وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (مقدمه)

با سلام. بالاخره فرصتی شد تا دوباره در یک ادمین و در کنار دوستان خوبم مطلبی را تقدیمتان کنم. امیدوارم که این مطلب در کنار تجربه ی شخصیتان مفید واقع شود.

در مورد وبلاگنویسی مطالب مختلفی وجود دارد که هر نویسنده ای با توجه به تجربیات خود و علم روز در مورد آن می نویسد. سعی می کنم در سری مطالب وبلاگنویسی، مطالب کوتاه و مفید باشد و بار آموزشی و یادگیری داشته باشد. شما هم می توانید با تجربیاتی که در این زمینه دارید با ما و دیگر دوستان آن را به اشتراک بگذارید.

خوب قبل از هر چیز ابتدا مطلبی که در سایت خودم با عنوان”آیا داشتن وبلاگ یا وبسایت ضروری است؟” نوشته شده را خوانده تا این نوشته که ادامه ی آن است برایتان قابل درک باشد!

شروع وبلاگنویسی همیشه برای افراد تازه کار کابوس بزرگی محسوب می شود؛ به همین علت بیشتر این افراد همیشه از این کار فرار می کنند. دلیل چنین کاری به عوامل بسیاری بستگی دارد، از جمله:

  • نداشتن اطلاعات برای چگونگی شروع کار

  • انتخاب موضوع

  • انتخاب سرویس و کار با آنها

  • چگونگی جذب کاربر

  • و…

کسانی که از صفر شروع کردند می دانند هرکدام از این عوامل،  پروسه ای طاقت فرساست، اما باید این را هم بدانند که تنها ابتدای هر کاری سخت است و زمانی که علمشان در این زمینه وسعت پیدا کرد، عاشق کارشان می شوند. برای نوشتن در وبلاگ یا وبسایت خود ابتدا باید اعتماد به نفس خود را بالا برده و مطمئن باشید که در طی کار، شوق و خلاقیت بیشتری برای ادامه ی کار پیدا خواهید کرد.

در اینجا به توضیح چند عاملی که در قبل اشاره شده می پردازم. تاکید می کنم این سری مطالب، یادگیری پایه وبلاگنویسی است زیرا همیشه خیل وسیعی از افراد وارد دنیای مجازی می شوند که نیاز به یادگیری چنین مسائلی دارند.

اطلاعات لازم برای شروع کار

به جرات می گویم این مرحله که ابتدایی ترین مرحله برای یک وبلاگنویس است، مهمترین مرحله است. نداشتن اطلاعات در هر زمینه ای باعث سردرگمی در روند کار شده تا جایی که ممکن است در ادامه از انجام آن صرف نظر کنید! پس شما برای کسب اطلاعات بیشتر، باید از مقالات بسیاری که در این زمینه نوشته شده استفاده کنید. این مطلب نیز کم و بیش در این راستا می تواند به شما کمک کند تا شیوه ی درست شروع کار را بیاموزید.

انتخاب موضوع

در انتخاب موضوع در ابتدای کار دستتان بازتر است. چون وقت کافی برای یافتن آن را خواهید داشت. و رفته رفته نوع موضوع خود را متناسب با عملکرد و دانش خود که در این زمینه به بدست آورده اید انتخاب می کنید. از اینکه وبلاگ ها و وبسایت های مختلفی با موضوعی که شما انتخاب کرده اید مطالب بسیاری نوشته اند نگران نباشید؛ زیرا خوانندگان با اینکه منبع مطالعاتی خود را از میان سایتهای پربازدید و معروف انتخاب می کنند، شانس شما هم به همان اندازه خواهد بود به شرطی که مطالب شما مطالبی رقابتی و مفید باشد.

 انتخاب سرویس مناسب

به شخصه دوستان و افراد زیادی را می شناسم که برای انتخاب سرویس مورد نظر برای وبلاگنویسی در پی هاست شخصی و سیستم های مدیریت محتوا و… هستند و می خواهند حرفه ای شروع کنند! اما برای شروع دست نگه دارید! حرفه ای بودن بد نیست اما برای حرفه ای شدن باید قدم به قدم پیش رفت چون یک شبه نمی توان حرفه ای شد!

انتخاب سرویس یکی از مواردی است که سلیقه ی شخصی در آن دخیل است و شما با امتحان کردن سرویس های مختلف حتما یکی از آن ها را انتخاب خواهید کرد. ابتدا بیایید از سرویسهای وبلاگ دهی رایگان استفاده کنید تا از کم و کیف آنها با خبر شده و بعد سیستم مورد نظر را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید.

یکی از مزایای سرویس های رایگان وبلاگدهی، همانطور که از نام آن برمی آید رایگان بودن آنهاست. یعنی شما چه برای ساخت یک وبلاگ و یا چند وبلاگ هزینه ای را متقبل نمی شوید. این مزیت راه را برای امتحان کردن روش های مختلف برای حرفه ای شدن در وبلاگنویسی برای شما باز گذاشته تا بتوانید حتی اگر به قیمت اداره ی چند وبلاگ با موضوعات مختلف هم که شده، آینده ی وبلاگنویسی خود را رقم بزنید.

فکر می کنم قرار بود مطلب کوتاه باشد! پس تا همینجا فرصتی می شود تا به مواردی که در بالا گفته شد عمل کرده تا برای مراحل بعدی آماده باشید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

سعی می کنم تا حد معقول از تجربیات دیگران استفاده کنم. حد معقول یعنی نکات مثبت هر تجربه؛ که باعث پیشرفت می شود. اگر با تمام وجود تلاش می کنید، هیچوقت به خود این تفکر را راه ندهید که پیشرفت نخواهید کرد. چون پیشرفت پله پله رخ می دهد و باید صبر داشت...

۱۵ دیدگاه

  1. mahdi گفت:

    خیلی جالب بود آقای ظروفچی .
    منتظر پست مهمان شما در یک آدمین هستم .

  2. sina گفت:

    ممنون از مقاله اما مشکل اینجاست که هرچقدر من و شما بنویسیم گویا گوش کسی بدهکار نیست و همچنان روال کپی پیست در ایران ادامه خواهد داشت !

    • خواهش می کنم.
      نوشتن و آموزش بهتر از ننوشتن و انتظار برای نتیجه است!
      تصمیم گرفتیم، حالا که بحث وبلاگنویسی مطرح شده از پایه و ابتدا شروع کنیم تا حداقل افرادی که تازه وارد وب و وبلاگنویسی میشن از پایه کپی کاری رو بزارن کنار.

  3. sina گفت:

    حقیقت هم همینه منم مطلب مشابهی رو نوشتم:
    http://onever.ir/راهنمای-وبلاگ-نویس-های-تازه-کار/

    اما ایمیلهایی که دریافت کردم واقعا ناراحت کننده بودن! به نظرم بهتره اول روی اخلاق وبلاگ نویسی کار کنیم تا راهنماش البته این حرفها هیچی از ارزش زحماتی که شما دلسوزانه برای نوشتن این مطلب کشیدید کم نمیکنه و مطمئنم که خیلی هاهم استفاده میکنن :)

  4. مهدی گفت:

    خیلی خوب بود خسته نباشید اقای ظروفچی

  5. مهدی گفت:

    عالی
    چه خوب بود فرق بین وبلاگ و جامعه مجازی رو برای کاربران تازه کار توضیح میداد در مقدمه که وبلاگ رو محل ارسال شکلک و عکس های متحرک و متن های اس ام اسیو غیره قرار ندن

  6. متين گفت:

    خوب بود ممنون من تازه كار نيستم ولي هميشه مطالب ۱ ادمين همه رو ميخونم

  7. در بخشی از صحبتهای شما آمده بود که برای شروع بهتر است به سراغ سرویسهای رایگان رفت.
    به نظر من بهترین کار اینه که برای شروع به سراغ بهترین پلتفرم وبلاگنویسی رایگان یعنی وردپرس و هاست و دومین شخصی قدم برداشت. همیشه استارت حرفه ای میتونه نتایج مناسب در پی داشته باشه. من اولین بلاگ فارسیم رو روی http://84edu.net استارت زدم و ۱۰۰% بهتون اطمینان میدم که اگر روی یک سرویس رایگان شروع به کار میکردم، به هیچ وجه ادامه دار نمیشد تا حدود ۱۵۰ پست کاملاً اختصاصی. پس بازم تأکید میکنم که برای کار حرفه ای باید از اول حرفه ای بود و البته خرج کردن ۶۰ ۷۰ تومن (خیلی دست بالا) برای هاست و دومین نمیتونه اصلاً هزینه به حساب بیاد!

    ممنون از اشتراک گذاری اطلاعاتتون

  8. سارا گفت:

    مطالب مفیدی بودند. ممنونم

  9. محمد گفت:

    سلام وبلاگ بد نیست !!!! امید وارم منو لینک کنی چون منم لینکت کردم

  10. […] وبلاگ‌نویسی را آغاز کنیم (مقدمه) […]

  11. خیلی خوشحالم در خصوص وبلاگ نویسی و آموزش های خوب سعی میکنید مطلالب جدیدی بنویسید. محتواهای قبلی از تاریخ گذشته شدند دیگه.

    بازاریابی محتوا پایه و فندانسیونش وبلاگ نویسی هست، که متاسفانه در وب فارسی الان بسیار کم به محتوای ارجینال و وبلاگ نویسی “واقعی” پرداخته میشه. اکثرا یا کپی میکنند یا ترجمه.

    در همین راستا هم برای انگیزه گرفتن دوستان عزیزی که میخوان شروع کنند مطلبی نوشتم که ان شالله مورد استفاده عزیزانمون باشه.

    ۱۰ دلیل شگفت انگیز برای وبلاگ نویسی! (یکیشون زندگیم رو تغییر داد)
    http://shayantawabi.com/10-amazing-reasons-for-blogging/

    ممنون از اینکه به رشد این حوزه کمک میکنید.

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود