۱۳ مرحله تا نوشتن پست جدید برای وبلاگتان

نوشتن محتوا برای وبلاگ کار ساده ایست، اما اگر با قشر خاصی درگیر باشید خیلی هم سخت میشود! چون شما میدانید که آنان به دنبال موضوع تخصصی نوشته های شما هستند و بی دلیل به سمت وبلاگ شما نیامده اند. در این پست میخواهم به ۱۳ مرحله برای نوشتن یک پست کامل اشاره کنم و توضیحاتی درباره آن بدهم.

13-step-formula-to-write-blog-post

۱- کاربران خودتان را بشناسید

این که شما بدانید برای چه کسی مینویسید میتواند خیلی به شما کمک کند. چون نحوه نوشتن، مقدار دانش خوانندگان وبلاگتان  و .. میتواند در غنی شدن پست هایتان نقش داشته باشد. به آخرین نوشته خود سر بزنید و نظرات آن پست را بخوانید، ببینید که کاربرانتان چه چیزهایی از شما پرسیده اند و شما چه پاسخ داده اید! سطح سوالات آنها را ارزیابی کنید و حتی الامکان مقاله ای بنویسید که به خوانندگان وبلاگتان بیشترین دانش را اضافه کند.

۲- موضوع نوشتن را انتخاب کنید

در مرحله قبل دیدیم که چه کسانی قرار است نوشته مارا بخوانند، پس الان باید ببینیم که چه محتوایی برای خوانندگان ما مفید خواهد بود. موضوع شما میتواند نیاز های خوانندگان وبلاگتان، چیزهایی که شما میدانید و در رابطه با محصولاتی که میفروشید باشد.

۳- کلمات کلیدی خود را انتخاب کنید

بعد از این که موضوع نوشته را انتخاب کردید و تقریبا فهمیدید که چه باید بنویسید، کلمات کلیدی که تمایل دارید وبلاگ خود با آنها در موتور های جست و جو پیدا شود را انتخاب کنید و بر روی آنها تمرکز کنید. پیشنهاد میکنم که مطلب نحوه انتخاب کلمات کلیدی صحیح را بخوانید، چون دانسته های شما را در این رابطه تکمیل میکند.

۴- تحقیق

برای موضوعی که انتخاب کردید کمی در بین سایت های داخلی و خارجی تحقیق کنید تا بدانید که دیگران چه چیزهایی نوشته اند و آیا نیازی هست که با نوشتن محتوا، نوشته آنها را تکمیل کنید ؟

۵- بنویسید

فکر و خیال بس است! همین حالا شروع به نوشتن کنید، مثل زمانی که دارید با همکاران خود صحبت میکنید بنویسید! یا میتوانید صدای خود را ضبط کنید و سپس صدا را پخش کنید و بنویسید. اینطوری میتوانید بدون هیچ بهانه ای نوشتن را آغاز کنید. البته شاید روزهای اول نوشتن کمی سخت باشد، اما کمی که دستتان روان شد از هر زمان اضافه ای برای نوشتن استفاده میکنید.

۶- اضافه کردن لینک ها

سعی کنید در نوشته خود به سایت هایی که در تحقیقات از آنها استفاده کرده اید لینک دهید. لینک دادن به دیگر مطالب وبلاگتان که هم سو با مطلب جدیدتان است را فراموش نکنید و از لینک دادن به دیگر وبلاگ‌ها نترسید.

۷- انتخاب تصاویر

یک یا چند عکس مناسب برای مطلب جدید وبلاگتان پیدا کنید و آنها را درون پست بگذارید. البته پیشنهاد میکنم مقاله چرا باید در مطالبتان از عکس استفاده کنید را بخوانید.

۸- ویرایش تیتر

آیا در مرحله ۵ تیتری برای پست خود برگزیدید؟ حال نوبت جذاب تر کردن آن است. سعی کنید تیتر های مطالبتان نه خیلی مشروح باشد نه خیلی گنگ. اینطوری میتوانید حس کنجکاوی خوانندگان را برانگیزید و آنها را به خواندن نوشته خود ترغیب کنید.

۹- ویرایش متن

حالا پست خود را بخوانید و ویرایشش کنید. اگر وقت دارید نوشته خود را روز بعد از نوشتن ویرایش کنید. اینطوری ذهن شما باز تر و آماده تر میشود تا نوشته را به عنوان یک کاربر تحلیل کند و نقاط ضعف آن را بگیرد.

۱۰-  پست خود را بهینه کنید

بعد از این که ویرایش را انجام دادید، حال زمان آن است که موضوعات مناسب انتخاب کنید و یا اطلاعات و تگ های مورد نیاز برای موتور های جست و جو را به آن اضافه کنید.

۱۱- انتشار و معرفی به دیگران

و حالا ، پستتان را منتشر کنید ! آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید و به اعضای خبرنامه خود اطلاع دهید. البته قبلا در مورد اقدامات مورد نیاز بعد از انتشار نوشته های وبلاگ به صورت کامل توضیح داده ام.

۱۲- به نظرات پاسخ دهید

به نظرات کاربران با دقت پاسخ دهید و سعی کنید برای آنها ایمیلی بفرستید تا به وبلاگ شما باز گردند و پاسخ سوالشان را بخوانند.

۱۳- یاد بگیرید

حالا که نوشته خود را منتشر کردید، خوب است تا نگاهی به آمار و ارقام بیاندازید تا ببینید که شرایط پستتان چگونه بوده است. مثلا ببینید که آیا با کلمه کلیدی مورد نظر به رتبه های بالای موتور های جست و جو رسیده است یا خیر یا کاربران بعد از خواندن آن سایت شما را ترک کردند یا به صفحات دیگر نیز سر زدند. از اطلاعات برای بهتر نوشتن مطالب بعدی خود استفاده کنید تا بهتر بنویسید.

 

حال نوبت شماست ! آیا از روش فوق استفاده میکنید؟ آیا کار خاصی انجام میدهید که من فراموش کرده ام؟ دانسته های خود را در این رابطه در بخش نظرات به اشتراک بگذارید!

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

۶ سالی هست که در زمینه‌های مختلفی همچون وبلاگ‌نویسی٬ سئو و آزادکاری در یک ادمین می‌نویسم و در حال حاضر مدیرعامل شرکت فرنیان هستم.

۱۵ دیدگاه

  1. آيدين رجعتي گفت:

    با سلام
    ممنون از مطالب آموزنده ي شما … متوجه شدم آدرس پست شما به اين صورت است:
    http://1admin.ir/13-steps-to-write-a-good-post.html
    چطور مي توان كاري كرد كه وقتي از وردپرس جهت ارسال مطلب استفاده مي كنيم، به جاي اينكه آدرس پست مورد نظر به صورت …post/1 باشد مثل سايت شما عنوان مورد نظر ما آدرس پست باشد.

  2. سلام

    موارد بسیار جالبی رو مطرح کردی ولی به نظر من باید به اون چیزی که وبنویس باید به اون علاقه داره هم بهش توجه ویژه بشه.

    یعنی اینکه اول باید یک مدیر وبلاگ ببینه خودش به چه چیزی علاقه داره و چه موضوعی اشتیاقشو برمی انگیزه که با توجه به اون اشتیاق بنویسه. اینطوری هست که نوشتش بیشتر به دل خوانندش میشینه و مصداق همون ضرب المثل که میگه “آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند”

    ممنون از مطلب بسیار مفیدت

  3. مطلب خوبی بود
    اگر ممکن هست مطلبی هم در رابطه با محل قرارگیری المان های سایت بنویسید.

  4. alijam گفت:

    خوب البته کسی که وبلاگی راه اندازی میکنه به نیت نوشتن، لابد به نوشتن درباره چیری علاقه داره که وبلاگ راه انداخته و قصد نوشتن داره. جناب علوی زاده

  5. big man گفت:

    خیلی متشکر ، خدا قوت

  6. احسان گفت:

    توضیحات خوبی بود. در گذشته شخصاً به قرار دادن تصویر برای نوشته زیاد اهمیت نمی‌دادم، ولی بعدها متوجه ارزش این كار شدم، همونطور كه شما هم اشاره داشتید.

  7. حسین حسینی گفت:

    ممنون از مطالب بسیار مفیدتون
    راستش چند تا سوال آماتوری داشتم . اول از همه پوزش میخوام که سوال هایی در سطح شما نمیپرسم . من تازه کار هستم و تازه مدیر یک سایت شدم و مطالب رو برای اون سایت به روز می کنم. با سه نوع کلمات کلیدی در سایت مواجه شدم . خیلی از اصطلاحات تخصصی سایت نتونستم سردربیارم و مجبورم با زبون ساده و آماتوری سوالم رو بگم.
    اولی کلمات کلیدی اصلی سایت هستش . دومی کلمات کلیدی هستش که موقع صفحه ساختن ازم می خواد و سومی کلمات کلیدی هستش که موقع مطلب گذاری ازم میخواد.
    من این خواهش رو داشتم که نام تخصصی هر کدوم از اینا چیه . و این که فرقاشون با هم چیه . من چطور باید بدونم که چه کلمه و عبارتی رو توی کدوم از این ها بذارم .

    ممنون میشم اگر راهنماییم کنید .
    با تشکر

  8. ریحانه گفت:

    خیلی ممنون استفاده کردم

  9. از مقالات خوبتون تشکر می کنیم

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود