت های بهینه شده توسط اقای سوزنچی برای کاربر فرق داره تا اون فونتی که بهینه نشده ؟

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود