آزادکاری به صورت پاره وقت در کنار یک شغل تمام وقت هم فرصت مناسبی است تا با خیال راحت در آزادکاری پیشرفت کنید و هم اینکه می تواند به عنوان یک منبع مالی دوم به شما کمک کند. خود من اوایل به صورت اتفاقی برای چند کارفرمای مختلف در اوقات آزاد خود شروع به وبلاگ نویسی کردم اما در آن زمان خودم اطلاع نداشتم که در حال ورود به دنیای فریلنسینگ هستم. وقتی که کم کم در کارم پیشرفت کردم و به جایی رسیدم که دیدم خودم می توانم به صورت مستقل کار کنم حوزه فعالیت خودم را گسترش دادم و در وبسایت های بیشتری مشغول به کار شدم و در عین حال از وبسایت های قبلی که حالا دیگر کارم در آنها تمام شده بود خداحافظی کردم و درب را بر روی کارفرمایان جدیدتر و بهتر گشودم. در ادامه به بررسی نکات مثبت و منفی آزادکاری به صورت پاره وقت و تمام وقت می پردازیم:
– انتخاب کارفرمای برتر: اینکه کار اصلی خود را به قصد آزادکاری رها کنید کمی خطرناک به نظر می رسد چون در این صورت برای اینکه بتوانید به آزادکاری ادامه دهید مجبور خواهید بود پیشنهاد هر کارفرمایی را قبول کنید که همین موضوع شما را بسیار آزار خواهد داد. اینکه کارفرما به اندازه کافی به شما پول بدهد، برای شما کارفرما یا پروژه جدید فراهم کند، یا اینکه اصلا کار کردن با این کارفرما برایتان سودی داشته باشد یا نه، همه این موارد مسائل مهمی هستند که قبل از قبول پروژه یک کارفرما باید به آنها فکر کنید. یکی از مزیت های آزادکاری به صورت پاره وقت این است که شما فرصت کافی برای فکر کردن به انتخاب کارفرما را دارید و مجبور نیستید تمام پیشنهاد ها را یکی پس از دیگری قبول کنید.
– اوقات فراغت: اوقات فراغت یکی از مهم ترین موارد برای یک فریلنسر است، حداقل برای من که چنین است. گاهی اوقات پیش می آید که واقعا دوست ندارم کاری بکنم و فقط می خواهم استراحت کنم یا مطالعه کنم یا به کارهای دیگر زندگی ام برسم. مطمئن هستم بقیه هم همین طور هستند. اما اگر به صورت پاره وقت مشغول آزادکاری باشید می توانید با خیال راحت به فکر اوقات فراغت خود باشید و برای این اوقات نقشه بکشید، چون در این صورت هیچ اجباری برای اینکه اوقات فراغت خود را با آزادکاری پر کنید ندارید و می دانید که راه دیگری هم برای پول در آوردن دارید که همان شغل تمام وقتتان است. پس گاهی اوقات به جای فریلنسینگ به تفریح هم می توانید فکر کنید.
– تضمین آزادکاری تمام وقت: وقتی به صورت پاره وقت به آزادکاری می پردازید این شانس را دارید که برای خود یک کارنامه درست کنید تا وقتی که تصمیم به مهاجرت به آزادکاری تمام وقت گرفتید کارنامه ای از کارهای قبلی خود برای ارائه کردن داشته باشید. ضمن اینکه در هر صورت حداقل دو یا سه کارفرمای ثابت خواهید داشت که می توانند آینده ازادکاری شما را تضمین کنند. به عنوان مثال اگر شما طراح سایت های اینترنتی هستید بعد از مدتی که به صورت پاره وقت به آزادکاری پرداختید می توانید برای ورود به دوره تمام وقت کارهای قبلی خود را به عنوان نمونه کار به کارفرمای جدید نشان دهید علاوه بر اینکه کارفرماهای ثابت خود را هم خواهید داشت.
– کمک مالی: چه کسی از پول بیشتر بدش می آید؟ مسلما شما هم مثل خود من دوست دارید همیشه پول بیشتری به دست بیاورید. خوشبختانه آزادکاری به صورت پاره وقت در این مورد کمک بزرگی به شما می کند. شما علاوه بر پولی که بابت کار ثابت و تمام وقت خود دریافت می کنید می توانید مقداری پول هم از آزادکاری پاره وقت خود به دست آورید و آن را پس انداز کنید تا برای تفریحات خود از آن پول اضافه کمک بگیرید یا اینکه این پول را تبدیل به سرمایه ای برای ورود به آزادکاری تمام وقت کنید.
– وقتی باقی نمی ماند: با اینکه بالاتر گفتم که آزادکاری به صورت پاره وقت می تواند فرصت خوبی برای اوقات فراغت به همراه داشته باشد، اما باید اعتراف کرد که اکثر اوقات چنین چیزی صادق نیست. شما هم یک کار تمام وقت دارید هم آزادکاری را به صورت پاره وقت ادامه می دهید و هم اینکه از اوقات فراغت بدتان نمی آید اما تقریبا داشتن همه این موارد کمی غیر ممکن به نظر می رسد. از بزرگترین مزیت های آزادکاری به صورت تمام وقت این است که شما دیگر در دو یا چند زمینه کاری فعالیت نمی کنید و تنها کار شما همان آزادکاری است پس اوقات فراغت بیشتری خواهید داشت که می توانید آن را هر طور که خواستید سپری کنید. این یکی از دلایلی است که من به خاطرش آزادکاری تمام وقت را به پاره وقت ترجیح می دهم.
– لو می روید: برای اکثر فریلنسر های پاره وقت چنین مشکلی پیش می آید. فرض کنید در دفتر کار تمام وقت خود نشسته اید و وسوسه می شوید کمی هم به آزادکاری رسیدگی کنید. بعد از مدتی ارباب رجوع شک می کند که چرا کارش اینقدر طول کشید یا حتی رئیس هم به شما شک می کند دقیقا چه کار می کنید. البته امیدوارم برای کسی چنین چیزی پیش نیاید ولی عواقب خوشی ندارد. وقتی فریلنسر تمام وقت هستید تمام تمرکز خود را روی فریلنسینگ می گذارید و در نتیجه نه نگران لو رفتن خواهید بود نه اینکه کیفیت کارتان کم می شود.
– وقفه در فریلنسینگ: هنگامی که یک فریلنسر علاوه بر فریلنسینگ به کار دیگری هم مشغول باشد پیش می آید مواقعی که زمان زیادی برای فریلنسینگ نداشته باشد و یک پروژه به موقع به پایان نرسد. این امر می تواند ضربه جدیای به حیطه فریلنسینگ یک فرد بزند، ضمن اینکه تلاش برای رسیدگی به حرفه آزادکاری می تواند تاثیرات بدی روی حرفه تمام وقت هم بگذارد. در عوض یک فریلنسر تمام وقت شانس بیشتری برای اتمام به موقع یک پروژه دارد و نگرانی دیگری غیر از پروژه هایش ندارد.
– در دسترس نبودن: همانطور که قبلا در سری آموزش فریلنسینگ هم گفتم یکی از مهم ترین عوامل در فریلنسینگ در دسترس بودن فریلنسر است. کارفرما حق دارد هر زمان که خواست بتواند با فریلنسر تماس بگیرد و فریلنسر موظف است تا جایی که می تواند در دسترس کارفرما باشد. اما وقتی فریلنسر پاره وقت باشید اکثرا به خاطر شغل اصلی تان امکان اینکه به کارفرما رسیدگی کنید را ندارید چون یا سر کار هستید یا در حال استراحت و وقتی برای کارفرما نخواهید داشت. مزیت دیگری که فریلنسینگ تمام وقت دارد این است که از آنجایی که تمام تمرکز شما روی فریلنسینگ قرار دارد پس بالطبع برای کارفرما هم زمان کافی خواهید داشت.
– نه این نه آن: معمولا یک فریلنسر پاره وقت نمی تواند تمام توانایی های خود را چه در مورد شغل اصلی خود و چه در مورد شغل آزادکاری اش نشان دهد. اگر به صورت پاره وقت به فریلنسینگ بپردازید آن قدر سرتان شلوغ می شود که نه برای کار اصلی تان وقت کافی خواهید داشت و نه برای فریلنسینگ. در نتیجه در هیچکدام از این دو حوزه کاری به موفقیت کامل نخواهید رسید.
البته در مورد خود من موضوع کمی متفاوت است چون من خیلی زود وارد فریلنسینگ در زمینه وبلاگنویسی شدم و آن زمان قائدتا شغل دائمی هم نداشتم و از روی علاقه وارد این عرصه شدم. یعنی از همان ابتدا من یک فریلنسر تمام وقت بودم. اما اگر شما در حال حاضر در جایی به صورت دائم مشغول به کار هستید و دوست دارید به یک فریلنسر تبدیل شوید توصیه من این است که برای مدتی از فریلنسینگ به صورت پاره وقت شروع کنید و کم کم بعد از پیشرفت در این کار به یک فریلنسر تمام وقت تبدیل شوید.
نظر شما چیست؟ شما کدام مورد را ترجیح می دهید؟ فریلنسینگ به صورت پاره وقت یا تمام وقت؟
منبع ( + ) ( با تغییرات )
عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشتههای یک ادمین برایتان ایمیل شود
۱۵ دیدگاه
خیلی خوب بود ، استفاده کردم …
سلام
مقاله بسیار خوبی بود
به نظر من هم فریلنسری به صورت پاره وقت باعث کمتر شدن شانس ما برای کسب موفقیت می شود
عموما کارهایی مثل کارهای اینترنتی علاوه بر زمان انجام آن کار , نیاز به تحقیق و مطالعه نیز دارد .
مثلا کسی که سئو کار است یا طراح سایت مدام باید اطلاعات خود را اضافه کند و گرنه از رقابت باز می ماند .
بنابراین یک فرینلسر پاره وقت همزمان به تحقیق و مطالعه و انجام پرژه های کارفرما نمی رسد .در نتیجه از پیشرفت و موفقیت باز می ماند.
سلام – مطلب جالبی بود – من هم با شما موافقم که ابتدا از پاره وقت شروع کنیم و بعد به صورت تمام وقت دربیایم.
به نظر شما کارفرما حق دارد که در ساعات ۰۰:۰۰ تا ۷:۰۰ و یا در ساعات ۱۳:۰۰ تا ۱۶:۰۰ تماس بگیرد؟ به نظر من که یه همچین حقی رو هیچ فریلنسری نباید بده. نظر شما چیه ؟
به نظرم زمان هایی هست که فریلنسر نمی تواند در همان لحظه به کارفرما پاسخ دهد. این مواقع خود من معولا فقط یکی از راه های ارتباطی یعنی ایمیل را باز می گذارم تا کارفرما بتواند پیغام خود را بگذارد و من هم در اسرع وقت پاسخش را بدهم. در این صورت هم کارفرما زمان مخصوص به خود را از دست نداده و هم کارفرما توانسته پیغام خود را به کارفرما برساند. بهتر هم هست که تا جای ممکن زمان هایی که ممکن است در لحظه به کارفرما پاسخ ندهید را به او اعلام کنید و او را مطمئن کنید که در این مواقع به محض مطالعه یا دریافت پیامشان از طریق ایمیل یا منشی تلفنی یا هر راه مشابه دیگری پاسخ او را خواهید داد تا او نیز در این زمان ها نگران نشود که پیامش به شما نرسیده است یا اینکه شما توجهی به پیامش نکرید.
به نظر من شرایط افراد با هم فرق می کند. البته همانطور که پیش تر شما گفته بودید میزان پشتوانه مالی و پس انداز نقش مهمی دارد. همچنین انتظارات مالی که خانواده و خود شما از کار دارید هم تعیین کننده زمان انتخاب است. ولی در کل به نظر بایستی مدتی پاره وقت کار کرد تا ببینیم که اینکاره هستیم یا نه.
چه باحال , مقالات یک ادمین حرف نداره
با سلام.
freelancing خوبه! اما ممکنه که بعضی کارفرما ها بعد از تحویل کار پول را پرداخت نکنند، و اشکال بعدی میتواند این باشد که حقوق ثابتی دریافت نمیکنیم. اما بعضی مواقع میشه که بیشتر هم پول پارو کنیم این بستگی به بازاریابی و اینکه چطوری این کارو بگیری داره، و تو ایران فکر میکنید که این فرهنگ وجود داره؟
در حال حاضر که خیلی از دوستان و از جمله خود بنده در حال فعالیت به این سبک هستم و تا به الان مشکل خاصی به جز عدم اعتماد برخی از مدیران تازه روی کار آمده ندیدم. یک سری مشکلات بعد از گسترش این فرهنگ به صورت خودکار حل میشود، برای همین ما در یکادمین سعی میکنیم در این رابطه بنویسیم و اطلاعات کاملی در اختیار کاربران قرار بدهیم.
تو ایران هر جا که حواست نباشه پولتو نمیدن. توی آزادکاری همیشه باید یک مرحله جلوتر از کارفرما باشی. تا زمانی که بیعانه دریافت نکردی کاری رو شروع نکنی و تا زمانی هم که پول رو کامل دریافت نکردی پروژه رو تحویل ندی.
وبلاگنویسی هم ازادکاری بحساب میاد؟؟؟؟
منی که دانش اموز هستم مطمئنا ازادکاری سخته اون وقت باید چیکار کنیم ؟؟؟
راه حلی دارین؟؟
اگر منتهي به كسب درآمد بشه آره به حساب مياد. شما مي تونيد از ترجمه شروع كنيد.
توصيه من بر اساس تجربه اينه كه تا مدت زيادي به صورت پاره وقت آزادكاري كنيد. وقتي كه سوابق كاري خوبي از شما به جا موند و اعتبار خوبي كسب شد سيل پيشنهادات سرازير ميشه و شما به خوبي احساس مي كنيد كه زمان تمام وقت فرا رسيده. منتها حتما بايد قبل از ازدواج به مرحله تمام وقتي برسيد.
من به دنبال ۀزاد کاریم البته پاره وقت من یک شغل اصلی با در آمد پابت دارم مه شیفتی هست و دو روز از وقتمو می گیره معمولا فشار کاری زیادی ندارم برای همین می خوام تو این زیمنه فعالیت کنم تو برنامه نویسی wpf هم کاراریی کردم برای همین می خوام تو این زیمینه فعالیت کنم
باعرض سلام خدمت دوستان و ادمین محترم
مقاله مفید و مناسبی یود من کارمند هستم چهارده روز مشغول به کارم چهارده روز استراحت .دنبال ایده یا کاری بودم برای چهارده روز استراحتم.خواهشمند است راهنماییم کنید.
میتونید با عضویت در سایت های برون سپاری و فریلنسری عضو شده و متناسب با مهارتتان پروژه دریافت کنید و انجام دهید.
شما چه دیدگاهی دارید؟