آزادکاری یا به قول معروف فریلنسینگ، یک شیوه کاری بسیار جالب است که می توانید از طریق آن به موفقیت های زیادی دست یابید. اما فریلنسر شدن کار ساده ای نیست و برای این کار باید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنید.
من در این مورد تحقیق های بسیاری کردم و خوشبختانه به نتایج خوبی هم رسیده ام. حالا مایلم در یک سری مقاله، راه و رسم فریلنسر شدن را با شما به اشتراک بگذارم تا شما هم با این پدیده هیجان انگیز و دوست داشتنی آشنا شوید. اگر موافق باشید قسمت اول را شروع می کنیم:
البته قبلا مقاله ای با همین موضوع در یک ادمین منتشر شده و می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر آن مقاله را بخوانید، اما اینجا نیز به طور خلاصه بررسی می کنیم که فریلنسینگ دقیقا چیست.
در قرون وسطی وقتی پادشاهان با ارتش های عظیم به جنگ یکدیگر می رفتند و یکی از طرفین با کلی مبارز سواره و پیاده که نیزه یا lance های بزرگ و درازی در دست داشتند پیروز می شد، به سربازان پیروز فریلنس می گفتند.
اما امروزه فریلنسینگ معمولا به نویسنده ها، طراح ها، برنامه نویس ها و… ارجاع داده می شود. فریلنسر ها کسانی هستند که بدون عقد قرارداد طولانی مدت، خدماتی را به کارفرمای خود ارائه می دهند. این افراد معمولا بر اساس هر ساعت یا هر روز کار پول می گیرند یا اینکه در ازای تکمیل هر پروژه مبلغی دریافت می کنند و اکثرا هم تنها کار می کنند.
شرایط اقتصادی برای فریلنسر ها در هر نقطه از جهان متفاوت است، اما در کل همه فریلنسر ها شیوه خاصی برای فروش خدمات خود دارند. اصل اساسی فریلنسر شدن این است که در کار خود یک حرفه ای تمام عیار باشید. وقتی تصمیم گرفتید فریلنسر شوید، دیگر کسی نیست که اشتباهات شما را رفع کند یا آنها را پنهان کند، پس جای هیچ اشتباهی نیست. فریلنسر ها از آنجایی که تنها کار می کنند، باید از همه جهت کار خود را خوب بلد باشند.
برای اینکه یک فریلنسر حرفه ای باشید باید یک سری نکات را مورد توجه قرار دهید که در ادامه این نکات را بیان می کنم:
یکی از اولین قدم ها در فریلنسر شدن انتخاب یک برند برای خودتان است. این برند می تواند اسم واقعی شما باشد، یا اینکه می تواند یک اسم خاص و جالب باشد مثل problogger. مهم آن است که یک اسم مناسب برای خود انتخاب کنید تا مشتریان شما را با آن اسم به خاطر بیاورند و بشناسند.
در کنار اسم، شما به یک لوگو، بیزینس کارت و یک وبسایت هم نیاز دارید. توجه داشته باشید که دیگر خودتان یک بیزینس هستید و نیاز دارید که همه چیزتان حرفه ای باشد. خوب است که کمی دوستانه باشید، اما یادتان باشد که علایق، درد دل ها و عکس هایتان را در وبسایت یا وبلاگ خود منتشر نکنید، چون حرفه ای بودن شما را خدشه دار می کند.
اگر خودتان طراح نیستید، کار را به یک کار بلد بسپارید. مثلا اگر در زمینه طراحی بیزینس کارت تخصص ندارید بهتر است یک حرفه ای کارت شما را طراحی کند یا یک طراح حرفه ای وبسایت شما را طراحی کند، مسلما نتیجه بسیار متفاوت خواهد بود. یادتان باشد که برای اینکه حرفه ای بودن خود را ثابت کنید باید کمی هم پول خرج کنید.
وقتی نوبت به وبسایت می رسد توجه کنید که دامین سایت:
۱. به آسانی در ذهن بماند: مثلا دامین های طولانی یا دامین هایی که دارای کلمات عجیب و غریب هستند به آسانی در یاد نمی مانند.
۲. به آسانی خوانده شود: وقتی می خواهید دامین سایت یا حتی ایمیل خود را پای تلفن به کسی بگویید، این خیلی بد است که مجبور شوید حرف به حرف کلمه ها را ادا کنید، به خصوص اگر از دش یا آندرلاین استفاده کرده باشید. این مساله باعث می شود طرف مقابل سردرگم شود و ایمیل یا دامین شما را به خاطر نسپارد.
۳. به خوبی گویای موضوع باشد: اسمی که کاری را بیان کند یا شامل اسم شما باشد عالی است. خیلی راحت به یاد همه می ماند و به آسانی شناخته می شوید.
اشتباه نکنید، داشتن وب سایت کاملا ضروری است. فریلنسینگ با یک ایمیل چندان حرفه ای به نظر نمی رسد و کسی شما را جدی نخواهد گرفت.
در مورد ساخت وبسایت باید به چند نکته توجه کنید:
۱. حتما در یک بخش از سایت خود را معرفی کنید. بهتر است این معرفی کوتاه باشد، معمولا یک یا دو جمله. در این مورد زیاده گویی خوب نیست.
۲. خدمات و محصولات خود را نشان دهید. بالاخره همه باید بدانند که شما در چه زمینه ای فعالیت می کنید.
۳. سابقه کاری یا محصولات قبلی خود را هم معرفی کنید. این کار باعث می شود دیگران متوجه شوند که شما تازه کار نیستید و در زمینه کاری خود باتجربه هستید.
۴. اطلاعات تماس هرگز فراموش نشود.
شاید دلتان بخواهد کار های دیگری هم برای سایت خود انجام دهید، اما ضروری ترین موارد همین مواردی بود که در بالا ذکر شد.
نکته مهم در فریلنسر بودن، داشتن کار است. اما کجا می توانید اولین کار خود و همین طور کار های بعدی خود را پیدا کنید؟
برای شروع می توانید از نزدیکان خود شروع کنید. به همه دوستان و آشنایان خود بگویید که برای کار در زمینه فعالیت خود آماده هستید، بیزینس کارت خود را بین همه آنها پخش کنید و برای اول راه حتی قیمت سرویس های خود را کمتر از حد معمول تعیین کنید تا مشتری جذب کنید.
یک نقطه شروع دیگر می تواند جاهایی باشد که قبلا در آن ها کار می کردید یا کسی را می شناسید که در آنجا کار می کند. معمولا با این روش خیلی زودتر به نتیجه دلخواه می رسید.
یکی دیگر از راه های شروع فعالیت این است که برای مدت محدودی خدمات خود را رایگان ارائه دهید تا به این شکل بتوانید توجه مشتری ها را به خود جلب کنید. البته به عبارت مدت محدود حتما دقت کنید.
گرچه خود من با مورد آخر خیلی موافق نیستم چون می تواند حرفه ای بودن شما را زیر سوال ببرد. فرض کنید بروید دکتر و از او بخواهید به صورت رایگان شما را معاینه کند تا ببینید از کارش خوشتان می آید یا نه. یا مثلا به یک مکانیک بگویید ماشین شما را برای بار اول رایگان تعمیر کند تا ببینید اصلا بلد هست ماشین تعمیر کند یا نه. به نظرم وقتی کار خود را به عنوان فریلنسر شروع می کنید، آنقدر تخصص دارید که به کار خود وارد باشید و ارائه خدمات به صورت رایگان می تواند به گونه ای توهین به خودتان باشد. اما اگر دیدید چاره ای نیست و راهی نمانده، به عنوان آخرین راه حل دست به این کار بزنید.
وقتی کارتان را شروع کردید کم کم متوجه می شوید که دیگر لازم نیست دنبال کار جدید باشید چون کارها خودشان به سمت شما می آیند. اگر چنین نشد باید بدانید که یک جای کار ایراد دارد. یا دارید خیلی گران حساب می کنید، یا کارفرمای درستی را انتخاب نکرده اید و یا زیاد به کارتان وارد نیستید ( که این مورد میتواند شامل همان گران حساب کردن هم بشود ). ممکن است برای حل مشکل، راه هایی مثل تبلیغات به ذهن تان برسد، اما اگر باز هم مشکل حل نشد یعنی کارتان از پایه ایراد دارد و باید مشکلات اساسی را رفع کنید.
قسمت اول به پایان رسید، منتظر قسمت دوم باشید، می خواهیم کمی بیشتر در مورد مسائل مالی حرف بزنیم.
عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشتههای یک ادمین برایتان ایمیل شود
۱۸ دیدگاه
با این قسمت از فرمایش شما “در کنار اسم، شما به یک لوگو، بیزینس کارت و یک وبسایت هم نیاز دارید.” مخالفم.
یادمه زمانی که هنوز زیاد با اینترنت حرفه ای کار نمیکردم و به عنوان یک فریلنسر کارهای ترجمه و تایپ زیادی میگرفتم. برای فریلنسر شدن، داشتن وب سایت یک باید نیست اما وجودش به شدت بر روال کاری فرد مؤثر خواهد بود.
ممنون
چرا لازمه… ممکنه بدون سایت و بقیه موارد تا حدودی موفق بشین ولی اگر می خواین واقعا به درجات بالا تو فریلنسری برسید به همه این موارد نیاز دارید. وقتی سایت داشته باشین خیلی راحت مشتری ها می تونن راجع به شما اطلاعات کسب کنند و با توجه به توانایی های شما به شما اعتماد کنن. مسلما اینجوری خیلی راحت تر پیشرفت می کنین. پس هم بیزینس کارت، هم سایت هم لوگو، همشون ضروری هستن
البته بحث ما بیشتر روی لغات میشه ولی خب به هر حال وقتی میتونیم موفق بشیم ولی در سطح کمتر، بدون وبسایت هم میتونیم کار کنیم و وب سایت دروازه ای هست به سوی بازارهای فرا منطقه ای نه الزامی برای موفقیت.
ممنون از حسن توجهتون
اکثر چیزهایی که گفتی کاملا مشخص و بدیهیه. البته واضح بودن با درست بودن فرق داره. نکته اصلی اینجسات که چطوری کار بگیری. فرض کنید یکی نیاز به یه اپلیکیشن متوسط داره. بنظرتون میاد تو وب سرچ میکنه تا سایت شما رو پیدا کنه و به شما سفارش بده؟ هیچ کارفرمایی دنبال یه فریلنسر نمیاد بلکه این فریلنسرها هستن که دنبال کارفرماها میرن.
البته در مورد گرفتن کار تو قسمت های بعدی صحبت می شه. ولی خوب اینم بگم که فریلنسری فقط شامل برنامه نویس ها نمیشه. شامل خیلی ها میشه مثلا بلاگر ها و بقیه گروه ها. منظور من اینه که اگر سایت داشته باشید و توی اون سایت یا وبلاگ درمورد خودتون، سابقه کارتون، و پروژه های در دست تون بنویسید، اولا می تونین خیلی راحت به جای کلی توضیح دادن، لینک سایت خودتون رو به کارفرما بدید تا کارفرما هم بدونه با چه کسی طرفه. تا وقتی کارفرما فریلنسر رو نشناسه چطور می تونه بگه این فریلنسر کارشو بلده و می تونه درخواست من رو انجام بده؟ درسته که فریلنسر دنبال کارفرما هست، ولی یک فریلنسر باید بتونه برای گرفتن کار توانایی های خودشو نشون بده؟ خوب چه راهی بهتر از داشتن یک سایت. در ضمن این قسمت اول و ما از پایه شروع کردیم داریم مرحله مرحله پیش میایم. خوب بدیهیه که از چیزای بدیهی شروع می کنیم. کم کم تخصصی تر میشه بحث. کمی صبر داشته باشید
سلام، بنده هم پیشنهاد می کنم حتما دوستانی که می خواهند در این زمینه فعالیت کنند یک وب سایت برای خودشان ایجاد کنند، واقعیت اینست که به عنوان یک کارفرما در بعضی از موارد مجبور شده ام بارها ایمیل، مذاکره و مباحثه داشته باشم تا اینکه فرد مناسب را پیدا کنم، در واقع آن فرد نیز مجبور است یک موضوع مشخص را بارها به کارفرمایان مختلف توضیح دهید، خوب به جای این همه وقت گیری یک سایت که امروز راه اندازی آن در بعضی از موارد حتی رایگان هست، در واقع می تونه کاتالوگ مجازی فرد باشه و یا دفتر کار مجازی او.
اما در نظر داشته باشید که راه اندازی یک سایت که به قول دوستان علایق، دلنوشت ها و اینطور چیزها باشه اصلا نمی تونه گزینه مناسبی باشه، حتما باید به مقوله سایت خود حرفه ای نگاه کنید، نیازی نیست هم هزاران صفحه برای جلب نظر ایجاد کنید، بلکه معتقدم چند صفحه مفید و گویا بازخورد بهتری خواهد داشت.
پیروز باشید.
سلام،
مقاله بسیار زیبایی بود، خسته نباشی!
من هم عقیدم این هست که داشتن یک وبسایت، حتی برای یک فرد عادی (چه برسد به یک Freelancer) یکی از واجبات دنیای فعلی هست.
وبسایت، بهشکلی، شبیه به Passport فرد هست و باید شخص را معرفی کند. حال اگر که شخص در زمینهای حرفهای باشد، میتواند تخصص و رزومههای خودش را در سایت ارائه دهد. اگر هم فرد عادیای باشد، سادهترین کاری که میتواند انجام دهد، وبلاگنویسی روزانه است.
موفق باشید!
اصولا داشتن یک وب سایت یا حتی یک وبلاگ در سطح متوسط مثل همین خود یک ادمین می تونه جای کار زیادی برای مانور دادن داشته باشه
اگر هم سری به وبلاگ های خارجی بزنیم موید این موضوع هست که اکثرا مطالبی با توجه به تجربه و تخصص خودشون در زمینه های مختلف مثل گرافیک ، برنامه نویسی و … ارائه می دن و برای رواج کار و وبلاگشون هم یک سایت در کنارش برای خدمات دارن و به صورت مهمان در دیگر سایت های هم گروه فعالیت می کنن.
پس داشتن وبلاگ و سایت برای یک فریلنس می تونه مفیدتر از نداشتن اون باشه!
البته به صورت مفصل راهکارهایی که طراح می تونه خودش رو به دیگران معرفی کنه رو در وب هاب توضیح دادم.
ترس از کار و نداشتن اعتماد به نفس در این زمینه میتونه مشکل ساز باشه. خب این موارد به دلایل نداشتن تجربه کافی و حرفه ای نبودن فریلنس، در زمینه ی کاری خودش ایجاد میشن.از نظر من یک فریلنس حرفه ای قبل از داشتن وبسایت باید تو کار خودش اینقدر حرفه ای باشه که بتونه کار های خودش رو مدیریت کنه,”میدونم اشاره کردید” ولی اینجا بحث من روی ترس از کاره! خب این مورد بیشتر برای تازه کارها پیش میاد.
برای حل این مشکل باید چطور برنامه ریزی کرد؟
ممنون از اینکه به این موضوع دقت کردید. درسته. حق با شماست. در مورد ترسی که مسلما تو این کار وجود دارد انشاالله در قسمت های بعد صحبت خواهیم کرد.
با سلام به همه دوستان
اول يه خسته نباشيد براي يك ادمين كه خيلي زحمت مي كشن
من مدت طولاني اي هستش كه فري لنسر هستم. اوايل كار حتي با واژه فري لنسري هم آشنا نبودم. خدا را شكر بعد از ۷ سال كار و تلاش اوضاع خوبي دارم البته فري لنسري تو ايران خيلي سخته و گاهي اوقات طاقت فرسا ميشه.
در مورد سايت داشتن يك فري لنسر بايد بگم كه بستگي به نوع كار شما دارد اگر شما يك نويسنده كتاب هستيد داشتن يك سايت خيلي به شما كمك نمي كنه اما اگر مثل من برنامه نويس وب باشيد يك سايت كه چه عرض كنم بهتره چند سايت داشته باشيد و خدمات متنوعي را ارائه دهيد و اين سايت ها را به هم ديگر وصل كنيد. من از روي آمار واقعي تجربه خودم اين اطمينان را به شما مي دهم كه ۶۰ درصد از مشتريان به صورت مستقيم از سايت هستند حدود ۳۰ در صد به صورت غير مستقيم از سايت و ۱۰ درصد مشتريان از روابط خارج از محيط مجازي.
من به دوستاني كه مي خواهند در ضمينه برنامه نويسي و امور it به صورت فريلنسر فعاليت كنند اكيدآ توصيه مي كنم مساله سايت را جدي بگيريد.يا حق
تشکر می کنم.
مطلب تازه ای بود. لا اقل برا من تازگی داشت.
خوب بود.مقاله بسیار کارآمدی بود.
سایت پونیشا هم می تونه کمک کنه.
ببخشید دوستان کسی می دونه قبل از اینکه فریلنسر شیم چگونه می توانیم حساب پی پل داشته باشیم یا به هر طریقی پولمون رو دریافت کنیم؟؟؟
سلام
صحبتهای شما در این بخش خوب بود
و من در مورد اینکه دوستمون اشاره کردن که داشتن وبسایت جزو بایدها نیست از جهاتی موافقم
ولی در دنیای امروزی چون شرایط را بر حسب اوضاع فعلی و آینده نگری می سنجیم به نظر بنده داشتن یک وبسایت کمک به سزایی به یک فریلنسر میکند…
_لطفا در مورد یدگاههای یک فریلنسر به دنیای کاری خودش و ایجتد فرصتهای شغلی برای خودش توضیح بدین
_و در مورد نکاتی اینکه چگونه میتوانیم با انواع ترسهای موجود در انجام یک یا چندین پروژه قلبه کنیم به عنوان یک فریلنسر را توضیح دهید.
ممنوم
خدا خیرتون بده…
سلام
من مدتیه که به فکر یادگیری برنامه نویسی و طراحی وب و ….هستم ،به دلایلی
یکی اینکه واسه کسی کار نکنم و به شدت دوست دارم پروژه ای کار کنم
دوم اینکه حسم اینه که درآمد خوبی داره ،سوم اینکه ،بنده لیسانس مهندسی شیمی
دارم البته با معدل پایین و هیچ وقت جرئت نکردم تا برای صاحبه کاری برم
سوال بنده از شما ، به نظرتون چه مهارتی رو یاد بگبرم بهتره ،چون هم میخوام وقت بزارم
هم هزینه کنم ،خودم نظرم رو برنامه نویسیه ،ولی طراحی وب و فتوشاپ و گرافیک و.
هست که میخوام بدونم کدوم پولسازتره ؟
آیا آموزشگاه معتبری رو میشناسید که به بنده معرفی کنید ؟
با تشکر از اطلاعاتی که تو این سایت گذاشتید
اگه ایمیل بزنید ممنووون میشم
یادگیری مهارت های فریلسنری بستگی به علاقه ی شما داره.
یکی از سایت های ایرانی که بازارکار انلاین هست برای فریلنسرها http://www.parscoders.com هست.
شما چه دیدگاهی دارید؟