در آخرین ویدئویی که Matt Cutts مسئول بخش اسپم گوگل منتشر کرد، نکاتی را یادآور شد که از نظر وی بدترین اشتباهات در سئو و بهینه سازی سایت میباشند. در این نوشته این نکات را برای شما بازگو میکنیم.
مت گفت که این موارد مخربترین اشتباهات در سئو نیستند اما در عوض، مرسومترین مشکلاتند.
۱- مهمترین اشتباهی که او در رابطهاش سخن گفت، نداشتن وبسایت و یا داشتن وبسایتی است که روبات های گوگل نتوانند در آن به کندوکاو بپردازند.
۲- نداشتن کلمات کلیدی مناسب در نوشته ها نیز یکی از مشکلات بزرگ میباشد. منظور مت این بود که کلمات کلیدی را همان طوری برگزینید که کاربران آنها را جستوجو میکنند چون فقط در این صورت میتوانند برای شما مفید باشند.
۳- مت کاتس به این نکته نیز اشاره کرد که نباید فقط به بخش محتوا و بازاریابی توجه کرد و میبایست از لینک بیلدینگ در کنار این دو مورد مهم نیز استفاده کرد.
۴- در انتخاب تیتر پستهایتان و توضیحات (Meta Description) برای صفحات سایتتان دقت کنید! تیتر ها میبایست جذاب باشند و در اولین نگاه به کاربران بفهماند که میتوانند چه چیزی را از این نوشته دریابند.
۵- استفاده نکردن از وبمسترتولز گوگل و راهنمایش و نخواندن در رابطه با سئو آخرین اشتباه در بین مدیران سایت هاست که مت اشاره کرد.
مت به نکات بسیار مهمی اشاره کرده است که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد. در نکته اول به این موضوع اشاره کرده که مهم ترین بخش در SEO آن است که ربات های گوگل بتوانند در وبسایت به راحتی به کندوکاو و جست و جو بپردازند، به هر حال گوگل محبوب ترین موتور جست و جو است که تقریبا همه از آن استفاده می کنند و اگر این مورد رعایت نشود وبسایت شما از دیدگاه SEO به شدت افت می کند.
کلمات کلیدی در درجه دوم اهمیت قرار دارند. همانطور که مت گفته، اگر فرض کنیم شما مقاله ای در مورد ارتفاع قله اورست نوشته اید نباید کلمات کلیدی خود را به صورت « ارتفاع قله اورست » انتخاب کنید، بلکه باید بنویسید « ارتفاع قله اورست چقدر است؟ » یعنی دقیقا به همان شکلی که فکر می کنید دیگران در موتورهای جست و جو در این مورد جست و جو می کنند.
نکته بعدی این است که اگر تمام تمرکز شما روی محتوا و بازاریابی سایت متمرکز است در اشتباه هستید. البته نه اینکه این دو مورد الزامی نباشند، اتفاقا لازم هستند اما کافی نیستند و مکمل این دو چیزی نیست جز لینک بیلدینگ.
تیتر نقش به سزایی در جذب مخاطب ایفا می کند. تیتر هایی که کوتاه و خالی از نکات کلیدی باشند مخاطب را جذب نمی کنند، از سوی دیگر اگر هم خیلی طولانی باشد کاربر را از خود دور می کند. انتخاب تیتر پست کار بسیار حساس و مشکلی است که اگر به آن دقت نکنید می تواند مشکل آفرین باشد. سعی کنید تا جایی که ممکن است تیتر پست ها کوتاه باشد و در عین حال مهم ترین و جذاب ترین نکات را در بر بگیرد به طوری که مخاطب به محض خواندن پست کنجکاو شود که خود پست را هم بخواند.
نکته آخر مت نیز به این موضوع اشاره دارد که باید در مورد SEO و راه و رسم آن اطلاعات کافی و مناسبی به دست آورید تا بتوانید مطابق با شیوه کارکرد گوگل در شرایط مختلف بهترین تصمیمات را بگیرید.
همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، Matt Cutts مسئول بخش اسپم گوگل است و در زمینه SEO یک متخصص تمام عیار به حساب می آید، بنابراین نکاتی که او به ما گوشزد کرده واقعا مهم هستند گرچه همه چیز به همین ۵ نکته خلاصه نمی شود.
عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشتههای یک ادمین برایتان ایمیل شود
۱۵ دیدگاه
ممنون جذاب بود
سلام
من تمامی نکات بالا را در وبلاگم رعایت میکنم
سلام
میخواستم بدونم چطوری میشه فهمید که روبات های گوگل به راحتی میتونن تو سایت به جستجو بپردازن یا نه ؟
از طریق پنل وبمستر تولز و بخش crawl
این یکی دی
دیگه فوق العاده بود
ممنون
سلام، مسعود جان آخر این متا کیورد مهم هست یا نه؟ این داداش که دیگه مدیر بخش هرزنامه ی گوگله میگه:
– نداشتن کلمات کلیدی مناسب در نوشته ها نیز یکی از مشکلات بزرگ میباشد. منظور مت این بود که کلمات کلیدی را همان طوری برگزینید که کاربران آنها را جستوجو میکنند چون فقط در این صورت میتوانند برای شما مفید باشند.
کاش گوگل خودش زبون داشت میشد از زبونش اینو کشید که قضیه آخر چیه …
منظور گوگل در این بخش کلماتی هست که در نوشته به کار برده میشه. اما اونی که بده Meta keywords هست و نباید استفاده بشه.
آهان، تشکر مسعود جان
یه سؤال دیگه، این کلمات توو نوشته یا متن باید باشن دیگه درسته؟ اینکه جدای از متن نوشته بشن آخر نوشته اشکال داره؟
بله. جدا از متن خوب نیست
نكته جالبي رو اشاره كرده
تيتر هاي جذاب ، اين خودش ميتونه بازديد رو اضافه كنه كه به بهبود سايت كمك ميكنه
سایتی را فرض کنید که در ابتدا عملکرد صعیفی دارد و سپس دچار تغییرات زیادی در کل سایت (urlها ، لینک های داخلی و …) می شود ولی موضوع سایت عوض نمی شود به دلیل این تغییرات زیاد، گوگل وبمستر دچار اشکالات فراوانی (html improvement، ارور ۴۰۴، سخت ایندکس شدن) می شود ، آیا پاک کردن سایت در گوگل وبسمتر و ایجاد یک گوگل وبمستر جدید می تواند فایده ای داشته باشد؟؟ آیا واقعا گوگل وبمستر جدید برای بررسی سایت، دوباره از صفر شروع خواهد کرد؟؟
نه. وبمستر تولز فقط ابزاری برای مشاهده آماریه که گوگل از سایت شما داره (و چند امکان نه خیلی خاص) نه چیز دیگه.
معلومه وضعش توپه با اون لوپای گل افتادش
جالب و مفید بود
من بعضیاشو رعایت میکنم
من که حسابی گیج شدم
لینگ بیلدینگ گقته شد استفاده کنید
تو مقاله های دیگه گفته شد استفاده نکنید
شما چه دیدگاهی دارید؟