۲۰ نکته برای بهبود و افزایش سرعت بارگذاری سایت شما

حداکثر زمانی که کاربر انتظار دارد تا یک سایت یا وبلاگ بارگذاری شود بین ۱۰ تا ۱۲ ثانیه است که مطمئنا مدیر سایت باید فکری برای این معضل بنماید.  ترفند ها و راهنمایی های خوب و مناسبی برای بهبود سرعت بارگذاری سایت در اینترنت پیدا می شود که هرکدام سعی در آموزش روندی برای بالا بردن زمان پاسخ دهی وب سایت به کاربران است. بله همه آنها بدردبخور هستند و می توانید همه را مرور و مطالعه کرده و در سایت خود به کار ببندید.

اما بد ندیدیم تا ما هم در وبلاگ یک ادمین چندین نکته از این ترفندها را نام ببریم که امیدوارم برای افزایش سرعت لود و بارگذاری سایتتان مفید واقع شود!
۱- ارتقاء به نسخه جدید : در ابتدای کار برای استفاده از راهنمایی های این بخش باید سیستم مدیریت محتوای خود را مثل وردپرس به آخرین ورژن ارتقاء دهید. زیرا آخرین نسخه هر سیستمی می تواند ویژگی های جدیدی نسبت به نسخه قبلی در خود داشته باشد که روند سایت شما را بهبود خواهد بخشید.

 

۲- استفاده از حداقل پلاگین ها : خیلی از مدیران سایت ها و وبلاگ نویسان که در ایران بیشتر بر روی وردپرس فعالیت می کنند برای راحتی کار از پلاگین های زیادی استفاده می کنند که همین موضوع می تواند سرعت لود صفحات وب را پایین آورد. بهترین راه حل برای این موضوع اینست که به جای به کار بردن پلاگین های زیادی و گاها بی مصرف بهتر است از کدنویسی استفاده کنیم تا هم حجم دیتابیس کم شود و در نتیجه سرعت بارگذاری سایت به نسبت زیادتر شود.

 

۳- اجتناب از بکارگیری جاوا اسکریپت : بسیاری از تم ها و پوسته های به کار رفته توسط سایت های مختلف داری کدهای JS غیرضروری هستند. می توانید برای سرعت بخشیدن به وبلاگ خود آنها را غیرفعال کرده یا با ابزارهای دیگر جایگزین کنید.

 

۴- کدنویسی تمیز : برای اینکه حجم دیتابیس سایتتان کمتر شود بهتر است تا کدهای ناخواسته و غیرضروری را تمیز کرده یا پاک کنید. همچنین سعی نمایید تا اگر دانش کافی در زمینه HTML یا CSS دارید ، خطاهای روی داده در این زمینه را اصلاح کنید.

 

۵- سادگی در کار : همیشه یک سایت یا وبلاگ تر و تمیز و ساده با فضاهای مناسب مثل منوها ، دسته بندی ها ، فوتر یا درون مایه سایت می تواند روی سرعت وب سایت شما تاثیر مستقیم داشته باشد. به کار بردن یک پوسته یا تم سبک و ساده می تواند از حیث موتورهای جستجو مثل گوگل نیز اهمیت پیدا نماید.

 

۶- بهینه سازی تصاویر : آیا وبلاگ شما بیش از حد تصاویر مختلف را در خود دارد ؟ اگر سایت یا وبلاگ شما موضوع و محوری به غیر از گالری عکس دارد ، فکر نمی کنم که به کار بردن تصاویر زیادی در آن خوشایند باشد. ایده آل ترین کار اینست که تصاویری بین ۱ تا ۵ عکس را در هر مطلبتان بگنجانید. اگر هم از عکس در بین مطالب استفاده می کنید که سعی نمایید تا حجم و اندازه آنها را با برنامه هایی مثل فتوشاپ کم کنید و البته بهتر است از تصاویری با پسوند JPG استفاده کرده و از GIF یا PNG نیز صرف نظر کنید.

 

۷- تعیین طول و ارتفاع برای تصاویر : وقتی طول و ارتفاع تصاویر را از قبل تعیین نمی کنید مرورگر ابتدا باید کل عکس را لود کند تا طول و ارتفاع را محاسبه کرده و سپس به ادامه صفحه برود. ولی وقتی شما طول و ارتفاع را مشخص کنید مرورگر جای عکس را خالی می گذارد و بقیه صفحه را لود می کند سپس به سراغ عکس ها می آید.

 

۸- جلوگیری از لود فلش : در مواردی می توان از محتوای فلش استفاده کرد که یک سایت بزرگ یا بخصوص را راه اندازی کرده باشید. بهتر است از لود هر گونه فایل فلش و پلاگین های فلش نیز در وبسایت خود جلوگیری نمایید.

 

۹- تبلیغات : اگر گفته باشم که تبلیغات ها یکی از عوامل کاهش سرعت سایت ها هستند ، بیهوده نگفته ام. اگر خواهان این هستید که از تبلیغات برای کسب درآمد در سایت خود استفاده کنید ، لااقل از تعداد مشخص و از تبلیغ های متنی یا تصاویری که به صورت چشمک زن نیستند استفاده نمایید تا هم بارگذاری سایتتان بالاتر رود و هم نمای ظاهری سایت برای کاربران خوشایندتر باشد.

 

۱۰- تم و پوسته ها : یک تم ساده و مناسب را برای سایت خود انتخاب کنید. قالب های بسیار زیادی برای دانلود در سطح وب وجود دارد که همه آنها بی نقص و کارآمد نیستند و باید وسواس خاصی برای بکار بردن آنها به عنوان پوسته سایتتان داشته باشید.

 

۱۱- میزبانی تصاویر سایت : بهتر است برای آپلود تصاویر خود از راهکارهای مناسب و آموزش های خوبی که در وب وجود دارد استفاده کنید و حتی المقدور تصاویر را در سرور خود آپلود نمایید تا اینکه از سایت های اشتراک گذاری عکس استفاده کنید. زیرا در بیشتر مواقع این سایت ها فیلتر بوده یا دچار افت سرعت خواهند شد. اگر هم وبلاگ پربازدید و خوبی دارید که از عکس ها و تصاویر زیاد در آن استفاده می کنید که باید یک سرور جداگانه برای تصاویر سایتتان در نظر بگیرید تا سرعت بارگذاری وبسایت شما افزایش پیدا نماید.

 

۱۲- اجتناب از بکار گیری ابزارک ها : شاید در وهله اول استفاده از ابزارک های جالب مثل تاریخ ، ساعت ، فرم نظرسنجی ، فال و … خوب و سرگرم کننده به نظر برسد ، اما همین ویدجت ها می تواند  سرعت بارگذاری صفحات وب شما را کاهش دهند.

 

۱۳- محدود کردن تعداد مطالب : برای اینکه صفحه اصلی سایتتان شلوغ و بی نظم نشود ، بهتر است که تعداد مطالب نمایش داده شده در آن را محدود کرده و چیزی بین ۵ تا ۷ پست را به نمایش بگذارید.

 

۱۴- اسلش بگذارید : اگر در انتهای لینک مطالب یک اسلش (/) قرار دهید باعث می شود سرور با آن به عنوان یک PAGE یا صفحه برخورد کند و لود و زمان پاسخگویی از سمت سرور را کاهش دهد. مثلا لینکی که اسلش در انتهای آن وجود ندارد باعث می شود سرور بررسی کند که پسوند این صفحه چه چیزی است ، اما اگر شما تنها یک اسلش بذارید این مرحله چک کردن پسوند صفحه نیازی نیست و سرور مستقیما صفحه را لود می کند.

 

۱۵- بهینه سازی دیتابیس : برای بهینه سازی پایگاه داده خود و برای افزایش سرعت لود صفحات وب خود باید به دو صورت دستی یا با استفاده از پلاگینی مثل DB – Optimize انجام دهید.

 

۱۶- کاهش درخواست های HTTP : سعی کنید حد الامکان تمام فایل های خارجی که از سرویس های دیگر لود می شوند را درون یک فایل جمع کنید یا مثلا فایل هایی که از یک دامنه هستند را با یکدیگر ادغام کنید. عکس ها و تگ های اضافی تصاویر را پاک و تمیز کنید و هر چیزی که درون سایت اضافه است را دور بریزید.

 

۱۷- غیر فعال کردن Post Revisions : سیستم Post Revisions در وبلاگ های تک نویسنده ای وردپرس به هیچ کاری نمی آید . زمانی که این قابلیت فعال باشد به ازای هر بار ویرایش کردن پست ، یک سطر با تمام مطالب در دیتابیس ایجاد می شود که برای شما هیچ کاربردی ندارد. کافیست برای غیرفعال کردن آن کد ” define(‘WP_POST_REVISIONS’, false); ” را در داخل فایل wp-config.php قرار دهید.

 

۱۸- استفاده از پلاگین WP Super Cache : برای پایین آوردن فشار بر روی هاست سایتتان می توانید از افزونه های WP Super Cache یا W3 Total Cache استفاده نمایید که با آنها می توان لود و سرعت صفحات وب را بهبود بخشید.
۱۹- آنالیز سرعت : برای آنالیز و بررسی سرعت وب سایت خود می توانید از افزون های فایرفاکسی مثل Firebug, YSlow یا از سرویس Google Page Speed استفاده نمایید. شما می توانید با استفاده از این ابزارها سرعت لود وبلاگ خود را تجزیه و تحلیل کرده و کدهای وب سایت را برای بهترین عملکرد اصلاح نمایید.

 

۲۰- میزبانی سایت : هیچ چیز مثل یک میزبان خوب برای سایت یا وبلاگ ضروری نیست . هیچ گاه برای سایت خود از هاست یا سرور غیرمعتبر استفاده نکنید که مطمئنا دچار مشکلات عدیده ای در سرعت و بارگذاری سایتتان خواهید شد.

به نظر شما چه راه و روش دیگری را می توان برای افزایش سرعت سایت انجام داد ؟

 

این مطلب توسط فرزاد محسن وند برای یک ادمین ارسال شده است . فرزاد نویسنده وبلاگ وب هاب است.

این نوشته را به اشتراک بگذارید:

فرزاد هستم . 23 ساله . طراح اینترفیس و دنبال کننده مباحث Responsive Design و UI Design ، UX و بیشتر اوقات توی توئیترم سعی میکنم به بقیه کمک کنم مشکلاتشون حل بشه از طرفی برنامه های شخصی خودم رو کار میکنم بعضی اوقات.

۴۲ دیدگاه

  1. hana گفت:

    مطلب جالبی بود ممنون ، فقط بیشتر گزینه هاش تکراری بود و قبلا در سایت قرار گرفته شده بود .
    ولی بازم ممنون !

  2. hos7ein گفت:

    درود و سپاس از شما

  3. mahdi گفت:

    آقا دستتون درد نکنه که نکات خوبی رو اشاره کردید مخصوصا چند تای آخر

  4. احمد گفت:

    با سلام

    خیلی ممنون مطلب خیلی مفیدی بود.

    ممنون

  5. مهران گفت:

    عالی بود
    ممنون

  6. Nima گفت:

    Slm , 1 nokte mohem dg ine ke az css spirite bishtar estefade konim.

  7. مصطفي . ا گفت:

    سلام ، عالي بود ، لطف كمي تخصصي تر و حرفه اي تر اين مبحث را ازائه دهيد .
    باتشكر

  8. با سلام خدمت شما
    از مطالب خوب شما بسیار بهرمند شدم
    ۲ تا سوال از خدمتتون داشتم یکی اینه که پادکست تاثیری روی سرعت سایت می گذارد؟ و دومی اینه که این پادکست آیا به درد صفحه سایت ما خوبه یا نه؟

  9. الان که مهم ترین چیزی که سرعت سایت رو کم میکنه همین پلاگین های بیش از حده.
    اینقدر پلاگین و کد اضافی میذارن، سایت خودشون توش گمه!!
    ممنون از مقاله زیباتون

  10. ایمان گفت:

    مطلب خیلی خوبی بود . ممنون

  11. hossein گفت:

    ممنون از فرزاد بخاطر مطلب خوبش
    بعضی از نکته ها جدید بود :)

  12. baran گفت:

    لطفا درباره پلاگینی DB – Optimize بیشتر توضیح دهید؟

  13. در مورد تبلیغات کاملا موافقم تعداد زیادش سرعت رو بسیار کم می کنه
    یکی از راه های افزایش سرعت لود سایت استفاده از کدهای جاوا اسکریپت توی فوتر به جای هدر سایته، علتش هم اینه که مرورگر کدهای html را از بالا به پایین شروع به خوندن می کنه و وقتی به یه فایل javascript می‌رسه اول محتویات فایل رو می‌خونه، وقتی که محتویات فایل در حال خوانده شدنه عملیات خواندن کدهای html صفحه مورد نظر تا اتمام بارگذاری فایل javascript متوقف میشه.برای همین میگن بهتره توی انتهای صفحه یا فوتر باشه بخاین مقاله کاملش رو براتون میفرستم

  14. […] سرعت وبلاگ خود را افزایش دهید ، پیشنهاد من خواندن ۲۰ نکته برای بهبود و افزایش سرعت بارگذاری سایت شما […]

  15. علی رضاچ گفت:

    من برای وبسایت هایی که راه انداختم از افزونه SuperCache استفاده می کنم: در یک ازاداندیش مشکلی پیش نیومد اما در وبسایت sabnet.ir در اکثر موارد نوشته هایی ناخوانا و کاراکتری نشون میداد که پشتیبانی هاست گفت مشکل از کدهایی هست که سوپرکش به .htaccess اضافه می کنه.
    فعلاً این افزونه در sabnet.ir غیرفعال شده.

  16. به احتمال زیاد استفاده ی شما از دکمه های گوگل پلاس سایتتون رو کند کرده! (به علت بستن SSL گوگل)

  17. ehsan گفت:

    خیلی مطلب توپی بود من که استفاده کردم سایتم خیلی عالی شده بازدیدم رفته بالا و سرعت لود صفحه هم کمتر از ۳۰ ثانیه شده.دست نویسندش درد نکنه

  18. وحید گفت:

    سلام.مطالبتون خیلی عالیه.ممنون.من که استفاده کردم.

  19. محمد رضا گفت:

    دمت شوفاژژژژژژژژژژژژژژژژژژژژژ

  20. Milado0o گفت:

    سلام … سرعت لود سايت منو ببينيد :
    http://gtmetrix.com/reports/www.baharnaz.com/cP6P8IDX
    مرسي از راهنماييتون

  21. حمید گفت:

    موارد خیلی مهم فراموش شده، مانند فعال کردن gzip، یکی کردن فایل‌های css و استفاده از CDN.

  22. Mahdi گفت:

    زیادی شونو انجام دادم ممنون
    فقط شما گفتین سلش بذاریم من منظورتون رو نفهمیدم که
    کجــــــــاش سلش بذارم
    آخر آدرس پست که .html هست

  23. بهزاد گفت:

    دلیل استفاده نکردن از GIF یا PNG چیست؟

  24. محمد گفت:

    حرف نداره دفعه ی بعد هم سری میزنم

  25. saleh گفت:

    خیلی ممنونم عالی بود مر۳۰.

  26. محمدرضا گفت:

    بابت مطلب ممنون :)

    برم تعداد پست های صفحه اولمو کم کنم :D

  27. he3am گفت:

    سلام
    میشه کمی بیشتر درباره ی قرار دادن اسلش در اخر لینک ها توضیح بیشتری بدید

    ممنون

  28. فیسجوک گفت:

    مرسی,میشه در مورد افت ناگهانی رتبه کمی توضیح بدید؟
    دلیلش چیه/؟

  29. بسیار عالی
    بعضی از نکات واقعا کاربردی بود

  30. حسن گفت:

    جالب بود… بعضی هاش برام جدید بود..باتشکر

  31. هادی گفت:

    سلام
    مطلب بسیار خوبی بود و استفاده کردم.
    فقط یک نکته ی دیگه هم هست که فکر میکنم جدیدا گوگل روی اون حساس شده . اون mobile-friendly بودن سایت هست.
    یعنی پوسته باید در سیستمهای تلفن همراه مثل اندروید به شکل دیگری در بیاد. تا لود صفحات توسط اینترنت گران قیمت موبایل سریع تر و سبک تر صورت بگیره.

  32. میلاد گفت:

    عالی بود ممنون

  33. ارسلان گفت:

    دمتون گرم سایت منو هم ببینید یه کمکی بدین ممنون

  34. امین گفت:

    مطلبت خیلی به دردم خورد

  35. سلام . سرعت وب منم خیلی پایینه دوستم میگه بخاطر اینه که عکساتو اپلود نمی کنی و از سایت های دیگه کپی میکنی بخاطر اینه؟؟؟؟؟؟!!!!!!این وبم بخاطر اینه که توی مسابقه وبلاگ نویسی شرکت کردم درس کردم سرعت بالای وب ۲ امتیاز داره که متاسفانه حتی برخی از عکسام اصلا نمی یاره و نمی تونم که بیشتر از کدهای زیباکننده واسه وبم استفاده کنم . توروخدا اگه میشه کمک کنین چون تیرماه داوری میشه فعلا مرحله استانیم .اگه امکانش هس توی وبم جواب بدین ممنون یاعلیharimeefaf.mihanblog.com

  36. به نظر من استفاده از استانداردهایی که در گوگل پیج اسپید و یا حتی جی تی متریکس وجود داره هم میتونه کمک خیلی زیادی به بهبود سرعت بکنه.

    متشکرم

  37. محمود گفت:

    ممنون از مطلب مفید شما

    اما متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات وبمستران در ایران, پیدا کردن یک هاستینگ خوب با قیمت مناسب هست.

    متاسفانه همه تبلیغ میکنن که بهترین هستن, اما وقتی ازشون سرویس میخری تازه با مشکلات هاست و سرور مواجه میشی که باز متاسفانه هیچ رسیدگی جدی ندارن و به ناچار مجبوذی دنبال یه هاستینگ دیگه بگردیم.

  38. علی گفت:

    عالی بود ممنون
    خیلی به دردم خورد

شما چه دیدگاهی دارید؟

قوانین

۱- لطفا از دیدگاه‌ها برای تبلیغ مستقیم سایت خود استفاده نکنید.

۲- دیدگاه‌‌هایی که در بخش نامشان، کلمه کلیدی به کار رفته باشد تایید نخواهند شد.

برای اطلاعات بیشتر قوانین کاربری را بخوانید


آخرین نوشته‌های یک ادمین را در ایمیلتان دریافت کنید

عضو لیست ایمیلی ما شوید تا آخرین نوشته‌های یک ادمین برایتان ایمیل شود