چگونه شرکت مناسبی برای میزبانی سایتم پیدا کنم؟

به طور کلی در ابتدای راه‌اندازی یک سایت جدید ابتدایی‌ترین نیازی که احساس می‌کنیم بحث میزبانی یا Hosting است. همیشه سوالاتی در این زمینه و شبهاتی بوده که میزبانی سایتمان را به چه شرکتی بسپاریم یا از چه راهکاری برای این مسئله استفاده کنیم.

web-hosting-servers

همانطور که در جریان هستید به طور کلی راهکارهای زیر برای میزبانی سایت‌ها پیش رویمان است:

  • میزبانی اشتراکی
  • سرور مجازی یا VPS
  • سرور اختصاصی یا Dedicated server

حال من ابتدا در مورد این که هر کدام از اینها چه کاربردی دارند صحبت می‌کنم و فاکتورهای مد نظر خودم در بهره‌گیری و انتخاب این سرویس‌ها را برای شما بازگو می‌کنم.

میزبانی اشتراکی

در این حالت شرکتی سروری را راه‌اندازی می‌کند و آن را بر اساس نیاز شما به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌کند و به شما با قیمت مناسبی می‌فروشد. این سرویس، مناسب سایت‌های کوچک تا متوسط است که نه بازدید آنها بسیار زیاد است و نه آنقدری منابع مصرف می‌کنند که نیاز به سخت‌افزار اختصاصی داشته باشند.

به نظر من موارد زیر می‌تواند به شما کمک کند که یک هاستینگ خوب برای استفاده از سرویس اشتراکی آنها پیدا کنید:

  • امکان انتخاب طرح‌های مختلف بر اساس نیازتان

تا حدودی تیتر گویای این مورد هست؛ سعی کنید بر اساس نیازتان (مثلا میزان فضای میزبانی مورد نظر یا میزان پهنای باند لازم) هزینه کنید. برخی از هاستینگ‌ها طرح‌های کمی دارند و شما برای یک سایت کوچک مجبورید پلن بزرگی بخرید که نه از نظر مالی به صرفه‌ست و نه واقعا به دردتان می‌خورد. مثلا یک ادمین شاید سرجمع ۵۰۰ مگابایت فضا بیشتر نیاز نداشته باشد اما هاستینگ قبلی به ما اجازه مشخص کردن پهنای باند لازممان را نمی‌داد و مجبور بودیم که پلن ۲ گیگابایت فضا را خریداری کنیم.

  • شرکت ثبت شده به صورت قانونی باشد

شاید فکر کنید که این تفکرات قدیمی جایش در وب نیست اما به شما قول می‌دهم که بهتر است اگر از جایی سرویس میزبانی می‌خرید، حتما آن سرویس، شرکت ثبت شده باشد. اینگونه اگر در آینده به مشکل خاصی برخوردید راحت‌تر می‌توانید پیگیری کنید.

  • بکاپ بگیرند!

متاسفانه همین هفته پیش برای یکی از سایت‌های مشتریان مشکلی پیش آمد و تمامی فایل‌های ایشان پاک شد. از هاستینگ پیگیری کردم و به من گفتند که ما اصلا بکاپ نمی‌گیریم. راستش من ترجیح می‌دهم به سراغ سرویسی بروم که بکاپ گرفتن را در اولویت بگذارد نه این که صرفا به خاطر برند بودنش آن انتخابش کنم.

  • هزینه مناسب

راستش سعی کنید برای میزبانی سایتتان مبلغ مناسبی پرداخت کنید. گاهی اوقات شرکت‌ها هزینه‌های خیلی کمی بابت میزبانی یک ساله شما طلب می‌کنند؛ اگر کمی جمع و تفریق کنیم می‌بینیم که مثلا یک سرور معمولی ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان حداقل هزینه می‌برد، اگر این رقم را در ۱۲ ماه سال ضرب کنیم می‌شود ۳.۶۰۰.۰۰۰ تومان. حالا اگر شما سالیانه ۲۰ هزار تومان سرویس میزبانی‌تان را خریده باشید این شرکت حداقل می‌بایست ۱۸۰ سایت دیگر را برروی این سرور معمولی میزبانی کند تا خرج سرورش را بتواند بدهد (فارغ از هزینه‌های نیروهای فنی، سود شرکت و ..) در نتیجه ممکن است دست به Over sell بزند و آنقدری فضای میزبانی روی آن سرور بفروشد که عملا سرعت و در دسترس بودن سایت شما به صفر میل کند.

  • پلن ماهیانه/سه ماهه داشته باشد

راستش از آنجایی که ممکن است هر کسب و کاری بالا و پایین داشته باشد، بهتر است که شما سرویس میزبانی سایتتان را به صورت ماهیانه یا سه ‌ماهه خریداری کنید که اگر احیانا آن شرکت کیفیتش افت کرد بتوانید به راحتی به شرکت دیگری منتقل شوید و هزینه زیادی را از دست ندهید.

سرور مجازی

سرور مجازی مخفف Virtual Private Server است. در این حالت شرکت میزبانی، سروری را اجاره می‌کند و برروی آن مجازی‌سازی مثل VMware نصب می‌کند و به شما بخشی از آن سرور را اجاره می‌دهد. شما مختارید که هر استفاده‌ای که خواستید از آن سرور (بر طبق قوانین) داشته باشید. من خیلی با این مدل سرورها سر و کله نزدم اما فکر می‌کنم نوشتن نکات زیر خالی از لطف نباشد:

  • منابع به صورت اختصاصی تخصیص یافته باشند

زمانی که سرور مجازی می‌گیرید، سعی کنید به دنبال سرویس‌هایی باشید که اصطلاحا به عنوان VDS یا Virtual Dedicated Server می‌فروشند. این سرویس‌ها منابع را به صورت اختصاصی به شما می‌دهند. حال شما استفاده کنید یا نه. اما ممکن است برخی از سرورهای مجازی منابع را به اشتراک بگذارند و شما در سرویستان کاهش سرعت و کیفیت را احساس کنید.

  • امکان Reload و پنل مدیریت تحت وب

اگر بخواهید از سرورتان بکاپ بگیرید یا سیستم عامل آن را مجدا نصب کنید باید به هاستینگ تیکت بزنید و آنها این کار را برای شما انجام دهند، اما اگر آن شرکت پنل خاصی برای این کار داشته باشد می‌توانید از طریق وب این کار را خودتان انجام دهید و نیازی به درگیر کردن پشتیبانی نداشته باشید.

سرور اختصاصی

حتما در مورد دیتاسنتری که از آن سرور اجاره می‌کنید تحقیق کنید. اگر از دیتاسنترهای خارج از کشور سرور می‌خرید حتما چک کنید که آیا با ایرانی بودن شما مشکلی دارند یا خیر. اکثر دیتاسنترهای آمریکایی با ساکنین ایران نمی‌توانند تجارت کنند (طبق قوانین امریکا). اما در مورد دیتاسنترهای داخلی، توصیه می‌کنم تا حتما سری به webhostingtalk بزنید و ببینید که دیگران چه مشکلاتی با این دیتاسنترها داشتند و اگر زمانش را دارید، چند سایت را بیابید که روی اینها میزبانی شدند و آنها را برای مدت کوتاهی بررسی کنید تا دیتاسنتری با کمترین قطعی بیابید. می‌توانید از سرویس‌های مانیتورینگ سرور استفاده کنید و چند سرور مختلف در دیتاسنترهای مختلف را بررسی کنید. به شما قول می‌دهم که هرچه قبل از خرید بیشتر سخت بگیرید، خیالتان راحت‌تر خواهد بود.

data-center

  • ارائه پنلی برای مدیریت سرور از راه دور

راستش برای خود من چند روز پیش مشکلی پیش آمده بود؛ یکی از سرویس‌های سرور دچار اختلال شده بود و من هم ری‌بوتش کردم اما به کل سرور دیگر بالا نیامد. با پشتیبانی تماس گرفتم و از آنها خواستم که پنلی به من بدهند که بتوانم سرور را خودم کنترل کنم اما گفتند که باید هربار که نیاز داشتید باید به ما بگویید؛ جالب‌ترین بخش ماجرا اینجاست که تیکت فورس‌ماژور ری‌بوت سرور را پس از ۱۴ ساعت پاسخ دادند و ری‌بوت کردند! این روزها حتی یک ساعت در دسترس نبودن یک سرور می‌تواند ضررهای بسیاری وارد کند چه برسد به چند ساعت و چند روز! پس حتما امکانی از سرویس‌دهنده طلب کنید که برای کارهای این‌چنینی چندین ساعت منتظر نمانید.

  • پورت و سخت‌افزار سرور

بهتر است که تخمینی در مورد منابع مورد نیاز بزنید و طبق آن سرور را اجاره کنید. اما حتما در مورد هزینه‌ها و شیوه افزایش سخت‌افزار سرورتان از شرکتی که از آنها سرور اجاره می‌کنید بپرسید. هزینه‌های پهنای‌باند اضافه، RAM اضافه و .. را بررسی کنید تا بتوانید مقایسه بهتری بین شرکت‌های مختلف انجام دهید. در دیتاسنترها در حال حاضر (به طور معمول) دو پورت ۱Gbps و ۱۰۰Mbps ارائه می‌شود. با حدودا چند هزار تومان بیشتر می‌توانید پورت یک گیگ را تهیه کنید. کارت شبکه‌ای که یک گیگابیت داده در ثانیه منتقل می‌کند قطعا بسیار بهتر از آنی است که ۱۰۰ مگابیت اطلاعات رد و بدل می‌کند.

مهم‌ترین نکته! پشتیبانی

فرقی نمی‌کند که می‌خواهید از چه شرکتی سرویس بگیرید یا اصلا چه سرویسی بگیرید؛ مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید پشتیبانی یک شرکت است. طبیعتا زمانی که شما سایت/سایت‌هایتان را به دست یک شرکت می‌سپارید که برای شما میزبانی‌شان کنند، باید آنها در کمترین زمان ممکن در دسترس شما باشند تا اگر مشکلی پیش آمد بتوانند رفعش کنند. همیشه در مورد نحوه پاسخ‌گویی شرکت‌های مختلف تحقیق و بررسی کنید. هیچ‌گاه به سمت شرکت‌هایی که پشتیبانی در ساعات اداری را پیشنهاد می‌دهند نروید حتی اگر رایگان سرویس دادند! مگر سایت‌های ما فقط در ساعات اداری بازدیدکننده دارد که شما می‌خواهید در ساعات اداری پاسخگوی ما باشید؟

نکات فوق تجربیات من در زمینه میزبانی وب بودند؛ من در توییتی از اهالی توییتر پرسیدم که هنگام خرید سرویس میزبانی چه فاکتورهایی را مد نظر خود قرار می‌دهند و نظرات را در قالب یک Custom Timeline اینجا embed کردم (البته با IP ایران تایم‌لاین زیر نمایش داده نمی‌شود)


خوشحال می‌‌شوم که شما هم تجربیاتتان را با من و کاربران یک ادمین به اشتراک بگذارید. البته ممنون می‌شوم اگر لطف کنید و از نوشتن نام شرکت‌ها خودداری کنید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

۶ سالی هست که در زمینه‌های مختلفی همچون وبلاگ‌نویسی٬ سئو و آزادکاری در یک ادمین می‌نویسم و در حال حاضر مدیرعامل شرکت فرنیان هستم.

۱۶ دیدگاه

  1. علی احمری گفت:

    سلام
    بعد از چند مدت که سایت آپدیت نشد ، مطلب خوبی قرار دادید. ممنون

  2. مرسی مطلب عالی بود
    و تشکر از این که مطلب رو توی گروه وایبر شر کردید

  3. محمد رضا گفت:

    سلام ، مطلبتون مثل همیشه مفید بود :)
    من یک سایت دانلود کوچیک دارم ، و از سرور مجازی آلمان استفاده می کنم ، از سرعت و قدرت سرور راضی هستم و البته اینکه بسیار کارایی راحت تری داره ، برای دانلود و آپلود هم زیاد وقتی ازم نمیگره در کل خوبه

  4. خیلی مطلب مفیدی بود, برای من که همیشه دغدغه ی ارتقای سرویس هاست و آپ بودن اون رو دارم.
    کاش یک منبعی بود که میگفت مثلا برای تعداد x بازدید کننده در روز , یا با فاکتورهای دیگه ای از این قبیل پیشنهاد میداد چه نوع هاست یا سروری باید تهیه کرد.
    اگر تجربه ای در این خصوص دارید خوشحال میشم ارایه کنید.
    با تشکر فراوان

  5. کیوان گفت:

    سلام، ممنون بابت مطلب
    از نظر من، پشتیبانی و انصاف در هزینه و همچنین بکاپ گیری در اولویت هست

  6. عرض احترام
    ممنون از این که در مطالبتان به حوزه میزبانی وب نیز پرداختید .
    کاربران باید توجه داشته باشند در صورتی که از هاستی استفاده نمایند که در ساعات مختلف قطعی داشته باشد و در آن زمان ربات های موتور ها جستجو نتوانند سایت شما را بررسی کنند یک امتیاز منفی محسوب می گردد .

  7. سعید صداقت گفت:

    سلام

    خیلی خوب بود مسعود جان,متاسفانه شرکت های ایرانی بیشتر به نفع خودشون کار میکنند تا بخوان رضایت مشتری رو جلب کنند.

    پیشنهاد من اینکه به طور کل از شرکت های ایرانی دست بکشید ومستقیم از سایت های معتبر بگیرید.

  8. جعفر گفت:

    سلام
    مرسی استفاده کردیم

  9. ممنون عالی بود

    چند سالی است که از مطالب شما استفاده میکنم(از همون دوره وبلاگ نویسی)
    و مطالب فوق العاده ای منتشر میکنید.
    در کل اینو متوجه شدم زیاد به میزبان های ایرانی نمیشه اعتماد کرد.

    بنده یه درخواستی هم داشتم اگه براتون زحمت نیست مطلبی درباره درآمد سایت هایی همچون بلاگ دات آی آر
    منتشر کنید تا ما نیز یه سایت بدون تبلیغ همراه با درآمد داشته باشیم
    با احترام

  10. آرش گفت:

    خیلی خیلی خوب بود مرسی آقای فاطمی عزیز

  11. علیرضا گفت:

    خب جسارتا به نظرم اون فاکتور اول (امکان انتخاب طرح‌های مختلف بر اساس نیازتان) صحیح نیست و اتفاقا همین فرض باعث شده که خیلی‌ها فضاهای خیلی کوچیک کوچیک درست کردن و می‌فروشن طوری که هزاران سایت رو روی سرورشون نگهداری میکنن. اتفاقا تعدد پلن به نظرم یک عیبه. شما اینو ببینین: goo.gl/LbjdDo
    میتونید با سالی ۵۵ تومن، ۱۵ گیگ فضا داشته باشید.
    همچنین در این زمینه (انتخاب هاست) این مطلب رو توصیه میکنم ببینید: is.gd/xRyxmF

  12. محمد گفت:

    به عقیده من پشتیبانی خیلی مهمه . مخصوصا وقتی اولین وبسایتتون رو درست میکنید خیلی میتونه روی دیدتون نسبت به وبسایت داری تاثیرگذار باشه.
    بنده اولین هاستی که گرفتم هم کم حجم بود ، هم ارزون بود و هم پشتیبانی خوبی داشت. پس از اون از یه هاستینگ دیگه برای یکی دیگه از سایتهام استفاده کردم که پس از اون وبسایت مجددا به هاستینگ قبلی که ازش هاست خریده بودم برگشتم.
    حقیقت اینه که بیشتر هاستای موجود باهم فرق زیادی ندارن و خیلیا فقط پول زورشون رو میگیرن.

  13. افسانه گفت:

    سلام.مفید بود ممنون

  14. امید گفت:

    پشتیبانی خیلی مهمه. من به پشتیبانی هاستم تیکت فورس ماژور دادم و ۳۰ دقیقه ای جواب دادند. یک بار هم ۱۰ دقیقه ای جواب دادند و کار ما درست شد.

  15. سلام

    مرسی از این که وقتتون در جهت نوشتن چنین مطالب با ارزشی صرف میکنید

  16. مطلب خوبی بود ممنون

    سایت خوبی دارید

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود