برای آزادکار شدن به چه آموزش‌هایی نیاز دارید؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که هر فریلنسر تازه‌کاری ممکن است به ذهنش برسد این است که: برای آزادکار شدن به چه آموزش‌هایی نیاز دارم؟ اگر شما هم همین سوال را از خودتان می‌پرسید دیگر لازم نیست به دنبال جواب باشید چون در این مقاله از یک‌ادمین سعی شده تمامی سوالات شما در این مورد پاسخ داده شود، اینکه آیا برای آزادکار بودن به مدرک دانشگاهی نیاز است یا نه و یا اینکه آیا یک آزادکار می‌تواند فنون لازم برای آزادکاری را خودش یاد بگیرد یا نیاز به کمک دیگران دارد. پاسخ همه این سوالات را در این مقاله می‌خوانید.

Freelancing_Questions

  • آیا به مدرک دانشگاهی نیازی هست؟

شاید بپرسید آیا برای شروع آزادکاری باید ابتدا مدرک دانشگاهی داشت یا خیر؟ پاسخ این است که داشتن مدرک دانشگاهی شرط لازم برای آزادکار شدن نیست ولی اگر مدرک دانشگاهی مربوط به حوزه فعالیت خود داشته باشید می توانید خود را نسبت به بسیاری از آزادکارهای دیگر متمایز کنید و شروع بهتر و قدرتمندتری در کار خود داشته باشید.

آزادکارهای زیادی بوده‌اند که بدون داشتن مدرک دانشگاهی، فعالیت خود را آغاز کرده و به موفقیت نیز رسیده اند. برای بیان واضح‌تر، این موضوع را از دو نقطه نظر متفاوت بررسی می کنیم:

بدون مدرک دانشگاهی: اگر مدرک دانشگاهی ندارید لازم نیست نگران باشید. چنانچه در زمینه خاصی مهارت کافی دارید چند نمونه کار در زمینه تخصص‌تان ایجاد کنید و با توجه به نمونه کارها، حرفه آزادکاری را آغاز کنید. کم‌کم با توجه به میزان کیفیت و کارایی نمونه کارهای‌تان کارفرما به شما سفارش کار می‌دهد و به ندرت شما تجربه کاری کسب می‌کنید و به ندرت پیشرفت می‌کنید.

با مدرک دانشگاهی: در این صورت شما باز هم به نمونه کار و کسب تجربه کاری نیاز دارید ولی می‌توانید با توجه به مدرک تحصیلی خود، کارفرمایان بیشتر و بهتری به سمت کار خود جذب کنید. مدرک شما یک امتیاز بزرگ در کارنامه کاری شما به حساب می‌آید و حتی می‌توانید به این خاطر که در کار خود تخصص رسمی دارید روی سرویس‌های خود قیمت بیشتری بگذارید.

بنابراین با اینکه مدرک دانشگاهی یک امتیاز بزرگ در حیطه آزادکاری به حساب می‌آید ولی نمی‌توان گفت یک عامل لازم و یا کافی است چون تخصص نقش مهم‌تری ایفا می کند.

  • آیا به تحصیلات تخصصی نیازی هست؟

در مورد مدارک غیردانشگاهی و تحصیلات متفرقه چطور؟ آیا برای آزادکار شدن نیازی هست که در کلاس‌های آموزشی غیردانشگاهی شرکت کرد یا مدرک خاصی به غیر از مدارک دانشگاهی هم باید داشت یا خیر؟ در پاسخ باید گفت، شاید. در برخی از حوزه‌های کاری به این نوع مدارک احتیاج دارید مثل برنامه‌نویسی یا حسابداری. البته بازهم باید یادآوری کرد که داشتن مدرک شرط لازم و کافی برای ورود به حیطه آزادکاری به حساب نمی‌آید.

در زمینه‌های کاری دیگر نیز کمتر به این نوع مدارک و تخصص‌ها احتیاج پیدا می‌کنید. البته منظور این نیست که داشتن مدارک و شرکت در کلاس‌های تخصصی به ضرر شماست، حتی اگر لازم هم نباشند می‌توانند تاثیرات مثبت فراوانی در کار شما داشته باشند. اما بد نیست پیش از شرکت کردن در چنین کلاس‌ها و گرفتن چنین مدارکی، از خودتان بپرسید آیا واقعا این کار را لازم می‌دانید یا خیر.

  • آموختن نکات کاری پیش از شروع آزادکاری

اگر در زمینه کاری موردنظرتان در شرکتی یا گروهی کار می‌کنید و هنوز در آن زمینه آزادکار نشده اید، خیلی خوب است که بتوانید در طول مدت کاری خود در آن شرکت یا گروه نکات لازم و اساسی کار خود را تجربه کرده و بیاموزید.در این مدت می‌توانید از تجربیات همکاران خود استفاده کنید و همیشه به غیر از کارهایی که به شما سپرده می‌شود در رسیدگی به کارهای دیگر هم شرکت کنید و در هر جنبه از کار که می‌توانید تجربه کسب کنید.

حتی می‌توانید در همین حین، آزادکاری را به صورت پاره وقت نیز شروع کنید تا با فوت‌وفن های آزادکاری نیز آشنا شوید. ضمنا اگر بین آزادکاری به صورت پاره‌وقت و آزادکاری به صورت تمام‌وقت نمی‌دانستید کدام یک را انتخاب کنید پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله « آزادکاری – تمام وقت یا پاره وقت » را در یک‌ادمین بخوانید.

  • آیا می‌توانید خودتان یک حرفه را بیاموزید؟

با وجود حجم عظیم و گسترده‌ای از وب‌سایت های آموزشی و دوره‌های آموزش آنلاین، شاید این سوال برای‌تان پیش بیاید که آیا به کمک این دوره‌های آنلاین و اغلب رایگان، خودتان در خانه می‌توانید حرفه‌ای خاص برای آزادکاری را بیاموزید یا خیر؟

در جواب این سوال باید گفت احتمالا. اینکه خودتان یک حرفه را به صورت تخصصی و شخصی بیاموزید پروسه مشکل‌تر و شاید طولانی‌تری نسبت به حضور در کلاس‌های آموزشی یا یادگیری نکات و فنون از یک مدرس و همکاری و کسب تجربه از گروهی از همکاران دارد. اما اگر چنین تصمیمی برای یادگیری یک حرفه دارید بهتر است نکات زیر را فراموش نکنید.

با برنامه پیش بروید: کلاس‌های آموزشی آنلاین را به صورت تصادفی و بدون هدف نگذرانید. برای خود یک هدف معین داشته باشید و سعی کنید کلاس‌ها و آموزش‌های آنلاین را در جهت رسیدن به آن هدف خاص پیش ببرید.

بهترین مسیر را انتخاب کنید: در هر زمینه ای دوره‌های آموزشی فراوانی در اینترنت پیدا می‌شود و شما باید سعی کنید بهترین راه را برای آموزش انتخاب کنید. برخی از وب‌سایت‌های آموزشی به صورت غیررایگان آموزش‌های خود را ارائه می‌دهند ولی ممکن است سطح کیفی آموزش آن سایت ارزش پول خرج کردن را داشته باشد. در عین حال سایت‌های زیادی هم هستند که به صورت رایگان آموزش می‌دهند.

  • نوبت شماست

شما چه سوالاتی برای شروع آزادکاری در ذهن خود دارید؟ هر سوالی در این مورد داشتید می‌توانید آن را در بخش نظرات همین مقاله برای ما ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ دهیم. با پاسخ دادن به این سوال‌ها امیدواریم کمکی به فریلنسرهای تازه‌کار کرده باشیم تا بهتر بتوانند قدم اول خود در آزادکاری را بردارند.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

من بهراد جاود هستم، یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوا. از سال ۸۹ که فعالیتم را به عنوان یک وبلاگ نویس شروع کردم با وبلاگ‌های زیادی همکاری داشته‌ام و تجربیات و اطلاعات زیادی در این دوران در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا کسب کردم. اکنون سعی دارم شما را هم با لذت وبلاگ‌نویسی آشنا کنم تا شاید شما هم بتوانید وبلاگ‌نویس درون خود را بشناسید و در این حرفه پیشرفت کنید.

۹ دیدگاه

  1. محمدرضا گفت:

    مثه همیشه خوب و مفید :)

  2. Farshad-T3 گفت:

    خیلی ممنون

    چرا بعضی وقت ها کارها اونجوری پیش نمیره که قبلا دربارش فکر می کردی!
    آیا ربطی به اعتماد به نفس کاری داره؟
    مثلا وقتی داری پروژه رو انجام میدی دیگه نمیتونی کارهایی که قبلا قادر به انجام دادنش بودی، انجام بدی; در واقع یه جور آشفتگی ذهنی پیدا میکنی.
    دیگه نمیخوام بیشتر توضیح بدم-امیدوارم منظورم رو درک کنید.

    • این به نوعی، استرس کاری هست که ممکن است روی توانایی های شما تاثیر بگذارد که تا حدی طبیعی است. می توانید با تنظیم یک برنامه دقیق و زمان بندی شده و کار کردن طبق همان برنامه از استرس کاری بکاهید.

  3. البته تبلیغات هم مهم هست ولی کافی نیست. در اکثر موارد نمونه های کاری یک آزادکار خودش یک نوع تبلیغات به حساب میاد و هر چه این کار یک آزادکار بهتر باشه کارفرمای بیشتری جذب می کنه

  4. خیلی خوب بود ممنون همیشه مطالب سایت شما ارزش وقت گذاشتن و خوندن رو داره

  5. asiyeh گفت:

    خیلی از سوالای تو ذهنمو جواب دادین و ممنون
    ولی من یه سواله بزرگ تو ذهنمه:
    از کجا شرو کنم؟؟؟
    من در حال حاضر مشغول به کارم ولی میخوام که آزاد کار شم هم تو زمینه شغلیه خودم هم تو زمینه های دیگه شاید ولی نمیدونم اولین قدم چیه؟؟؟
    بازم ممنون

    • به نظرم اولین قدم این است که تخصص‌های خود را برای خود لیست کنید و ببینید که بیشتر به کدام علاقه دارید؛‌ پس از آن به دنبال جمع‌آوری نمونه کار برای خود باشید و وارد بازار شوید.

  6. Webdeveloper گفت:

    ممنون از انتشار این مطلب.
    روان، کاربردی و کوتاه

  7. ل الف گفت:

    خیلی ممنونم که من رو با کاری که مدتهاست توی ذهنم دارم اشنا کردید.من مشغول کار در بازار سرمایه هستم.دوست دارم برای خودم کار کنم اما نمیدونم چطور میتونم در این زمینه خدمات ارایه کنم

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود